Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Stereoanlegg til Transit 2008


Anbefalte innlegg

Så har jeg kjøpt meg en 2008 Transit (T300). Jeg kan nada, ingenting, ikkeno om stereo i bil, men tenker noen av dere sikkert gjør det ;)

Det jeg er på utkikk etter er i prioritert rekkefølge:

Handsfree med kurant lyd
Bluetooth (for spotify)
DAB
GPS (bruke google maps på skjerm?)
Ryggekamera

For å si det rett ut - jeg er ikke interessert i å bruke masse penger på dette, så de to siste ryker vel fort. Fikk tilbud på Mekonomen om 7k for det hele, men da må jeg montere det selv. Var noe Kenwood-greier.

Jeg er ikke glad i masse dingser rundt omkring i bilen, men har vel forstått at en dings må jeg tåle. Telefonen i seg selv kan fungere som GPS (og i og for seg DAB), så vi er tilbake til de to første. Så har jeg hørt at dersom man bytter spiller, så får man bedre lyd i de (latterlige) høyttalerene i bilen, men vet ikke om det vil påvirkes av en adapterløsning i og med at den (tror jeg) vil gå gjennom stereoen som allerede sitter der. Forresten, det er en helt vanlig Ford Transit 6000 CD 2-DIN, og selvfølgelig den varianten som er uten Bluetooth.

Mulig jeg må bytte høyttalere for å få litt mer action, men jeg har ingen idé om hvilke høyttalere og hvilke størrelser jeg eventuelt skal ha for å få grei lyd. Det er en arbeidsbil, så vi snakker ikke noe mega-greier, men liker å kunne spille lyd uten å bli flau :p

Hvilke løsninger finnes?
Hva burde jeg gjøre?

Tips gjerne om butikker som selger disse tingene forholdsvis rimelig :) På forhånd takk! Og som alltid - educate meg gjerne :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uansett trenger du en kontaktovergang fra Ford sin kontakt til standard, universal kontakt.

Deretter en valgfri 2-din spiller. Hold deg unna ukjente merker med Android. De er ikke stabile over tid. 

Skal du ha kart på den øker prisen, da må den ha GPS eller Android auto Carplay for å bruke kart mm fra telefon. 

Dropper du kart kan du få enheter til 2000-3000 med DAB. 

Du vil også trenge en plastramme rundt bilstereoen. Når du setter i bilstereo vil det være en åpning på 2 cm på hver side. Hullet er 2-din,men bredden er større, du forstår hva jeg mener når radio trekkes ut. Du må file litt i plastikk for å få inn "buret" til annen radio. Buret betyr rammen som bilstereo skyves inn i og låses fast. 

Jeg har byttet slikt selv på min 2008 Ford. Du kan jo nevne hvor i landet du bor om noen vil hjelpe deg. 

Har selv byttet alt, også med adapter så alt styres fra ratt, ny antenne for DAB og ryggekamera.

Du må legge inn ny mikrofon til handsfree, det følger med bilstereo. Du får ikke brukt den som er i bilen fra før. 

Høyttalere ville jeg ventet med til etter bytte av bilstereo, så finner du da ut om de også trenger å byttes. Jeg byttet ikke det. 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Takk for svar!

Jeg holder til i Tønsberg, men er jo mobil dersom noen har lyst til å fikle og vise sammen med meg :) Håper selvfølgelig å komme unna med minst mulig utgift, blir for dumt å bruke 7k på stereo, når bilen var såpass billig :p Er det Android auto jeg vil ha (har Samsung) for å kunne bruke for eksempel google maps direkte på skjermen? Jeg er "allergisk" mot ledninger som slenger rundt, så her skal alt skjules og gjemmes bort i størst mulig grad. Riktignok trenger jeg nødvendigvis en ladeledning til telefonen uansett, så om ting kan kobles derfra, er jo det fint. I forhold til rattet, er det vel kun volum opp og ned jeg har der, pluss mode.

Har du noen spesielle merker du kan anbefale? Veldig fint om du kan spesifisere hva jeg leter etter av specs på dette ;) Nå er det jo Green Weekend til helgen, så det kan jo dukke opp noe gøy der.

Du fikk god lyd med de eksisterende høyttalerene i Transiten? Fiestaen min har bra nok lyd rett ut av boksen, men den har jo også en annen stereo (riktignok Ford standard det også).

 

edit: Forresten - hvor mye kløn er det å droppe ryggekamera for denne gang, og installere det senere? Nystartet firma har ikke allverdens med stereobudsjett :p Kan jeg forresten bruke et hvilket som helst kamera? Er det en spesiell type kontakt jeg må ha og skal se etter?

Endret av Sarasin
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg har da endt opp med en Tiny for å løse Handsfree / Bluetooth-problemet. Uansett vurderer jeg nye høyttalere, men jeg kan jo overhodet ingenting. Jeg har Fords standard "6000CD" stereo i bilen (hva kan den gi ut av lyd?), med en Tiny C5.

Ut i fra det jeg har sett i døra etter at jeg tok av dekselet, så er høyttalerene ovale og ca 20-20,5cm x 14-14,5cm. Kan det stemme?

Hva er det jeg ser etter, egentlig? Er dette plug and play, eller må jeg være tekniker for å klare dette? Er kontakter / ledninger standard på disse tingene?

Målet er å oppnå litt mer tyngde i lyden fra høytalerene, nå finnes det knapt bass der. Er det en spesiell type høyttaler jeg ser etter?

 

Håper noen kan svare meg :)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...