Gå til innhold

Er Utopier urealistiske for all fremtid?


Anbefalte innlegg

Utopiske samfunn har gjennom alle tider vært umuligheter. Enten det går på at ikke alle har samme vilje, eller fordi det ikke er resurser til å gjennomføre det, eller fordi systemer rett og slett ikke fungerer når det kommer til fordeling av resurser og økonomi.

Men kan en totalautomatisert fremtid med virkelighetstro VR simuleringer endre på det?

Hvor alle har overflod av resurser, og ikke trenger å arbeide. Og man kan ha forskjellige samfunn for enhver smak så kommunistene kan bo i sine kollektiver, og kapitalistene kan konkurrere i sine markeder, og liberalistene kan løpe nakne rundt på sine seasteads, og de autoritære kan herske over hver sin folkegruppe i virtuelle verdener så ingen trenger å faktisk være undertrykt for at alle de autoritære skal kunne være verdensherskere.

Noen konflikter kan vel kanskje oppstå som når en autoritær blir lei av sin virtuelle slaveverden, eller når en kapitalist vil gjøre krav på et liberealist seastead, eller når en kommunist vil bestemme over de andre i kollektivet. Men slikt kan vel kanskje avgjøres av en AI som sørger for at man holder seg hvert til sitt. Og hvorfor skal man egentlig være hverken kapitalist eller kommunist hvis man uansett har alle resurser man ønsker (unntatt andre mennesker) tilgjengelig uten å måtte arbeide for det? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 måneder senere...

Utopia høres kjedelig ut. Helt sikker på at noen ville brent alt ned bare for moros skyld om vi hadde et Utopia.
Men her er en ide. Kast ut alle low-conscientiousness individer fra landet, så vil du kun være gjennstående med ærlige produktive folk som liker å arbeide. Ikke et forslag btw. Bare en tanke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...