Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Lydisolasjon i leilighet


Anbefalte innlegg

Jeg flyttet inn til en ny leilighet for noen uker siden. Byggeår til denne blokken er fra 2009 og jeg forventet at lydisolasjonen skal være mye bedre fra mitt forrige hjem, som var et gammelt bygg fra 1910. Der var lydisolasjonen skremmende dårlig. Veggene var laget av gips. Kunne høre folk går, snakker og hver gang det var dunking, så hørtes det ut som noen smelte inn mot veggen med en slegge. Med denne leiligheten som jeg bor i nå, er det betongmurer. Men jeg hører fortsatt dunking, men ikke like ille som forrige. Har tenkt på å kjøpe et nytt headset med støydemping siden jeg tilbringer mye tid foran pc'en. Vil det kunne redusere dunkingen fra veggen? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er nok ditt eneste alternativ hvis du skal nyte musikk og lyd uforstyrret.

Ørepropper av silikon er et annet verktøy du kan bruke når du skal sove, for å stenge ute lyder. Bruk øreskylleballong til å rense øra om morra'n.

Dette med dårlig lydisolasjon er en forferdelig utrend som herjer i Norge og sikkert resten av verden, som byggentreprenører og myndigheter ikke bryr seg nok om. Det påvirker psyken. Man føler liksom ikke man får levd og gjort det man vil før man plager naboen. For ikke å snakke om hensynsløse naboer, da. Har vært nok av tråder på forumet her om det.

Nå virker det ikke som du er plaga i nevneverdig grad, men det finnes muligheter for å klage hvis det er mye plagsom støy.

Endret av Taurean
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Skal du bo i leilighet må en nok bare tåle å høre at det bor andre mennesker der, bass dunking og eller vibrasjoner fortplanter seg uansett om det er tredverk,gips eller mur og hvor enn godt lydisolert det er.

I forhold til headsett med støydeping kan nok dette hjelpe ja, om du har ett med aktiv støydemping typ Sony WH-1000XM3 som jeg selv har vil du nok eliminere alt av hørbar støy fra naboer sålenge du har dem på. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Rudde skrev (3 timer siden):

Ut av nysgjerrighet, er det ingen lydisolasjons-rating på nybygg? Da dette i aller høyeste grad bør kunne regnes ut på forhånd og kan bekreftes før det flytter inn folk i leiligheten og utbedres før ting ferdigstilles?

 

Hjelper lite om naboene har subwoofer og gir faen i alle andre. Feks. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sexylubb1 skrev (1 time siden):

Hjelper lite om naboene har subwoofer og gir faen i alle andre. Feks. 

Det skjønner jeg jo, men at det ikke er noe standardisert måte å markedsføre lydisolasjon på syns jeg er rart, og definitivt noe som vil være av verdi for kjøpere og kan være av verdi for selgere.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sexylubb1 skrev (2 timer siden):

Jepp. Men det er nok sikkert fordyrende for utbyggere? 

Ja, det er energimarkering å, men de må fremdeles legge frem dokumentasjon for dette. Det er vel bedre at de er ærlige om det, og at ikke utbyggere som kutter hjørner på lydisolasjon sidestilles med de som ikke gjør det. Når produktet ikke er likt selv om forskjellen ligger i noe man ikke kan se.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...