Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Oppsigelse av leiekontrakt


opensky

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9817234

Det siste du skal gjøre er å slenge paragrafer i bordet og forlange og kreve. Jeg sier ikke at du ikke skal gjøre det, men at det er det siste. En krangel vil bare suge energien ut av deg. Folk er vanligvis rimelige og imøtekommende, så prøv den veien først.

Kontakt huseieren og si at du innser at det blir vanskelig for dere begge om du skulle bo der etter det som har skjedd. Du håper dere kan bli enige om rimelige betingelser. Men først vil du gjerne komme med en unnskyldning og forklare bakgrunnen for at du oppførte deg som en idiot. Du er skamfull på egne vegne.

Foreslå at du kan flytte ut så snart du har fått et nytt bosted, som vil skje i løpet av få dager, du har allerede undersøkt muligheter. Betingelsene er at du betaler kun for de dagene frem til du flytter ut, og får hele depositumet tilbake samtidig.

Hvis huseieren er vrang, kan du begynne å se på paragrafene. Men jeg tror det løser seg uten at det er behov for det. Det kan til og med hende at du blir tilgitt rampestrekene og får bo der.

Endret av Slettet+9817234
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Huseier har ikke grunnlag for å si deg opp en gang med ordinær oppsigelse, og ihvertfall ikke heving. Jeg er selv utleier, noen utleiere tror dessverre de forsatt eier utleieobjektet og alt rundt. Leier man ut må man tåle andre mennesker. Stå på ditt og ikke stress i verste fall, har du 3 måneder på deg for flytte uansett. 

Lenke til kommentar
7 hours ago, Miri said:

Men først vil du gjerne komme med en unnskyldning og forklare bakgrunnen for at du oppførte deg som en idiot. Du er skamfull på egne vegne.

TS har vel lite å tjene på å unødig erkjenne og utdype forholdene. Eg ville holdt meg til "Beklager, eg treng tid på ordna meg alternativ boplass. Me kan bli enige om nokre skriftlige betingelser." Om dei er kverulante på det vil eg berre så peika til kontrakta sjølv, kor det om ikkje anna er 3 mnd oppsigelse om det er saklig grunn. Legg vekt på at alternative betingelser kan bli avtalt nermare over skriftlig medium.

Men det fremstår litt som flisespikk for min del, me virke til å vera stort sett på tankegangen elles.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...