Jump to content
geir__hk

Epson XP432 - alle utskrifter helt blanke [Linux]

Recommended Posts

Hesann.

Sliter med denne skriveren der alle sider jeg forsøker å printe ut er helt blanke. Skriveren er testet OK opp mot en windows-maskin så jeg vet at det ikke er noe galt med selve skriveren. Skriveren er tilkoblet via USB.

OS: Fedora 31, Gnome/Cinnamon

Har prøvd følgende tiltak (ingen av disse utgjør noe forskjell - får blanke ark uansett)

  • Installert offisiell driver fra Epson (epson-inkjet-printer-escpr-1.7.7-1lsb3.2.x86_64.rpm).
  • Testet printeren opp mot en nyinstallasjon av Linux Lite (problemet inkluderer altså Ubuntu-baserte distroer også).
  • Prøvd utskrift fra flere ulike programmer (Libre Office, Gimp, Xed, osv.).

Noen som har vært borti tilsvarende ?

Share this post


Link to post

Skjer dette via CUPS? Jeg mener å ha vært borti noe tilsvarende, men husker dessverre ikke detaljer. Nevner det fordi CUPS gir et kikkehull inn i systemet som kanskje kan si deg noe. Kanskje du i det minste kunne få noen feilmeldinger. Beklager manglende evne til å si noe mer.

Share this post


Link to post
3 hours ago, tingo said:

Funker testutskrift (fra printer-dialogen)?

Nei, samme der - blankt ark.

 

4 hours ago, LangtGjesp said:

Skjer dette via CUPS?

Hm - jeg har ikke aktivt installert CUPS, er det ikke det som følger med Gnome?

Share this post


Link to post

dette høres ut som om feil printerdriver er valgt under installasjonen. Vet ikke helt hvorfor det kan ha blitt slik, men.

Share this post


Link to post

mener å huske at jeg hadde det problemet, men hva jeg gjorde for å fikse det husker jeg dessverre ikke.
Dette er installert på print-servern:

ii  cups
ii  cups-browsed
ii  cups-client
ii  cups-common
ii  cups-core-drivers
ii  cups-daemon
ii  cups-filters
ii  cups-filters-core-drivers
ii  cups-ipp-utils
ii  cups-pk-helper
ii  cups-ppdc
ii  cups-server-common
ii  libcups2:amd64
ii  libcupsfilters1:amd64
ii  libcupsimage2:amd64
ii  python3-cups
ii  python3-cupshelpers

ii  ink
ii  ippusbxd
ii  libgutenprint-common
ii  libgutenprint9
ii  libinklevel5:amd64
ii  mtink
ii  printer-driver-escpr
ii  printer-driver-gutenprint
ii  system-config-printer
ii  system-config-printer-common
ii  system-config-printer-udev

Share this post


Link to post

Er foreløpig ikke kommet noe nærmere et svar/løsning.

Tenkte jeg kunne kontakte Epson direkte, men det finnes jo ikke det minste fnugg av kanaler (tlf.nr, mail, etc) på hjemmesiden for kontakt. Kanskje dere vet mer om disse folkene er mulig å ta kontakt med eller om det bare er skygger som lusker rundt i natten :sleep2:

Share this post


Link to post

OK, hvis du velger skriveren i CUPS grensesnittet (normalt http://localhost:631/ ) hvilken driver står det da at den bruker?
Og hvilken connection?
Min Epson er en Stylus Office BX525WD, den bruker

Driver:Epson Stylus Office BX525WD - CUPS+Gutenprint v5.3.3 (color)
Connection:lpd://10.1.161.8:515/PASSTHRU

Share this post


Link to post

Jeg vil bare understreke det tingo sa. prøv http://localhost:631/ . Øverst ser du en linje hvor det står bl.a Printers (hvis du ser det samme som jeg). Både her og på andre valg er det litt av hvert du kan prøve.

Jeg trodde vi hadde massevis av profesjonelle Linux-brukere her som ville kaste seg over denne saken og komme med gode råd, men nå begynner jeg å tvile.

Share this post


Link to post

Takker for svar. I min CUPS (http://localhost:631/printers/XP-432-435-Series) står det:

Description: XP-432-435-Series
Location:  
Driver: Generic ESC/P Dot Matrix Printer Foomatic/epson (recommended) (color)
Connection: usb://EPSON/XP-432%20435%20Series?serial=573242503031353581&interface=1
Defaults:

job-sheets=none, none media=iso_a4_210x297mm sides=one-sided

 

Share this post


Link to post
4 hours ago, LangtGjesp said:

På den siden hvor du fikk disse data om skriveren - hvis du klikker på Maintenance og så på Print Test Page, skjer det noe?

Jo, den skriver ut en test-side, men foruten en blank side så får jeg flere F og E -er spredd langsmed venstre marg :dontgetit:

2020-04-22-0001.jpg

 

[edit]

Last resort: Lagt inn "issue" på github.

Edited by geir__hk

Share this post


Link to post

Bare en liten oppdatering, dessverre intet relevant informasjon for de som eventuelt måtte slite med samme problemet, for jeg fant aldri en løsning.

Løsninga for min del ble at en bekjent hadde en eldre HP-printer som ikke lenger var støttet av W10, dermed bytta jeg printer med denne bekjente. Plutselig var to problemer løst ;)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...