Gå til innhold

Gylne tider for solstrøm: Får opp mot 110 øre per kilowattime


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
JUL skrev (3 minutter siden):

Det er riktig at vindkraft mottar subsidier som ikke er så lett å få øye på, også for Fosen vindpark. Regninga blir typisk tatt av staten og forbrukerne. Men at Norsk Hydro var med på å subsidiere må du dokumentere, for det var det du påstod.

Lenke til kommentar
Del skrev (11 minutter siden):

Jeg forstod det slik at Otovo har avsluttet dette, og at kundene er flyttet over til andre som Tibber? Kanskje jeg misforstod. Kjenner du til noen som har fått denne avtalen i en årrekke forresten?

Det betyr ingenting. Hvis de betaler fastpris, så må du selvfølgelig sammenligne det med fastpris på det tidspunktet avtalen ble inngått. Har du noen dokumentasjon på at Norsk Hydro inngikk en avtale til over markedspris? Jeg finner det svært vanskelig å tro. Kraftkrevende industri i Norge har historisk fått kraften med rabatt. Poenget ditt er jo at Norsk Hydro var villig til å betale overpris for kraften fordi den var fornybar. Da må du dokumentere dette.

 

Kjenner ikke til Otovo avtalen personlig, men slik jeg har oppfattet den fikk de utbetalt 100 øre/kwh opp til 5000 kwh i året. Antar da at hvis de begynte i 2013 og avtalen gikk ut i 2018 (vet ikke om årstall er riktig) fikk de fem år med denne avtalen. Etter de ble overført til Tibber har jeg skjønt at de har beholdt dette på ubestemt tid selv om nye kunder kun får 1000 kwh. Men det er som du sier ikke lett å vite hvor lenge Tibber eller andre vil holde på med dette. Jeg baserer mitt syn på hvordan det har vært de siste 10 årene og har ingen fasit.

Hydro får rabatt fordi de er storkjøpere. De må betale mer hvis de skal ha prioritert kraft, utløser nettutbygging eller ønsker sertifikater på at strømmen er grønn. HVilken pris de betaler antar jeg ikke er lett å finne, det er sikkert hemmelig. Kan du være enig med meg med at selskaper på børsen betaler mer for strøm som er fonybar/grønn/etisk/norsk eller hva enn selskapene selger? Mener du at alle børsnoterte selskaper betaler det samme for strømmen?

Lenke til kommentar
Del skrev (8 minutter siden):

Det er riktig at vindkraft mottar subsidier som ikke er så lett å få øye på, også for Fosen vindpark. Regninga blir typisk tatt av staten og forbrukerne. Men at Norsk Hydro var med på å subsidiere må du dokumentere, for det var det du påstod.

Jeg greier ikke å finne noe på prisen til Hydro betaler. Det står at den er hemmelig. Jeg får trekke påstanden om at de betaler overpris.

Jeg står for at vindkraft er subsidiert gjennom grønne sertifikater og at børsnoterte selskaper kan betale en høyere pris en spot hvis det er egenskaper ved strømmen som er ønskelig (grønn/etisk/norsk/fornybar/stabil)

Endret av JUL
Lenke til kommentar
JUL skrev (16 timer siden):

Den første artikkelen er fra 2016 og ikke tilgjengelig og støtten er vel dynamisk, så det som måtte være i situasjonen i 2016 er ikke den samme i dag. Sertifikatprisen per kWh er bare en brøkdel av hva den var.

Den andre artikkelen klarte jeg å lese, men den var lite konkret der så den ga ingen opplysning relativt til det vi diskuterer her.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...