Gå til innhold

Hvor mye kan jeg leie for, med ca 20 000kr i inntekt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
27 minutes ago, BarneyStinson said:

Med en inntekt på ca 20 000kr i mnd, hvor mye ville du maks ha leid bolig for? Synes det er litt for stive priser rundt omkring. Til og med i «utkanten» der jeg har tenkt å leie så må man opp i minst 7500kr vis man skal ha noe brukbart, og da er ofte lite inkludert...

Iflg SSB bruker nordmenn i snitt 22% av inntekten på boligkostnader, men du må jo finne noe som passer din økonomi først og fremst og heller se stort på om det i følge egne forventninger knapt er "brukbart" inntil du tjener bedre. 

Lenke til kommentar

Så billig som overhodet mulig, inkludert mest mulig.

Det kan hende du må godta noe shabby.. men når du skal leie, er det best å gjøre det så billig som overhodet mulig. Grunnen til at jeg mener det, er at det vil -alltid-være noe som irriterer deg. Så selv om du har -råd- til å betale 8000 - 10 000 i måneden, så vil det være noe du ikke liker, så vil du irritere deg, så vil du begynne å angre på at du ikke tok noe billigere.

Når du betaler lite, så føles det lettere å være mer medgjørlig med utleiere også. Når man betaler mye, så får man mer lyst til å kreve mer, og det gjør terskelen lavere for konflikter.

De som tar lavere priser er ofte mer medgjørlige også, er min erfaring.

Blir det fuktig kjellerleilighet, kjøp en avfukter. Tørr loftsleilighet, kjøp luftfukter. Jobb det til din fordél.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Spørs, har du mye utgifter utenom bolig? Hva er inkludert i leien? Hvis f.eks strøm og internett er inkludert så kunne jeg fint håndtert leie på 14 000. 

Sier ikke at det er lurt, men det hadde gått. For meg. Budsjettet ditt er kanskje annerledes. 

Lenke til kommentar

Som mykje anna så kjem det også ann på kva du vil prioritere å bruke pengar på, altså kva du ser på som ein brukbar bustad. 

Start med å sette opp SIFO referansebudsjett og sjå kor mykje du kan rekne med å sitte igjen med i fri kapital til bustad og luksusforbruk. Det som er greit med referansebudsjettet er at det er forholdsvis romslig, så dersom du må så kan du leve enda meir sparsomeleg enn det budsjettet legg opp til. 

Dersom du har lite av møblar og kvitevarer så må du også kalkulere inn at du må spare til slike ting, eventuelt ha økonomi nok til å kunne ta opp forbrukslån eller kjøpe møblar på avbetaling. 

Lenke til kommentar
nonlocality skrev (16 minutter siden):

Så billig som mulig fordi leie er som å kaste penger ut av vinduet. Finn noe billig eller del leilighet med noen og spar opp mest mulig penger slik at du kan kjøpe egen bolig i framtiden.

Å finne noke billig er det mest lønnsomme enten du leiger eller kjøper. 

Om det å leige er så mykje dårlegare enn å kjøpe kjem berre ann på prisen. For mange av dei som må ta opp huslån så er det ikkje nevneverdig forskjell mellom å betale renter til banken eller husleige til utleigaren. 

Lenke til kommentar

Jeg betaler per nå ca 11500,- på lån/fellesutgifter. Med øvrige kostnader til mat/bil osv ligger jeg på rundt 20k i mnd, men skal sies at jeg nok ikke er den dyreste i matveien og heller ikke snuser/røyker/drikker energidrikker samt har et lavt alkoholforbruk.

Så alt avhenger av ditt forbruk og kostnader rundt transport osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...