Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Eldre UPS via nettverket eller trådløs USB?


Anbefalte innlegg

Jeg har en eldre UPS, en APC 1500, som bare har USB og seriell-inngang, eller hva det nå er. Jeg har med skjøteledninger fått koblet serveren min til UPSen, men det blir for langt for en USB-ledning til serveren. Så hva har jeg da av muligheter?

Jeg har en (eldre) Linksys-router med nyeste DD WRT på, og prøvde bare for moro skyld å koble UPSen til routeren (med USB). Men jeg finner ikke noen måte å få DD WRT til å forstå hva som er koblet til.

Er det noen måte å få koblet til UPSen til nettverket på uten at det koster så mye? Eller finnes det trådløs USB av noe slag (1 dongle e.l. i hver ende) som gjør at jeg slipper en lang ledning?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sånn som det er koblet nå, er UPSen nærmest 2 WIndows 10-maskiner, men ingen av dem står på hele tiden. Men det gjør serveren, men dit er det for langt for en USB-ledning. Serveren holder akkurat nå på å oppgraderes fra Ubuntu 18.04 til 20.04.

Det enkleste er nok trådløs USB, men finnes det? Da kunne jeg plugget en dongle inn på UPSen, og en inn i serveren.

Lenke til kommentar

Det spiller sikkert ingen rolle, men eksakt hvilken APC 1500 UPS er det du har?

Jeg har en "APC Back-UPS RS 1500 LCDi" og jeg har koblet den til en strømpadde som igjen har PCen, en skjerm og en switch tilkoblet.

https://www.dustinhome.no/product/5010329268/del-109p
https://www.dustinhome.no/product/5010456428/premium-alu-line

For kontroll har jeg UPSen tilkoblet PCen med medfølgende RJ11 <-> USB kabel og bruker APC PowerChute Personal Edition v.3.0.2 (Windows 10 - v.2.2.3 for Windows 7) for software styring.

Trenger du lengre USB-kabel (isåfall spesifikt USB 2.0 kabel - IKKE USB 3.0!) burde noe slikt fungere (aktiv USB-forlenger nødvendig hvis over 2 meter):
https://www.komplett.no/product/810367/datautstyr/pc-tilbehoer/kabler/usb-kabler/usb-20-aktiv-a-a-5-m

EDIT:
Mulig jeg leste litt kjapt uten å egentlig skjønne hva du spurte etter. Men håper jeg listet opp noe som kanskje kunne være til hjelp.

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...