Gå til innhold

Kontrollere temperatur med Arduino (keramisk varmepære)


Anbefalte innlegg

Jeg tenkte å lage meg en liten kasse av MDF på ca, 60 x 60 x 30cm. som skal brukes for å holde en noenlunde stabil varme. Jeg tenker rundt 30-40 grader maks. Temperaturen i rommet ellers ligger på mellom 10-18 grader året rundt. (kjeller)

Jeg har tenkt til å lage meg en slik rigg ved hjelp av keramisk varmepære som styres av Arduino med rele som temperaturstyring hvor varmepæren blir skrudd av/på. SIden varmen i rommet rundt ligger på 10-18 grader vil jeg ikke ha behov for nedkjøling.

Arduino biten er grei skuring, så der trenger jeg ikke noe hjelp, men hvor stor keramisk varmepære trenger jeg for å kunne holde en noenlunde stabil temperatur inne i en boks av denne størrelsen?

Jeg kunne sikkert brukt en vanlig lyspære i dette tillfellet, men jeg ønsker ikke lys inne i denne boksen, da jeg skal montere led belysning (kun for gøy for effektens sin skyld) som slår seg på når lokket på boksen åpnes. 

Holder det lenge med en keramisk varmepære på 25W? eller trenger jeg 60W/75W(150W etc.?

temperaturen må ikke på død og liv holde seg 100% konstant, men bør holde seg mellom 30-35 grader konstant. 

Boksen skal i hovedsak brukes for å herde små epoxy prosjekter da epoxyen jeg bruker krever minimum 20 grader for å herde og jo varmere det er jo raskere går det. Jeg har dog ikke tenkt til å ta den helt ut med skyhøye temperaturer, da jeg tror dette vil ødelegge. 

Jeg trenger bare en trygg temperatur på rundt 30-40 grader. 

__________________________

Som nevnt kommer jeg til å bruke en Arduino for å styre rele som denne varmepæren er koblet til. Jeg monterer en temperatursensor i boksen og jeg skal også ha en LCD skjerm som viser temperaturen i boksen etc. 

Er keramisk pære veien å gå her, eller har dere noen andre ideer som kanskje vil funke bedre? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Den så ikke dum ut den sikringsboks varmeren der faktisk. Er denne dyr? Å hvor stor trenger jeg for å varme opp en boks med størrelsen nevnt i første post?

Jeg har for meg at en 150W keramisk varmepære vil varme boksen veldig fort opp fra 15 til 30 grader, noe som resulterer i ganske mye "av/på segmenter. Med isolert kasse vil jo varmen holde seg lenger selvsagt. 

Jeg er kanskje mer interresert i en varmepære som kan stå på over lenger tid som ikke ikke blir for varm. Bedre med mindre watt og mer stabil varme, enn mange watt og hyppig av/på. Tror jeg...?

Lenke til kommentar
Bjerknez skrev (16 timer siden):

Bedre med mindre watt og mer stabil varme, enn mange watt og hyppig av/på. Tror jeg...?

Generelt sett ja. Iom. at du vel kun skal ha av/på-regulering kan du ha mindre dødbånd (differanse mellom temperatursettpunkt for varmeelement på og av) med et mindre varmeelement, ergo får du mer stabil temperatur. Større element -> raskere temperaturøkning -> bør ha større dødbånd for å unngå hyppig av/på -> får større temperatursvingninger.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...