Gå til innhold

KOMMENTAR: Simula må redegjøre for sikkerheten til smittesporings-appen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817234

Når staten ber om en sporingsapp burde det vært en lov som gjorde det påbudt å publisere kildekoden i sin helhet.For staten, her ved Simula, har jo ingenting å skjule?

Lenke til kommentar

Min erfaring tilsier at den største grunnen til å IKKE ville publisere kildekoden som åpen kildekode i slike situasjoner er manglende kompetanse og/eller frykt for at koden ikke holder den kvaliteten som er forventet.

I tillegg så er det forskjell på kode som skrives med mål å være lukket kode, og kode som skrives med mål om at det skal bli åpen kode. Man tillater seg dessverre ubevisst å senke kvaliteten når man skriver lukket kode - så fremt man ikke har manuelle sjekker som code-reviews og automatiske kodekvalitetssjekker som SonarQube på plass.

Jeg kan forstå at de som har sittet og utviklet koden kvier seg for å åpne den om de har skrevet den fra starten av som lukket kode. I tillegg så må de fjerne evt. "secrets" som de måtte ha lagt inn i koden, i enhetstester, kommentarer etc.

 

Når det er sagt - eneste riktige måte å drive et slikt prosjekt på er jo å kjøre det som Open Source fra et så tidlig stadium som mulig. Og gjerne i samarbeid med andre statlige institusjoner for å spre kostnaden, øke kvaliteten samt få flere potensielle øyne til å se på kildekoden.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

En ting som Simula burde gjøre er ihvertfall å lage en liste hvor personer som vil ha tilgang til kildekoden, får denne tilgangen.

Kildekoden vil uansett bli tilgjengelig, enten i dekompilert form eller på annen måte. Det de kan gjøre akkurat nå er å få så mange "vennligsinnede" som mulig til å se på koden.

Det finnes algoritmer innen differential privacy for temporal geo path intersection. Det er et veldig vanskelig problem pga tettheten i dataene er lav, men det finnes en masse forskning på dette. Tilfeldige publikasjoner https://spectrum.library.concordia.ca/982487/ https://arxiv.org/abs/2001.01825

Appen burde uansett være kompatibel med privacy-first-systemer som lagrer data lokalt. Det finnes ferdige open source biblioteker som kan brukes i appen.

Som en del av risikovurderingen for appen må man tenke seg en katastrofalt innbrudd i det sentrale systemet og at man da må skru av innhenting av data. Da må man allerede ha private-kit i systemet så det kun er snakk om en degradering og ikke total kollaps.

https://safepaths.mit.edu/

https://github.com/tripleblindmarket/private-kit

https://covidsafepaths.org/

 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+987123849734

Egentlig så er ikke koden til selve appen så veldig interessant. Det som er interessant er hva som skjer på servers siden og rutinene for oppbevaring/sletting av data der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...