Gå til innhold

hvordan styre garasjeport med Arduino? (se bilde)


Anbefalte innlegg

Da har jeg funnet ut av det :) 

Det var "START" og terminalen ved siden av som måtte kortsluttes for at porten skulle åpne og stenge. Så nå er det bare å koble :) 

Derimot har jeg ikke god nok wifi dekning til garasjen, så jeg må fikse dette også.

Da er jeg i gang med prosjektet så vidt. 

IMG_2694.thumb.JPG.42048c39ca49261b4ebe4eb69e2ac67b.JPG

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
mobile999 skrev (Akkurat nå):

Har du noen ide om hvordan dette kan bygges ut til å detektere åpen port?

Ja, den biten er enkel. Mange sensorer man kan bruke her. Man kan bruke ultrasonic sensor som leser avstanden til porten ved hjelp av lyd som reflekterer, magnet kontakt, laser etc. 
 

personlig går jeg for magnetkontakt. Man bare kobler magnetkontakten på et punkt hvor døren er nærme når den er igjen feks. Og lager en kode rundt dette. :) hvis magnetkontakten ikke har kontakt, er porten åpen, hvis den har kontakt er den stengt etc. Så koder man dette til å sende beskjeder og utdøre handlinger når dette er sant eller usant. 
 

den biten er ganske basic :) 

Lenke til kommentar

Jeg holder på med å tilpasse koden nå, hvor jeg skal montere en magnet som registrerer status på porten (åpen eller stengt) som sender informasjonen til appen i sanntid. Så klart skal det også være en knapp i denne appen som aktiverer garasjedøren ved hjelp av et rele. 

Jeg kan poste koden her når jeg er ferdig med den :) 

 

Jeg bruker Blynk appen.

Endret av Bjerknez
Lenke til kommentar

Slik vil en typisk kode se ut for å lese av en magnetsensor og sende denne til en app. 

PS! Her er kun koden for selve magnetsensoren og ikke styring av rele etc. 

#include <ESP8266WiFi.h>
#include <BlynkSimpleEsp8266.h>

char auth[] = "YourAuthToken";

char ssid[] = "YourNetworkName";
char pass[] = "YourPassword";

BlynkTimer timer;

int magnetSensor = 2;             
int sensorState = LOW;   

void magnetReading(){
  sensorState = digitalRead(magnetSensor);   
  if (sensorState == HIGH) {           
    Blynk.virtualWrite(V1, "GARASJEPORT ÅPEN");   

    else  {
      Blynk.virtualWrite(V1, "GARASJEPORT STENGT"); 
  }
}

void setup() {
  Blynk.begin(auth, ssid, pass);
  timer.setInterval(1000L, magnetReading);
  pinMode(sensor, INPUT);   
  Serial.begin(9600);        
}

void loop(){
  Blynk.run();
  timer.run();
 }

PS! Koden er ikke testet, men den skal ikke være så halvgæærn :) 

Lenke til kommentar

Jeg har bestemt meg for å utvide funksjonaliteten en smule vedrørende garasjeport prosjektet. 

I tillegg til rele som trigger porten og magnetsensor som viser via en app om døren er igjen eller åpen så skal jeg se om jeg får installert en sensor som gjør at porten ikke lukker seg igjen hvis døråpning er blokkert av en gjenstand (feks. bilen eller noe). En liten "buzzer" skal begynne å pipe 5 sekunder før porten lukker seg og den skal pipe i en annen takt hvis åpningen er blokkert når man prøver å lukke porten. 

Jeg vet ikke hvilken sensor jeg skal bruke til å detektere noe i åpningen og hvordan den skal plasseres enda, men trolig en ultrasonic sensor eller en laser. 

Tar gjerne imot innspill... :) 

 

Lenke til kommentar
Hårek skrev (7 minutter siden):

Jeg har brukt en IR sender/mottaker med reflektor, montert ca 50 cm over gulvet. AliExpress
Det er for å sjekke at bilen er kjørt langt nok inn. 

I dag har vel de fleste biler sonsorer i både hue og ræva så en sensor som viser hvor langt inn man har kjørt føler jeg ikke er nødvendig. vertfall ikke i mitt tillfelle. 

Derimot vil jeg legge inn en sikkerhetsgreie som stopper porten i å gå ned når porten er blokkert. Har opplevd en gang at porten gikk ned ved et uhell da jeg kom bort i knappen på fjernkontrollen når jeg hadde den i lommen. 

Porten stopper jo etter et vist trykk, men det blir jo merker og skader i bilen. 

Ser for meg kanskje en lampe som blinker rødt og en pipelyd når porten er på vei ned også. :) 

Lenke til kommentar

Jeg leste forøvrig om en som hadde brukt fire ultrasonic sensorer (måler avstanden ved hjelp av lydbølge) for hele garasjeprosjektet. 

Den ene sensoren åpnet porten når man kom nærme nok med bilen, den andre sensoren målte avstand til garasjevegg for å gi tilbakemelding om hvor langt man var fra veggen, den tredje befant seg i taket og målte avstanden ned til gulvet. Ved stor avstand, ingen bil, og ved liten avstand så stor det bil der. etc. Har man bil med forskjellig høyde så kan man også se hvilken bil som står der etc. 

Det er i det hele tatt veldig mye man kan bruke disse sensorene til og det beste av alt er at man for rundt 500 kroner kan få 2stk. av hver sensor som er å oppdrive til Arduino (er vel sikkert rundt 50 stk.) for rundt 500 kroner fra Aliexpress. :) 

Men de mest brukte sensorene er nok så vidt jeg har skjønt PIR sensor, Laser, magnetsensor, ultrasonic sensor, temperatursensor etc. Men man får vel strengt tatt kjøpt sensorer for alt.

Det eneste jeg føler er vanskelig å få til på skikkelig vis, er en "tilstedeværelse sensor". Altså en sensor som klarer og se om det er noen i rommet uavhengig om man beveger seg, sover etc. 

PIR sensoren (IR sensoren) registrerer egentlig ikke varme, men bevegelsen det varme objektet gjør. Så hvis man stiller seg midt i rommet og slår på alarmen, samt står helt stille, så vil ikke alarmen gå med en slik sensor, før man beveger seg. Derfor fungerer denne sensoren dårlig til dette.

Løsningen er en sensor som reagerer på temperaturendringer i et rom. Disse sensorene får man kjøpt, men disse er ganske dyre, selv på Aliexpress. 

Hvis noen her har noen formening om hvordan man skal få detektert ett menneske i et stort rom uavhengig om man sover, sitter rolig, trimmer etc. med de vanlige sensorene man får kjøpt for en billig penge, så kom gjerne med forslag :) 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...