Gå til innhold

Snappe sammen to modeller i SketchUp web


Anbefalte innlegg

Jeg skal ha med 3D-printer og har funnet en del figurer jeg skal teste meg på å skrive ut. Jeg holder også på å lage et design fra scratch på et lightsaber for å lære meg SketchUp web. Kanskje ikke det enkleste å starte med men da får jeg det inn i fingrene. Det kommer til å ta tid før jeg blir ferdig og helt fornøyd. Design eksperimenterer jeg med i thecustomsabershop.com

Jeg holder på å starte med endestykket som skal være nederst på håndtaket. Jeg har fått tak i et stykke med gjenger i tillegg til selve endestykket. endestykket skal festes sammen med gjengene slik at det kan skrus sammen med hovedstykke (som får tilsvarende innvendige gjenger).

Jeg finner ikke noen enkel måte å få innsiden av endestykke og utsiden av gjengene til å ha samme diameter og snappe disse sammen på noen enkel måte. Noen tips?

edit: her er lenke til tegningen så langt.

 

Endret av ilpostino
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan du angi mål på delene i SketchUp? Hvis ikke, så ville jeg valgt et annet program. To vanlige programmer for å lage 3D-modeller er FreeCAD og Fusion 360. Begge er parametriske, dvs. at det er enklere å lage modeller hvor delene passer sammen, fordi du kan angi mål, toleranser osv. Ulempen er at begge er avanserte og kraftige programmer, så de har en viss læringskurve.

OpenSCAD er et annet alternativ, her skriver du et program som blir modellen. Jeg liker måten det er lagt opp på, fordi det gjør det enkelt å prøve seg frem, nærmest bit for bit til modellen er ferdig.

Lenke til kommentar

Lagde meg en ny del (plate til å holde sammen to små vifter) i dag og ble bedre kjent med programvaren, blant annet hvordan jeg kunne laste ned tegningene jeg har laget. Den er den er veldig enkel og jeg satser på å få til mer etterhvert. I tegninen jeg har lagt ved skal jeg prøve å la gjengene bli en del av den andre delen.

Pommel.skp

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...