Gå til innhold

Se den første traileren til Assassin's Creed Valhalla


Anbefalte innlegg

Synes jeg hører hylekoret visst de skulle ha gått for et 100% historisk korrekt spill også bommer de på en liten ting.

Hold historisk korrekthet borte, og fokuser heller tiden på å lage et godt spill enn å kaste bort masse tid og ressurser for å finne ut hvilken øks som fantes eller ikke.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Svarer til din første post:

Kan ikke si at jeg er helt enig i det du sier her. Ja, det er et spill, og deler vil så klart bli litt fiktivt, men ut fra traileren her, er de ikke helt på bærtur slik du skal ha det.

Økser er alfa omega for vikinger. De var billige å lage, da de generelt hadde en veldig dårlig økonomi. De kunne være alt fra 30cm lange til 100cm, med øksehoder på kun 5cm helt opp til 30cm bladlengde. Noen var lagd for å hakke høl i hue, andre til å kaste, eller kutte. Det har vært funnet økser opp mot 150cm lengde, men disse var mest sannsynlig brukt av de aller rikeste, og/eller til seremonielle ting.

Sverd, ikke like mye brukt blant vikinger, da det var dyrere å lage, da med tanke på at man brukte mer jern til et sverd enn en øks. Man hadde også meget dårlig jern-kvalitet i Norden på denne tiden, så sverdene ble veldig porøse og sprø. Igjen var det de rike som oftest hadde sverd, og de stammet som regel fra nåtidens Frankrike, som de anskaffet ved handel og varebytte. Kvaliteten i Frankrike var langt bedre enn i Norden. Bladlengden på sverd var standard rundt 70-90cm, men man har funnet lengder opp til 100cm, noe som ikke er så langt unna det man ser i videoen.

Rustninger gikk i skinn, pels, lær, i alle fall dette som var mest standard hos vikingene, hvor lamell og ringmail var ganske sjeldent, og forbeholdt de rike og høvdinger om det ble brukt, samtidig som det også mest sannsynlig kom fra Frankrike, da det var dyrt å lage. Ble litt mer vanlig mot slutten av vikingtiden.

Vambraces som man ser i traileren, er ikke noe som ble vanlig brukt under denne perioden. Det antas at på grunn av bruk av skjold så man ikke noe poeng i å bruke det, da skjoldet gjorde opp for den beskyttelsen. Men at det ikke ble brukt i det heletatt er jo også usannsynlig, men at det kanskje var mer brukt av den adle og rike delen av befolkningen, som jeg antar at han i videoen er.

Når det kommer til de 3 konsept bildene av Vikingen, er jo de laget på en slik måte at den berømte snikmorder-lokken skal skinne gjennom, og av den grunn vil det jo da ikke bli helt korrekt. Dette er jo en konflikt mellom assassin's og templars, så man må akseptere at det vil være rom for litt avvik fra virkeligheten når det kommer til autensiteten av tidsepoken, dette er tross et spill av fiksjon som drar inn ting fra virkeligheten. Men husk, dette er ikke et Viking-Sim spill!

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gunfreak skrev (På 30.4.2020 den 23.38):

Du syns ærlig talt det er helt ok at vikinger ALDRI  ser ut som vikinger,  du syns det er greit at et spill med budsjett på latterlig mengder millioner er ektremt lat og bare sjeler alt av stil fra tv serier? [klipp]

Jeg synes dette sitatet fortjener å bli fremhevet og forklarer hvor du/Gunfreak virker til å bli så frustrert av dette. Jeg har tidligere forsøkt å argumentere mot ift serie/film, men her er det et poeng som mange av de som argumenterer godt imot bør merke seg.

Når AC1 ble lansert skrøt historikere (eller arkeologer?), som Ubisoft hadde knyttet til seg, av hvor historisknøyaktige byene (f.eks Damaskus) var. Dette sammen med (den gangen) den banebrytende gamemekanikken (bruke folkemenger aktivt med impact/gjemme seg osv) var noe som gjorde at jeg ble imponert og kjøpte spillet. Dersom disse historikerene har noe integritet igjen på tross av å få gasje av Ubisoft, ble altså spillserien startet med det for øye å være historisk korrekte på ihvertfall enkelte sentrale ting. Det er derfor ikke unaturlig å bli skuffet/irritert over at spillserien evt. ikke levere på dette.

Håper forresten de glemmer å legge inn koden til Animus-delen, evt. har instant skip.

Endret av maanemann
Lenke til kommentar
maanemann skrev (2 timer siden):

Det er derfor ikke unaturlig å bli skuffet/irritert over at spillserien evt. ikke levere på dette.

Det er helt forståelig, men da må altså spillet bryte med historien på slike sentrale punkter.

Det vi har sett så langt tyder ikke på dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...