Gå til innhold

Primær eller sekundærbolig


Big_JT

Anbefalte innlegg

Driver å jobber med skattemeldingen, men blir ikke helt klok på primer/sekundærbolig. Flyttet mai 2019 til familiegården hvor jeg leier meg inn. Beholdt samtidig min leilighet i byen da jeg er med i vaktordning og trenger kortere reisetid vær 6. uke. 

Ser nå i skattemeldingen at leiligheten min fortsatt står som primærbolig, men jeg er folkeregistrert på gården. Som jeg leser reglene er primærboligen der du er folkeregistrert, men ble plutselig usikker. Leiligheten i byen er jo den eneste boligen jeg eier.

Noen som har synspunkter eller andre råd på hva som blir riktig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sitat

Primærboligen er den boligen der skattyter har sitt hjem ved årets utgang. Skattyters folkeregistrerte adresse ved utgangen av inntektsåret legges til grunn, forutsatt at registreringen er korrekt. Unntaksvis kan en bolig anses som primærbolig selv om skattyter ikke har sitt hjem der ved årets utgang. Dette gjelder dersom – skattyter kan sannsynliggjøre/dokumentere at han/hun ikke kan bruke boligen som sitt hjem pga. forhold som vedkommende ikke har rådighet over, f.eks. pga. alder, helsemessige grunner, eller ved utstasjonering/beordring, og – boligen ikke for noen del har vært utleid mot betaling i det aktuelle tidsrommet. Med utleie menes i denne sammenheng også tilfeller hvor eieren lar andre, herunder også nære slektninger, benytte boligen når disse helt eller delvis dekker driftsutgiftene. Hvis nære slektninger benytter boligen vederlagsfritt og eieren dekker alle driftsutgiftene, vil den fortsatt kunne anses som skattyters primærbolig. Ut i fra dette ser det ut som om din bolig skal være oppført som sekundærbolig.

Hadde samme problemstilling som deg, eide en leilighet og bodde en annen plass der jeg leide og hadde folkereg. adresse. Som du ser av svaret fra Skatteetaten over så skal nok din leilighet regnes som sekundærbolig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...