Gå til innhold

Ba om korona-utsettelse, men ble ikke hørt: Norsk båtgründer slått konkurs etter video-rettsmøte


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Domstolene hører aldri på gründer eller små firma. Husk at dommere er personer som lever på enn annen planet, det har aldri satset en eneste krone på å starte en arbeidsplass. De har overhode ingen forståelse.

jeg opplevde at vå motpart, dengang Statoil likegodt ansatte dommeren, som så fortsatte i ytterligere 4 måneder hvor han tok flere avgjørelser, alle i Statoils favør. Men det er tydeligvis helt ok både for Borgarting lagmannsrett, Høyesterett og Justisdepartementet og mesteparten av stortingspolitikere. TU skrev også om saken.

Nei dette er ikke Nigeria, men Norge i dag!

Jeg har 13 års fartstid i Ghana, og javisst det er korrupsjon i Ghanas domstoler, men til forskjell gjør de noe med saken når korrupsjon blir avslørt. Dommere avskjedes i unåde om de så kun har mottatt en slaktet geit.

https://www.tu.no/artikler/statoil-ansatte-dommeren-i-egen-korrupsjonssak/231243

 

Lenke til kommentar

Her virker det som staten sitter på begge sider av bordet. Det er både de som holder igjen CE godkjenningen, og de som slår selskapet konkurs. Sendrektigheten i den første biten fører ofte til den andre biten og er en ganske vanlig problemstilling for småbedrifter i Norge.

Fastlands industri har lav status i en offentlig sektor som ikke ser hvor pengene de selv får kommer fra. Dette er, og kommer til å være, et stort problem inntil oljefondet er tomt og staten må begynne å si opp offentlige ansatte pga pengemangel.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 3/31/2020 at 10:35 AM, KLAB19 said:

Her virker det som staten sitter på begge sider av bordet. Det er både de som holder igjen CE godkjenningen, og de som slår selskapet konkurs. Sendrektigheten i den første biten fører ofte til den andre biten og er en ganske vanlig problemstilling for småbedrifter i Norge.

Er det staten som CE-godkjenner? Er vel ingen godkjenning uansett, men heller en garanti (i dette tilfelle kalt samsvarserklæring - se nedenfor.)

Endret av trikola
lagt til om 'samsvarserklæring'
  • Liker 1
Lenke til kommentar

CE merking er basert på en samsvarserklæring som bedriften lager basert på regler og forskrifter som gjelder for båtens klasse. Mange årsiden jeg var borti dette men om ikke reglene er endret så må det evenntuelt være at bedriften har satt 3part til å utføre dette arbeidet eller konkurent som har klaget produsenten inn for kontroll. Rana har lang historie og skulle ikke ha noen problem med CE merking

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er sånn det beskrives i artikkelen:

"I januar ble det kjent at Sjøfartsdirektoratet har utstedt tilbakekalling av to modeller fra Rana Plast: Rana 430 og Rana 540 - og alle varianter av disse modellene. Produsenten var uenig.

Pettersen mener at det ikke er noe galt med båtene, og at de fortsatt er fullstendig salgbare. Men fordi at det kun er én mann som kan godkjenne båtene, så har dette stoppet opp, fortalte han i retten ifølge kjennelsen."

Lenke til kommentar

Vanskelig å sette seg inn i en konkret sak grundig nok gjennom en artikkel i TU, men etter min mening burde staten se på samfunnsnytte i denne type saker.

En privat bedrift av denne type hører til "Motoren" i samfunnsmaskineriet, og det er ikke langt fra sannheten å hevde at disse arbeidsplassene gir livsopphold til 6 andre i samfunnet. Grunnen er at rundt 60% av lønnen til arbeiderne havner tilbake hos fellesskapet i form av skatter og avgifter.

Livsopphold til seg selv + 2 i offentlig sektor, 1 pensjonist, 1 på NAV, 1 mellom 0-20 år og 1 i tjenesteytende næringer.

Med andre ord burde ikke det offentlige slått en slik bedrift konkurs før samfunnsregnskapet går i minus, da konkurs vil si at samfunnet får bare utgifter dersom ikke nytt arbeid dukker opp.

 

Endret av aanundo
Lenke til kommentar
del_diablo skrev (21 timer siden):

Det høres fortsatt merkelig. 
Vis de befinner seg i Nordland er det fortsatt ganske mange som kan gi et papirstempel og stikke innom for å få det utført.

At de ikke har klart å få det til siden i Januar høres merkelig ut.

"Problemet er løst" er en liten video som dukker opp når vi googler, og er et kurs for politikere og folk i byråkratiet.

Gruppen som har lært seg hvordan man beholder en god jobb i staten er kanskje større enn vi tror.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...