Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Tips til (mindre) familiebil?


:utakt

Anbefalte innlegg

Vi diskuterer litt her om det er tid for å bytte bil. I dag kjører vi en 2007 Focus stasjonsvogn. Nå trengte den litt verkstedtid igjen, og det begynner å gå en grense for hvor mye penger vi har lyst til å hive på en såpass gammel bil. 

En eventuell ny bil må passe for to voksne og ett barn i barnesete. Per i dag står setet bakovervendt, men barnet er stort nok til at vi kan snu setet hvis det er nødvendig. 

Vi trenger litt bagasjeplass, men vi er sjelden borte mer enn en uke av gangen. Så hvis vi får plass til et par fullstørrelse kofferter og litt til så burde det nok holde. 

Vi trenger kanskje ikke å fortsette med stasjonsvogn? Det hadde vært litt deilig med noe mindre. 

Drivstoff, vi tenker egentlig fossil. Lademuligheten her vi bor er litt såder (ventelister på plass), og når vi skal på langtur og besøke familie er det heller ikke veldig godt utbygget i de områdene. Vi skulle nok klart oss med elektrisk også, men tror fossil er lettere.

Budsjett, vi har ikke videre interesse for bil og det er ikke noe vi vil bruke altfor mye på. Klarer vi å holde oss i leia rundt 150-160 000 så er det veldig fint. Men må vi bruke mer så kan vi alltids vurdere det. Selvfølgelig er vi interessert i minst mulig uforutsette utgifter også.

Hvis noen bilkyndige har lyst til å komme med forslag så hadde det vært til stor hjelp. Det blir nok ikke noen handel sånn med det aller første, men tenkte å bruke eventuelle forslag i denne tråden til å orientere oss litt om hva som finnes der ute. Hvilke modeller bør vi kikke etter, hvilke bør vi styre unna osv. 

Her er to jeg kikket litt på i kveld. Kanskje noe i denne gata? Usikker på hvordan plassen er i baksete og bagasjeoppbevaring på slike biler, må nesten prøve dem.. Så er de også litt over "budsjett", men når man er i tittemodus så får det være greit. Kanskje man kan prute litt og. :wee:

Astra (2018)

https://www.finn.no/174417636

Focus (2016)

https://www.finn.no/164948384

 

Setter pris på alle innspill! 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...