Jump to content
Sign in to follow this  
TruckMechanic

Søke om førerrett etter tap pga prikker

Recommended Posts

Hei! Jeg mistet lappen for ca. 2 måneder siden pga for mange prikker. Mistet den i 6 måneder, men er egt avhenging av sertifikat, da jeg jobber på bilverksted i en annen by enn den jeg bor i, og jobber skift, så går ikke busser og slikt når jeg er ferdig på jobb. Lurer da på om noen her har søkt om å få førerkort tilbake, og hvordan dette er gjort.

På forhånd, takk for svar

Share this post


Link to post

Mista sertifikat på grunn av prikkar er nok den vanskelegaste forma for førarkortbeslag å få innvilga unntak frå. For det fyrste er prikkbelastninga standarisert, så når du mister førarretten så er det liten grad av subjektiv vurdering. For det andre så vil du med prikkbelastning få muligheit til å endre køyrestil før du får 8 prikkar, så det er ikkje som at du var "uheldig" ein gong. 

Det er ingen formkrav til ein søknad, så skriv søknaden som eit brev. Sterkaste argumentasjonen er dersom du kan vise til at førarkortbeslaget får større negativ betydning enn det som var påregneleg. At du treng førarkortet til jobb er nok ein typisk "det skulle du ha tenkt på før" situasjon, men at du vil miste jobben fordi du ikkje har eit kollektivttilbod kan være eit argument for at du blir straffa hardare enn det som var meininga. Andre argument er dersom du kan vise til at ditt førarkortbeslag råkar uskyldig tredjepart, der kan f.eks. være at arbeidsgiver og kolleger får ekstraarbeid med å tilpasse seg at du ikkje kan køyre. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...