Gå til innhold

Cherry MX, norsk distributør


Anbefalte innlegg

Pga et uhell med en vannglass har en av switchene på mitt Das Keyboard 4 tatt kvelden. Ikke en veldig kritisk knapp, men det er overraskende hvor ofte man bruker "3"-knappen på det numeriske tastaturet, særlig i disse selvangivelsestider...

Det ser ut til at det er en smal sak å lodde den av og sette på en ny (jeg har en del erfaring med elektronikk-mekking), men dessverre finner jeg ingen norsk distributør for keyswitchene. Jeg ser at f.eks. mouser har dem, men det er irriterende å betale 250 kr i frakt for 2-3 switches som koster 11 kr/stykk, og så kanskje måtte betale toll på toppen av det.

Er det noen som vet om en norsk distributør? Evt. som har noen til overs og kunne tenke seg å sender meg 2-3 switches i posten i bytte mot 100 kr over vips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for tips! Fant noen som sendte fra EU (men ikke riktig modell), og noen som sender riktig modell fra Hong Kong.

Bah, plutselig innså jeg at jeg ikke vet om jeg trenger med eller uten diode, og med eller uten "jumper"... Det er et par modeller å velge mellom! https://no.mouser.com/datasheet/2/71/EN_CHERRY_MX_BROWN-1622832.pdf https://no.mouser.com/ProductDetail/CHERRY/MX1A-G1NN?qs=sGAEpiMZZMvxtGF7dlGNplNIFOW%2B%2F5W8kizHAorpxZ8%3D

Lenke til kommentar

Fant ut av det, var en youtuber som hadde demontert det og viste modellnummeret for de blå bryterne, som er numerert på samme måte:

 

I følge ham er det PCB-mount og ikke panel mount man bør ha (surprise!), og typen skal være NW, altså uten diode og jumper. For de som googler så er det altså (dersom denne youtuberen har rett, men tastaturet hans virket etterpå, på tross av at han hadde kjøpt panel mount når man egentlig skal ha PCB mount) MX1A-E1NW for de blå, og MX1A-G1NW for de brune cherry MX switchene.

Masse takk for feedback, da vet jeg i allefall akkurat hva jeg trenger, jeg får grave litt mer på ebay, og dersom ingen svarer bite i det sure eplet og betale masse frakt med mouser.

Bah... I disse coronatider så får jeg lånt skikkelig loddeutstyr på jobb heller, i allefall ikke uten 5 HMS-skjemaer, en tilitersbøtte sprit, og en go-ahead fra sjefen om at dette er kritisk arbeid som må gjøres NÅ (yeah right)... Så en tur på clas ohlson etc. er vel også nødvendig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...