Gå til innhold

Kommunikasjons- og møteapp - Teams? Slack? Tilsvarende?


Anbefalte innlegg

Hei!

Både i privatsammenheng, men også i jobb, hender det at jeg leder diverse prosjekter. P.t. holder jeg på med et prosjekt på jobb og i den anledning hadde det vært flott å finne en platform hvor vi kan "møtes" for diskusjoner (chat eller helst videokonferanse, 6-12 stykker) samt et slags "møterom" hvor man kan chatte, legge. ut filer (.pdf, .word. etc.) og annet. 

Jeg har forsøkt Teams og førsteinntrykket var flott! Akkurat dette jeg leter etter. Men jeg har ikke helt forstått Teams tror jeg. Først og fremst virker det litt vanskelig for meg som privatperson. Jeg har laget en konto på 365Office(?) som jeg bruker for å logge meg inn. Jeg valgte "privatperson", men da blir jeg bare henvist til Skype (uaktuelt, ikke hva jeg leter etter). Jeg må altså velge "skole" eller "jobb". Jeg ønsker ikke kun bruke det i jobb, men ok. Jeg blir da bedt om å opprette en Team (?), og blir bedt om navnet på firmaet mitt/jobben min eller noe lignende (jeg husker ikke helt ordlyden). Jeg valgte da navnet på jobben, men dette blir jo litt rart når jeg også kommer til å bruke Teams i det private (e.g. planlegge utflukter, ferie, sammen med familie og venner).

Har jeg misforstått Teams? Er det andre program som passer bedre for meg?

 

Oppsummert:

Krav: En "møteplass", hvor man e.g. har et stort "rom" hvor man kan chatte og sende filer. Mulighet for å opprette undergrupper hvor enkelte gruppemedlemmer kan diskutere og legge ut filer. Mulighet for videokonferanse, både 1 til 1, men også mange samtidig (10-12). Gratis. 

Jeg bruker ikke FaceBook..

 

Tusen takk for hjelp ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bruker selv Slack, men er relativt ny i dette. Vi kan chatte der (inklusiv videochat) sende filer, og vi kan ha forskjellige undergrupper der. Vi har for eksempel en kanal for sosial prat, og en kanal som er rettet mer mot arbeid. Kjæresten min bruker dette også i jobbsammenheng og er veldig fornøyd. 

Discord har vel også muligheter for videochat hvor det både går an 1-1 eller mange samtidig. I chat der kan man også deler filer og linker. Og Discord er vel også gratis. Tror Slack er det også, men er ikke 100% sikker. 

Teams kjenner jeg ikke til, men mulig jeg kjenner noen som bruker dette nå i disse dager, skal høre meg litt rundt.

 

Endret av GiaMahan
Lenke til kommentar

Siden nesten alle du vil samarbeide med i næringslivet bruker og kommer til å bruke Teams ville jeg vurdert det for enkelhetens skyld. Men det kommer selvsagt an på hvilken programvareportofølje du har.

Jeg bruker Teams hovedsaklig til jobb og i enkelte sammenhenger så jeg kan ikke si noe om den private siden. Dog er det ingen problem å invitere private gjester i teams.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...