Jump to content
Storm_Eagle

Vil det skje noe med Norges beredskap etter korona?

Recommended Posts

Som det er kommet frem var Norge elendig forberedt på en katastrofe når pandemien kom. Med vesteuropas dårligste intensiv kapasitet, nedlagt alt av matberedskap og millitære beredskapslagere, ingen medisinske beredskapslagere, ingen plan eller reaksjon når det gjelder innkjøp, ol. når først krisen kom og man fikk ikke blitt med på EU innkjøp av utstyr, osv.

Det er jo rett og slett flaut at et av vesteuropas rikeste land per innbygger ligger helt på bunn i intensivkapasitet i helsevesenet med i følge 2019 tall 4,7 intensivsenger per 100 000 innbyggere mens land som Tyskland og USA har over 30 intensivsenger per 100 000 innbyggere (eller mer nå etter oppgradering). Tenk om vi får samme situasjonen som Italia som på tross av langt over dobbelt så mange intensivplasser per innbygger enn oss ble totalt overveldet.

Heldigvis har Norge hatt griseflaks så langt og ikke hatt så mye smittebelastning som mange andre land.

Men vil noe som helst endres etter korona krisen? Eller går vi tilbake til samme nedbyggingen, med akkurat nok helsevesen til å være 100% belagt i normalsituasjonen, ikke noe mat eller millitær beredskap, osv.?

Hva ville vi f.eks gjort hvis strømnettet over hele landet av en eller annen grunn hadde falt ned i en lenger periode? Kunne vi da ha skaffet mat og vann til befolkningen?

  • Like 2

Share this post


Link to post

Noe som ihvertfall må skje nå er at vi avbyråkratiserer helsevesenet og en gang for alle kaster New General Management-modellen med sitt meningsløse skjema- og rapporteringsvelde i søpla og fokuserer på hva et helsevesen skal, nemlig å behandle pasienter. Spark også unyttige papirflyttere i sine bullshitjobber og om mulig omskoler dem til pleieyrker.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...