Gå til innhold

Router for høyere hastigheter


TBJ

Anbefalte innlegg

Hei

Må kjøpe ny router pga fått høyere hastighet her i huset.

Har nå 500/500, så jeg trenger en router som klarer det, og i tillegg er stabil.

Jeg har TP-Link Deco M5 Mesh som jeg bruker til WiFi, så routeren trenger ikke det.

Hvilken ville dere anbefalt som er "mest stabil" og klarer høye hastigheter?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar ?

 

Jeg har en Asus RT-AC66U i dag som uansett hva jeg gjør, gir max 150/150.

Vil helst ikke ha Asus, da jeg har erfaring med at disse må restartes innemellom pga problemer. Jeg har hatt flere Asus routere og opplevd det samme med alle.

WiFi er som nevnt 100% uinteressant her.

Lenke til kommentar
2 hours ago, TBJ said:

Takk for svar ?

 

Jeg har en Asus RT-AC66U i dag som uansett hva jeg gjør, gir max 150/150.

Vil helst ikke ha Asus, da jeg har erfaring med at disse må restartes innemellom pga problemer. Jeg har hatt flere Asus routere og opplevd det samme med alle.

WiFi er som nevnt 100% uinteressant her.

Hm. Jeg har hatt RT-AC66U (ikke B1-versjon - ruteren er vel fra 2013 så vidt jeg husker, og mulig revisjonsnummeret er A1) på 500/500 i noen år. Har ikke opplevd problemer å få 500/500 via kablet forbindelse til den.

TP-Link-en du har skal jo også kunne brukes som ruter, og skulle også greit klare å utnytte en 500/500-forbindelse. Prøvd å brukte denne i stedet for Asus-en? Noen spesiell årsak til å bruke Asus-en som ruter kontra TP-Link-en?

Kan det være at du har noe problemer med kablingen? Hva er det du bruker for å teste ytelsen? Prøvd å bytte kabler? Får du 500/500 hvis du kobler PC rett i boksen fra nettleverandøren?

Jeg har Altibox 500/500 hjemme, og får på dagtid nå ikke mer enn rundt 150/150 via speedtest.net, mens jeg på kveldstid godt kan få 500/500. Det merkelige er at det er såpass konsist over tid dette nå - enten får jeg 500/500, eller så får jeg rundt 150/150. Hadde det vært belastning som forårsaket dette, skulle jeg trodd at det var noe mer variasjon i resultatene. Så akkurat som det er noe pussig for tiden med kapasiteten. Bruker jeg fast.com får jeg omtrent samme tallene. Dette er på pc med kablet nett, og kjører med Asus RT-AC3200 som ruter.

Lenke til kommentar

Evt. prøvd å ta en factory reset av Asus-en? Er vel enkelte innstillinger/funksjoner som kan gjøre at man mister maskinvareakselerasjon på ruteren, og en del ting kan da bli tregere. Dette gjelder en del del rutere ellers også. Her kan jeg også tenke meg at f.eks. Edgerouter-modellen du peker til også kan være avhengig av dette i teorien, med tanke på at den har en enkeltkjerna 500MHz MIPS-prosessor ifølge spesifikasjonene, og at visse typer bruk (tjenester) kan kreve at maskinvareakselerasjon blir deaktivert og at ytelsen da kan falle på raske linjer. Men ingen praktiske erfaringer her - bare en betraktning man kan være obs på. 

Lenke til kommentar

Da jeg har unifi ap'er i huset så har ikke jeg heller behov for en router med wifi.  Og etter å ha brukt asus routere med darwin firmware en stund,  har jeg "laget" meg en egen router ved hjelp av en knøttliten viftelløs PC fra aliexpress som har 4 lan-porter fra intel sammen med Untangle Home UTM (linux basert) som har et relativt enkelt GUI og gir uendelig mange muligheter.

En løsning som kostet meg ca 3k, men det er kanskje ikke noe for "alle" ;)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...