Gå til innhold

Problemer med import / organisering i lightroom


Anbefalte innlegg

Jeg har et problem med importering og organisering av bilder i lightroom. Helt til nå nylig har det fungert fint at bildene blir lagret i mapper ordnet på denne måten: 2020 \ 2020-04-10 \ bilder. Alt ser riktig ut sett med filutforsker, men i lightroom blir det nå rot. Ser også at det har blitt rot med 2016, samt at det er veldig mange bilder som ser ut til å mangle. Ingen bilder er slettet, ligger i riktig mappe på harddisken og kan fint åpnes derfra, men synes ikke i lightroom. Under importering har jeg krysset av og på "into subfolder". I lightroom er resultatet nøyaktig det samme, men i utforsker blir det ulikt.

lightroom.jpg

Lightroom-2.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå bruker ikke jeg Lightroom til ingest men jeg kan gjøre et forsøk.

Skulle jeg gjette så har du på et tidspunkt endret datoformat under "Date Format" i Destination panelet fra "år\dato" til bare "dato".

Når det gjelder 2016 ville jeg forsøkt å finne den ene fila i orphan "2016" mappa og så fjernet den. Men før det kan du forsøke å høyreklikke på den 2016 mappa som ikke har spm tegn og velge "Synchronise folder"

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Første delen av problemet løst, det var satt til kun dato.

Synkroniseringen for 2016-mappa fungerer ikke helt slik jeg tenkte, får melding om at ingen bilder eller videoer er funnet. De er fortsatt lagret på riktig sted på disken, så det er bare lightroom som ikke finner dem. Mulig jeg må slette og så importere på nytt.

Lenke til kommentar

Jeg er litt forvirret om situasjonen så jeg prøver noen kontrollspørsmål :)

Du har to 2016 mapper, der en tilsynelatende er aktiv og inneholder 190 filer. Og så er det en som er "tapt" og grået ut og med spørsmålstegn på.

Jeg forstår det slik at du forventer at 2016 skulle inneholde betraktelig flere filer enn 190? Hvis du høyreklikker denne og velger "Show in Explorer", havnet du da der i filhierarkiet ditt du forventer? Eller er det en annen mappe enn denne 2016 der du har flere bilder?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...