Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

For tidlig å åpne opp Norge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Omnithunder skrev (På 21.4.2020 den 2.33):

Nær 100% av de smittede pr 12. mars er friskmeldt, og et fåtall er døde. Ca 180 døde av vel 7100 registrerte smittede totalt. Helsevesenet har kontroll på behandlingskapasiteten. Absolutt på tide med forsiktig gjenåpning av samfunnet. Ikke minst pga dagens barn og unge. 

Det er registrert 7100 smittede fordi Norge er det eneste landet på jordkloden som ikke registrerer friskmeldte. SDelv u-landene Somalia og Afghanistan klarer å registrere friskmeldte. Sannsynligvis er det bare rundt 1500-1800 som er syke med coronaviruset nå. Jeg tror ikke på den at vi har enorme mørketall i og med at nesten 100% av de som tester seg tester negativt. Derimot har vi helt enorme, ja ekstremt hinsides enorme mørketall når det gjelder friskmeldte. Det er registrert latterlige 32 men dette er mindre enn en promille av de som faktisk ER firkmeldt. Jeg nekter å innstallere FHIs smittesporingsapp før de gir oss tallet på friskmeldte og de reelle tallene på syke. Den dagen det er 0 syke i Danmark bør Norge gjenåpne samfunnet 100% for da vet jeg at det er 0 syke i Norge også, selv om dustelandet sikkert vil tviholde påstatistikker om at det er 9000 eller noe. Den dagen havner også munnbind og antibac i søpla hjemme hos meg og jeg kommer til å drite i to meters-reglen. Jeg følger dette og er forsiktig per i dag, men den dagen Danmark har 0 tilfeller vet jeg at Norge har det også så om FHI og Bent Høie og co prøver seg med svada om at vi fortsatt må passe oss og at vi har mange tusen syke....glem det er min beskjed til dem.

Endret av Morromann
Lenke til kommentar
LMH1 skrev (Akkurat nå):

Vanskelig å si, men skremmedia vet jo å smøre det utover sammen med tallene som forteller oss at det nå er over 7100 med coronasmitte i Norge slkjønt det sannsynligvis ikke er mer enn 1500-1800.

Lenke til kommentar
On 4/21/2020 at 5:12 AM, asdaylightdies said:

Burde ikke vi heller vente til når 2\3 av de smittende er friskmeldt og antall smittende har gått ned til under 50 per dag? 

Man burde ventet til antall nye smittete er under 10 per dag. 

Når man åpner opp så tidlig og risikerer ny spredning, så begynner man å lure hva som var poenget med nedstengingen.

Hvis målet er bare å hindre at helsesystemet blir overbelastet, så kunne man ha droppet de mest dyre tiltakene som å stenge barnehager og skoler.

Lenke til kommentar

Mener vi skal være restriktive av to årsaker:

1. Skrekkscenarioet: Hva skjer hvis vi ikke danner immunitet eller at den er veldig kortvarig; kombinert med at det tar lenger tid å utvikle en vaksine enn først antatt? Siden dette er to faktorer som er utenfor vår kontroll så burde man holde smittetallene lave frem til ihvertfall dette med immunitet er avklart.

2. Dødsraten er ikke alt: 15-20% av registrerte tilfeller er kategorisert som "alvorlige" som følge av lungebetennelse, ol. Dette er mye lidelse man påfører befolkningen, uavhengig av dødstallene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det et samfunn kan gjøre er å innføre tiltak for å holde smitten må et lavt nivå. Altså akkurat det vi gjør i Norge. Også må vi tilpasse tiltakene etterhvert, dvs slippe opp litt og litt og se om det blir for mye smitte. Det blir litt prøve seg frem for å finne hvilke smittetiltak som virker godt nok.

Endret av Svein M
  • Liker 1
Lenke til kommentar
superfastjellyfish skrev (23 timer siden):

Mener vi skal være restriktive av to årsaker:

1. Skrekkscenarioet: Hva skjer hvis vi ikke danner immunitet eller at den er veldig kortvarig; kombinert med at det tar lenger tid å utvikle en vaksine enn først antatt? Siden dette er to faktorer som er utenfor vår kontroll så burde man holde smittetallene lave frem til ihvertfall dette med immunitet er avklart.

2. Dødsraten er ikke alt: 15-20% av registrerte tilfeller er kategorisert som "alvorlige" som følge av lungebetennelse, ol. Dette er mye lidelse man påfører befolkningen, uavhengig av dødstallene.

Sant det, også at det kan føre til mange andre komplikasjoner, var jo en artikkel fra USA om hjerneslag var hyppigere hos de med viruset. Virker som et forferdelig avansert virus. Det er uetisk å slippe dette løs i befolkningen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Synes det er på tide å gjenopplive @asdaylightdies sin tråd i forbindelse med "gjenåpning" av samfunnet:

72443003.jpg?imageId=72443003&x=2.332361

Personlig synes jeg det er underlig at regjeringen velger å åpne med samme tiltakene over hele landet istedenfor å kjøre en randomisert kontrollstudie, nå som smitten er lav. Man kunne altså ha testet ulike endringer eller kombinasjoner av endringer rundt om i landet slik at man kunne sammenlignet resultatene for få en korrelasjon mellom endringer og effekt.

Hvis resultatet av gjenåpning over hele landet ikke øker smitten i stor grad, så er jo denne gjenåpningen velykket; men dersom smitten øker betraktelig så lærer vi svært lite om hvilke tiltak som førte til smitteøkningen, og risikerer å måtte stenge alt igjen. Denne lærdommen tenker jeg også hadde vært nyttig i forbindelse med fremtidige situasjoner.

Lurer litt på hva andre synes om regjeringens tidsplan.

Endret av superfastjellyfish
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234

Landet skulle aldri vært stengt i utgangspunktet, så at det åpnes gradvis nå, er ikke en dag for tidlig. FHI erkjenner i dag at tiltakene innført 12. mars, har hatt liten effekt i forhold til vaske- og distanserådene som ble implementert før nedstengningen. Med andre ord, regjeringen har påført samfunnet enorme kostnader og lidelser som var helt unødvendig.

En uavhengig evaluering når dette har kommet på avstand, vil måtte konkludere med at regjeringens håndtering var katastrofal og en tragedie.

Et føre-var-prinsipp tilsier at man innfører tiltak bredt og tidlig i en slik situasjon hvor man mangler data. Men regjeringens tiltak 12. mars bærer preg av panikk og ideologiske føringer. De kom for sent på banan, og når de først kom utpå, var handlingene ubegrunnet, lite treffende og enormt skadelige. Først feilet myndighetene i å gi adekvate reiseråd tidlig, og innføre karantene fra utlandet. Dette medførte at smitten ble tatt med til landet av ferierende til Italia og Østerrike. Smitten kom etter hvert ut av kontroll i Oslo-området, da fikk regjeringen panikk og stengte landet. Hele landet. Uten noen som helst fornuftig begrunnelse, annet enn at "det er viktig at hele landet har like regler", altså en rent ideologisk betraktning. Et rasjonelt smitteverntiltak i denne situasjonen, ville vært å isolere områder hvor smitten var etablert, med karantenebestemmelser for inn- og utreise. Det var også smittevernmyndighetenes første tanke, det ble tidlig snakket om å innføre "rødsoner", men regjeringens ideologiske enhetstanke overkjørte all fornuft.

Håndteringen har vært en katastrofe og en tragedie for folk og samfunn, uten sidestykke siden invasjonen 9. april 1940.

Lenke til kommentar

Du mener som i Sverige? Der sier de avgjørende myndigheter det samme. De unnskylder seg med at de ikke klarte å beskytte de eldre i motsetning til Norge.

Virker for meg som om FHI har kommet med råd, men Erna har valgt å ikke lytte til det. Dette virker da smart ettersom det ville ha ført til en katastrofe omtrent på samme vis som i Sverige, Storbritannia og Brasil blant annet.

Men nå virker det som om Solberg muligens åpner for tidlig. Og da tenker jeg på i Oslo-området spesielt.

Endret av Sandy Koufax
Lenke til kommentar
2 hours ago, lada1 said:

Hørte om en som ble avvist da vedkommende via fastlegen spurte om å få testet seg. Er dette vanlig?  Jeg mener at det helst bør være lett å få testet seg (for virus/antistoffer) før en begynner å åpne opp.

Tror planen er å bli klar til å utvide testingen for bølge #2. FHI tror den kommer, men er usikker på når.

Problemet er at når man har en økning og utvider tedtingen samtidig så vil man se en skremmende økning og folket vil kreve at man stenger ned igjen.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...