Gå til innhold

Snart kommer FHI og Simula med app for smittesporing: Slik virker den [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er en tvilsom taktikk å sende posisjonsdata for alle borgere, koblet med telefonnummer, til sentrale myndigheter for sentral prosessering. Selv om vi liker å tro at vi har "snille" myndigheter så er slike tiltak for inngripende. Det er det mange som tar til orde for om dagen.

Isteden bør vi bidra med penger og utvikling til MIT sin PrivateKit app som er åpen kildekode. Denne appen løser nøyaktig samme utfordring, og samtidig respekterer borgernes personvern. Mens den planlagte norske appen sender alle data sentralt, sender MIT appen ingen data uten at brukeren ber om det. Derimot vil appen laste ned anonymiserte data fra WHO og ulike myndigheter om hvor smittede personer har oppholdt seg. Så kan app-brukeren se lokalt på egen telefon om man har vært i nærheten av smittede, og oppsøke lege for testing. Hvis man tester positivt, kan man så dele posisjons-historikk (ikke person-identifiserbar) med myndighetene fra appen. Dermed kan enda flere varsles og gå i karantene.

Jeg tror PrivateKit appen ville hatt mye større potensial til å bli lastet ned og brukt av kritisk masse nordmenn, og dermed kunne blitt mer effektiv, enn dette inngripende forsøket fra Simula. Min spådom er at for få velger å la seg overvåke og at det hele derfor flopper og blir en "lost opportunity" for norge :( 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...