Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Vaske vinduer med teleskopstang og ionisert vann


Anbefalte innlegg

Hei! Nettopp kjøpt meg enebolig med vinduer langt utenfor rekkevidde. Tipper mellom 5-7 meter i hvert fall fra bakkenivå.

Jeg kan jo betale noen til å vaske disse vinduene for meg men det blir raskt en del penger ut av det så da var jeg heller inne på tanken å kjøpe meg en teleskopstang og gjøre jobben selv.

Har noen kloke hoder her noen anbefalinger til riktig/godt utstyr for jobben? Har lest at man ikke lengre trenger en nal til å sette på teleskopstangen om man har en dings til å ionisere vannet man bruker til å vaske med. Er det noen som vet om det bare skal lufttørke etterpå da?

Hvilken type "klut" eller "svamp" type er det proffene bruker da til å vaske med på sine teleskopstenger? :) 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Teleskopstand høyres fornuftig ut, ionisert vatn høyres ikkje like fornuftig ut.

Er det ikkje mulig å opne og snu vindauga slik at du får vaska utsida også innanifrå? Må du ut og jobbe i høgda?

 

Eg ser på internett at ionsiert vatn blir brukt til reinhald der ein ikkje vil bruke vaskemiddel, men det som gir effekta er at ionisert vatn også er filtrert for ureinheiter som kalk og salt som kan etterlate partiklar på vindauget etter at vatnet har tørka.
Dette vil du også unngå ved bruk av nal ettersom du då fjerner mesteparten av ureinheitene i vatnet før vindauget tørker.

 

Det sagt så spørs det kva behov du har. Eg reknar med at det uansett vil regne uionisert vatn på vindauga, så med mindre du har tenkt å vaske vindauga etter kvart regnskyll så har det lite for seg å bruke filtrert vatn i frykt for at det kan bli ein skjoldar der vaskevatnet har tørka.
 

Du kjem også langt med å spyle vindauga.
Husk at med teleskopstang så får du lite kraft til å vaske med, så ein samla stråle frå hageslangen kan fort gi like godt resultat som ein svamp med såpevatn som blir laust ført over vindauga på 7 meters avstand.

Lenke til kommentar

Takk for god respons først og fremst.

Jo jeg har i grunnen bare sett at de mer proffe selskapene på vindusvask henviser til at de bruker ionisert vann til å vaske vinduene med for å unngå skjolder på vinduene. Det virker som om de da ikke trenger å tørke vinduet med nal etterpå.
"The Avatar" oppsummerer dette ganske fint utifra hva jeg selv har lest men tanke på hvordan ionisert vann fungerer.

Noen av vinduene mine kan jeg selvsagt snu og vaske på den måten men andre vinduer 5-7 meter over bakken er montert fast og er kul umulig å få gjort noe med uten teleskopstang, en lang stige eller en lift. Det ene vinduet er skrått i toppen i tillegg.

Så jeg ønsker bare tips til hva jeg som privatperson kunne investert i av utstyr for å gjøre jobben selv egentlig. Jeg var inne på ionisert vann fordi jeg ser flere og flere vindusvaske firmaer bruker dette. Når det er sagt så er kunnskapen min liten om temaet. Har tidligere også lest at det er mange som bare sverger til rent vann for å vaske vinduer sammen med en mikrofiberklut som ikke loer.

Alternativt har jeg også lest at en liten "dært" Zalo og en dråpe salmiakk i vannet kan være bra for å vaske vinduer.

Lenke til kommentar

Lett stillas og éngangsklut med lunkent vann. Først skur med klut med lunka vann, og deretter med tørr klut. Har alltid funka bra for meg. De rene klutene som blir lett fuktige henger du bare til tørk så de kan brukes igjen.

Men kjøp et lett stillas. Det kan du bruke når du skal vaske og male fasaden også, og kanskje på lett vedlikehold som vindskibord og noe takreparasjon. Husk å montér det riktig, med fester.

Endret av Taurean
  • Liker 1
Lenke til kommentar
enurweb skrev (9 timer siden):

Jeg tenker litt innenfor rimelighetens grenser da ?

Stilas og lift kan da fort bli dyrt og ser for meg at det går raskere med teleskopstang når jeg må flytte meg rundt huset.

Vurdet en vaskerobot? Må riktignok opp å sette den på plass, men så gjør den jobben selv etterpå. Du kommer vel kanskje opp med stige?

https://www.clasohlson.com/no/Ecovacs-Winbot-950-vindusvasker/p/44-2938

Lenke til kommentar
aklla skrev (3 timer siden):

Vurdet en vaskerobot? Må riktignok opp å sette den på plass, men så gjør den jobben selv etterpå. Du kommer vel kanskje opp med stige?

https://www.clasohlson.com/no/Ecovacs-Winbot-950-vindusvasker/p/44-2938

Ja jeg har vært inne på tanken, det har jeg. Men slo det egentlig ifra meg igjen. Jeg jobber med IT så ny teknologi er ikke fremmed for meg men jeg har en liten reservasjon mot både robot gressklippere, støvsugere og dette ?

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Karen E skrev (57 minutter siden):

Fant du noen løsning på vindusvasken? Har det samme problemet med tre etasjer med høye vinduer, som ikke kan åpnes. Vurderer teleskopstang eller høytrykkspyler.

Hei Karen,
Jeg endte opp med å betale en del tusenlapper for en Unger Hydro Power Ultra Mini fra NorEngros.

Det er slikt verktøy proffe vindusvaskere bruker i mange tilfeller i dag :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...