Gå til innhold

inverter på ebay er det noen dere anbefaler?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

https://www.ebay.com/itm/6000-Watt-Spitzenleistung-12-V-DC-ZU-110-V-220-V-AC-Auto-Wechselrichter-Solar-C/352826569911?

Det finnes jo flere er jo bare eksempel.

Ønsker å koble til solsellepanel + batteri til pcen og forskjelle enheter som varmeovn etc. Håper helst å få med batteri, men tror det blir vanskelig. Men usikker om slikt kan ødlegge en pc eller LED lys?

Men det minimum må være sikkert å bruke, ikke direkte farlig, nå selges det kun 3000 watt til 3000 kr i norge, men mistenker forhandlere overpriser slike veldig. Verken ebay eller selgerne er særlig flinke å svare.

For det er skeptis når enheten påstår den klarer 6000 watt, det blir jo 26.087 amp på 230 volt.

Få som har 16 amp i stikkontakten.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Hvis du skal bruke pc og annen elektronikk så må du ha en inverter som har en ren sinuskurve, den siste du linket til har modifisert sinuskurve og er ikke egnet til elektronikk.

Det står at den har peak power på 6000W men bare 500W rated power, peak power er hva den klarer å levere i noen få sekunder så du kan ikke koble på utstyr som drar mer enn 500W kontinuerlig.

Hvis du har funnet inverter i Norge som leverer 3000W så må du se om wattstyrken som er oppgitt er peak power eller rated power, og om den har en ren sinuskurve. Averteringen av invertere på Ebay og andre steder er ofte veldig misvisende da de reklamerer med peak power, altså du må ikke se deg blind på peak power.

Invertere er dyre og skal du ha noe med bra kvalitet som er sikker å bruke så bør du gå etter merkevarer, jeg tviler sterkt på at du finner kvalitets-invertere på Ebay som kan levere mange tusen watt kontinuerlig til en billig penge. Defa selger bra invertere og her er et eksempel på en 24V DC til 230V AC med kontinuerlig effekt på 2500W og toppeffekt på 5000W i 10 millisekunder.:

https://www.defa.com/no/produkt/inverter-2500w-24v/

Redarc er en australsk produsent som er veldig populær blant campere og båtfolk, de leverer også alt du trenger for å bygge solcelleanlegg og prinsippene er de samme om du skal ha et fast anlegg eller om det skal monteres i bil.

https://www.redarc.com.au/inverters

https://www.redarc.com.au/solar-regulators

Skal du lade batteri med solcelle så må du i tillegg ha en kontroller som regulerer ladespenningen inn på batteriet, du må også tenke på hvilken type batteri du skal bruke som blybatteri, AGM eller lithium.

Legger ved noen videoer om temaet som er nyttige, igjen så er prinsippene de samme om det skal monteres fast eller i kjøretøy.

 

 

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Hva med:

ReVolta 3000W Inverter DC 24V til AC 230V

Tror du den klarer å dra 3000 watt eller må man se halvparten?

For den er ganske dyr, men finnes noe ennå dyrere.

Sitat

Hvis du skal bruke pc og annen elektronikk så må du ha en inverter som har en ren sinuskurve, den siste du linket til har modifisert sinuskurve og er ikke egnet til elektronikk.

Hva menes det`Betyr pcen blir ustabil bluescreen, frysinger eller slår seg av og på ofte eller ender det med defekt PSU?

Hvor mye trenger man av amper inn og ut? for usikker ved driving av pc ved strømbruk rundt 330 watt om det er mulig?

For usikker på hvordan slike er laget med tanke på støy og varme.

Lenke til kommentar

Ang. den ReVolta saken så oppgir selger:

Kontinuerlig belastning 3000

Så den ser ut til å kunne levere 3kW, men databladet kommer med denne også:

Sitat

INVERTERENS OUTPUT-BØLGEFORM

Vekselstrøm output bølgeformen i inverter-serien, er kendt som ”modificeret sinusbølge”

den er dermed ikke spesielt egnet for elektronikk....

Elektronikk kan funke med andre bølgeformer en sinus, men man risikerer alt fra at den ikke virker, støy på lydanlegg til at du får varmgang og kortere levetid på utstyret.

 

Skal du ha inverter som leverer 3kW ut er det ohms lov som gjelder uansett. Dette gir minimum 250A på 12V og 125A på 24V ved full belastning..... I praksis er det høyere da ingen inverter er uten tap. For eksempel saken fra ReVolta som oppgir 85-90% virkningsverdi. 

Dette gir 3-400W med tap som avgis som varme. Noe som normalt løses med alt annet enn stillegående vifter.....

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har aldri hørt om ReVolta før så det kan være en "rebranded" kina-inverter, hvis du ser på side 9 i databladet så står det at den har en modifisert sinuskurve. På diagrammet så ser du en ren sinuskurve til venstre og modifisert sinuskurve til høyre.

Invert.thumb.jpg.57d17e64f8f46202a9ed46db307be676.jpg

 

Det er ikke anbefalt å bruke invertere med modifisert sinus til følsom elektronikk som datamaskiner, men om det faktisk kan skade komponenter kan jeg ikke svare på. Vil anta at de fleste ladere og strømforsyninger "renser" strømmen før den blir sendt videre til andre komponenter.

En annen ting er at den er oppgitt med en effektivitet på 85 - 90% så det er også en ting å ta med i betraktningen, temperatur, kvalitet og lengde på kabler mellom batteri og inverter spiller også en rolle så jeg kan ikke tenke meg at den faktisk klarer å levere 3000W.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Det er ikke anbefalt å bruke invertere med modifisert sinus til følsom elektronikk som datamaskiner, men om det faktisk kan skade komponenter kan jeg ikke svare på. Vil anta at de fleste ladere og strømforsyninger "renser" strømmen før den blir sendt videre til andre komponenter.

Men er det grunnleggene elektronikk kunskaper eller tror du billige PSUer er størst problem? Hva tror du er verst  å bruke det til tror du Consair tx psu eller evga supernoctua for de har vel støtte for både 115 volt og 230 volt mener jeg.

Hva er det som gjør psuer klarer AC 90-264 V uten å ha bryter å skiller disse?

Lenke til kommentar
LMH1 skrev (På 14.4.2020 den 10.28):

Finnes det noe billig inverter så mange watt som mulig så billig som mulig helst 230\24 volt med minst 2000 watt.

 

LMH1 skrev (På 14.4.2020 den 12.45):

Ønsker å koble til solsellepanel + batteri til pcen og forskjelle enheter som varmeovn etc. Håper helst å få med batteri, men tror det blir vanskelig.

 

Har du tenkt å drive PC og varmeovn med strøm fra solcellepanel? Har du regnet på hvor mye strøm du må ha fra panel/batteri for å kunne få 2000W / 220V?

Lenke til kommentar
GA skrev (1 time siden):

Vet du hva forskjellen på sinus kurve og spenning er? 

Selv tror jeg det er noe med antal hz spenningen sendes til kabelene.

https://no.wikipedia.org/wiki/Sinuskurve

Men vet ikke hva slags problemet det kan forutskje hvis det er slik, om psuen vil oppføre seg ustabil eller gi problemet med kortere levetid etc.

Sitat

Har du tenkt å drive PC og varmeovn med strøm fra solcellepanel? Har du regnet på hvor mye strøm du må ha fra panel/batteri for å kunne få 2000W / 220V?

Først omgang blir det kun test, å kombinere batter\solsellepanel og inverter. Men det er vel også viktig å vite hvor man bør være forsiktig f.eks laptop\pc mobil\ konsoller etc. For hvis de går i stykker kan det bli dyre reprasjonutgifter.

Lenke til kommentar
47 minutes ago, LMH1 said:

Selv tror jeg det er noe med antal hz spenningen sendes til kabelene.

Nei.

Sinuskurven er teknisk sett en rotasjonsbevegelse, i generatoren. Frekvensen vil variere med rotasjonshastigheten og poltallet til generatoren. Spenningen er amplituden, ikke frekvensen. Og det er problemet. Du mangler begrepsapparatet for å snakke om strøm. Hva sier frekvens deg? Hva forteller amplitude deg? Hva er perioden når frekvensen er 50Hz?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Modifisert sinus, trinnvis tilnerming til sinus og lignende går som regel greit til elektronikk. De er mye brukt i UPS-er og mye utstyr som er oppgitt til å være "pure sinus" er faktisk modifisert, eller "trinn-sinus".

Spenningen du for guds skyld aldri må bruke på elektronikk er PWM-sinus! (Øverste kurve).

ddd_sine_pwm.jpg.4e76108f00d5f10e3bd82a85f358da7f.jpg

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Du kan ikke erstatte PC-ens strømforsyning med noe DC til DC strømforsyning da? For PC-ens strømforsyning likeretter jo bare sinuskurven likevel. Du kan sikkert finne deg dyre andre mellomløsninger enn en DC til AC inverter som igjen skal likerette strømmen likevel.

Du behøver alle de linjene og strøm internt i PC er vel nokså nøye på at toleranse er i orden på 12 - 5 - 3,3 Volt. Samt gode PC-strømforsyninger har også et lass med beskyttelsesmekanismer. Jeg har ikke noe godt forslag til noe konkret. Dette var kun ment for å forenkle det hele og kanskje hoppe over hele AC-steget jo før jo heller?

En kan jo forsøke å google litt:

dc to dc computer psu

 

:lol:

Kanskje det beste svaret her:

Quote

If you just want a computer that's got battery in the box, buy a laptop.

Det er relativt enkelt å finne DC billadere for bruk til Laptop. Kan hende du er heldig å finne hos Clas Ohlson, men for bedre utvalg søke litt på internett..

Du kan til og med hjelpe på litt ved å holde PC adskillet fra det andre utstyret. Så kan du nytte simple invertere til slike ting som varmeovn som absolutt ikke behøver ren sinuskurve, for å spare på inverterinvesteringen din. Roterende ting med motor slik som vifter, boremaskiner og annet vil naturligvis ikke gå rent på modifisert sinus. Finnes utall youtube-videoer som viser hvor ujevnt slikt kjører på firkantaktig sinuskurve.

Dersom det så finnes noe utstyr du absolutt må ha "ekte" sinuskurve inverter til, så har du nå ved å følge grepene ovenfor redusert hvor mange Watt god inverter du må investere i. Altså har tre forskjellige oppsett:

1. For Laptop, hvor du følger DC til DC slavisk

2. Ekte sinuskurve inverter for annet ømfintlig utstyr du sliter med å finne fullgode løsninger til

3. Ha resten av utstyr som tåler det henge på en modifisert sinuskurve inverter. Å ta høyde for forkortet levetid på noe av slikt utstyr også muligens. Er sjelden man får i pose og sekk.

 

En ekstra dyr løsning kan være å ha modifisert sinuskurve inverter og så mate en UPS som er av Online type med denne skitne strømmen. Aner ingenting om levetiden på UPS med en slik strømmating. Samt batteribytte til UPS-en vil koste noen kroner over noen år det også. Så det er ikke kun investeringen som koster med Online UPS.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 4/17/2020 at 10:45 PM, barfoo said:

Nei.

Sinuskurven er teknisk sett en rotasjonsbevegelse, i generatoren. Frekvensen vil variere med rotasjonshastigheten og poltallet til generatoren. Spenningen er amplituden, ikke frekvensen. Og det er problemet. Du mangler begrepsapparatet for å snakke om strøm. Hva sier frekvens deg? Hva forteller amplitude deg? Hva er perioden når frekvensen er 50Hz?

Perioden er muligens 1 sekund?

Han kunne jo kjøpt en generator og en motor. Kjørt skitten strøm på motoren og matet generatoren. Få til et svinghjul som holder jevn bevegelse mellom disse to delene. Laget strømmen selv? Høres ut som et farlig og skikkelig petter smart-opplegg.

Obs! Sannsynligvis svært høyt energitap i overførselsprosessen ;)

:lol: da er selvsagt tryggeste løsning å høre på første inder man kommer over (not). Men de kan være ganske oppfinnsomme på lave budsjett da.:

 

Endret av G
Lenke til kommentar
39 minutes ago, G said:

Obs! Sannsynligvis svært høyt energitap i overførselsprosessen ;)

Tja, går man opp litt i størrelse snakker man fort 95% effektfaktor på både motor og generator, så om det er et par hundre kilowatt man skal ha vil gjerne roterende omformer greie 90%++

Men det tar stor plass, er dyrt og tungt.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
G skrev (På 22.4.2020 den 19.05):

Du kan ikke erstatte PC-ens strømforsyning med noe DC til DC strømforsyning da? For PC-ens strømforsyning likeretter jo bare sinuskurven likevel. Du kan sikkert finne deg dyre andre mellomløsninger enn en DC til AC inverter som igjen skal likerette strømmen likevel.

300W DC 12V 25A PSU 24Pin Mini ITX DC To ATX PC Power Supply Module With Cable

Men sliter å finne noe til SLI oppsett, eller noe kraftigere? Tipper denne klarer kun halvparten før det lukter svidd.

Men hvordan er homeplug og stråmmåler på modifisert sinus, trinnvis tilnerming til sinus? Vil det fungere?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...