Gå til innhold

Nå må vi lage teknologiske løsninger som gjør oss rustet til neste pandemi


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ved neste utbrudd – for det kommer – bør vi snarest stenge flytrafikk til og fra smittestedet. Finnes norske turister på disse stedene, bør de hentes ut og settes i 14 dagers karantene. Slike tiltak vil i det minste sinke massespredningen, så vi får tid til å tenke oss om og kanskje utvikle vaksine. På den måten redder vi menneskeliv, men ikke bare det: Antagelig slipper vi også massestengningen, massearbeidsløsheten og masseovervåkningen vi opplever nå.

Pål Jensen

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Med tanke på at man i millitæret også hadde opplæring i å beskytte seg mot biologisk krigføring blant annet (ABC), er ikke tanken så fremmed. 

Forsvaret skal tross alt også forsvare et sivilt samfunn. 

De burde absolutt kunne huse flere godt plasserte  

og til enhver tid oppdaterte 

beredskapslagere. 

Dette ville vere like relevant i "fredstid" også.

Om det er mennesker og/eller virus,  burde ikke ha avgjørende betydning.

Farlig virus, er krig, og

smittevern er forsvar,

 uansett verbale omveier.

En potensiell fiende kunne jo stå bak,

men da med egen befolkning og soldater vaksinert, og klare til og ta over, når vi ligger utslått.

Ikke la dette vere en mulighet.

Mange har nok tenkt tanken.

 

Så langt har vi ikke sett noen imun fremmed makt denne gangen da, heldigvis.

 

Endret av KjeRogJør
Lenke til kommentar

Hei, her er en mulig Korona-kur:

Hvorfor oppfordres ikke befolkningen til saltvask av nese og munnhule, som et tiltak mot Korona? Det må jo være bedre at befolkningen får en mulighet til å selv-helbrede seg, enn å gi viruset frie vekstmuligheter? Jeg har utviklet en influensa-kur over noen år, og brukt den med 100% vellykkethet over 20 år. Har bare vært feber-syk noen få timer, mens jeg har kunnet jobbe og fullførte kuren. Absolutt verd å prøve mot korona som har mye til felles med influensa.

Jeg har bedt Folkehelse Instituttet om kvalitetskontroll av kuren, uten å få noe annet enn lykkeønskninger videre til det jeg måtte klare å oppnå for egne midler. 4 toppledere i FHI var ikke interessert i universal-kuren!

I stedet for å bli et passivt offer, kan du kanskje redde livet ditt, eller få et mildere sykdomsforløp med denne kuren. Sørg for at du har hjelpemidler i hus; før du blir syk, og start kuren straks du får symptomer/feber. Løsningen er todelt, og består i å angripe kjernen i problemet, og deretter forsterke kroppens eget forsvar. Vi ser en mulig risiko* ved høy feber og dårlig allmenntilstand, les derfor nøye omtalen; før bruk av kuren på eget ansvar.

Virus får vi inn i kroppen via nese og munn, der formerer viruset seg og blir spredt til lungene. Spiller man på lag med kroppen, med forståelse for hva som skjer og hvorfor, kan man oppnå gode resultater med saltvann. jeg gir utfyllende forklaringer, i håp om at du skal se hvorfor du ikke skal velge bort noe som kan se uvesentlig ut. Det som er spesielt viktig, er at du starter prosessen så raskt som rå, og at du ser viktigheten av å følge opp alle de små detaljene, som skal gjøre deg til en tøff motstander.

Se på virusangrepet som en myr; jo lenger tid du venter med å starte kuren, jo dypere synker kroppen ned i angrepet. Når du merker symptomer og feberen stiger, er du allerede smittet, og det er startsignalet til å gå til motangrep umiddelbart: Bruk saltvannsoppløsning i nese skyllehorn, bøy hodet frem og til siden, slik at du akkurat klarer å se deg selv i speilet. Tøm inn det øverste boret, til det renner ut det andre, steng med tommelfinger, og tøm videre til det renner over i svelget og spytt ut! Steng med pekefinger og knip igjen, slik at oppløsningen blir værende i nesen. Snu hodet forsiktig fra side til side, ned og opp, stopp i det det renner over i svelget og spytt ut. Vent 1 min, og blås hardt ut et bor av gangen. Husk at saltvannet er giftig for deg også, så du må aldri svelge noe.

Du har slim i munnhulen, som viruset fester, og formerer seg i, bruk derfor slimløsende hostesaft. Pust dypt inn, knip mage/ribbeina sammen, og host kraftig opp slim, som spyttes ut. Ta en tungeskrape eller en finger langt bak på tungen og drar frem slim, om og om igjen og skyll av. Bruk også tungen til å sveipe rundt etter mer, spytt ut. Når slimet er borte, gurgler du saltvann-blandingen, før du avslutte med grundig vask via tunge/kinn/kjeve bevegelser i 1min. Spytt ut og skyll godt med vann, og gjenta hele nese/munn saltvask hver 8 time. Hensikten med tiltaket er å gjøre nese/munnhulen til et så fiendtlig miljø, at viruset ikke klarer å formere seg og dør. Merker du tilløp til øreverk, svarer du med å fylle ørekanalene med saltvannet, som spyles ut etter 1 min med vann. Når tilveksten er stoppet, er det mye lettere for kroppen å bekjempe den lille gruppen med virus som har utløst feber.

Nå skal du gå i gang og hjelpe kroppen med å gi den ekstra kraft til å bekjempe viruset: Alle vet at hvis du bader rett etter å ha spist, kan du få krampe. Straks vi tilfører mat til en sulten kropp, vil den prioritere fordøyelsen, i det kalde vannet vil varmeproduksjonen også bli høy, da er der ikke mer energi igjen til å svømme. Tilsvarende skjer når du får feber; kroppen bruker så mye energi på å få opp temperaturen, at andre kroppsfunksjoner blir tvunget ned på sparebluss. Da skal du ikke motarbeide prosessen med febernedsettende medisin, kald drikke, mat osv. Etter flere timer med feber, kan du få nedsatt allmenntilstand. Du har også hørt at høy feber kan være farlig, men du skal vite at det er spesielt i kombinasjon med nedsatt allmenntilstand. Nøkkelen er å hjelpe kroppen til å få opp temperaturen før allmenntilstanden blir dårlig. Derfor er det viktig å komme raskt igang med kuren, på denne måten hjelper du kroppen.

I uland brukes honning som sårsalve, fordi den er antibakteriell. Siden den også er energirik og lett fordøyelig, drikker du varm honning under varme pledd, sammen med varmeflasker. Pakk deg godt inn, og du vil kanskje for første gang i livet, kose deg over høy feber: Merk spesielt at når du hjelper kroppen med tilført varmeenergi, trenger den ikke å sette ned andre kroppsfunksjoner. Derfor vil du føle deg vel med feber, og beholder skjerpet bevissthet, når du har god allmenntilstand. Når du ikke er sløvet, men har kontroll over situasjonen, kan du ta kald drikke eller håndkle fuktet i kaldt vann, hvis det blir ubehagelig. Du skal selvfølgelig sørge for ekstra sikkerhet, ved at noen har tilsyn med deg når dette står på, og at du gir tilbakemeldinger på at du føler god kontroll. Etter 2-6 timer, vil du kjenne det som en «bryter», når kroppen slår av feber, har «dere» vunnet kampen!

For ikke å gi rom for økt virusvekst igjen, mens immunforsvaret bygges, må du fortsatt vaske med saltoppløsningen hver 8 time de neste 3-4 dager. Husk at allmenntilstanden blir dårligere, jo lenger tid du venter med å starte kuren. Da må du også være mer varsom*, under høy feber. Regn også med lenger periode med feber, og et lengre sykdomsforløp. Kjenn etter om du kan bedre allmenntilstanden ved å tilføre varme som beskrevet. Ta det rolig, og gi kroppen tid til restitusjon.

Cognac-damp er også et bra tiltak; ta en teskje cognac som du vasker munnhulen med, for å få størst mulig dampoverflate. Pust dypt inn via munn og hold, før du puster ut gjennom nese. Ta resten av dampen engang til. Da sparer du spritdampen til hals og lunger, og løser opp slim samtidig som du forverrer betingelsene for viruset. Gjenta dette noen ganger, med noen minutters mellomrom. Benytt samtidig anledningen til å få opp mest mulig slim, ved å knipe sammen mage/ribbeina og ta ekstra i når du hoster, og spytter ut. Drikk ellers så varme drikker du klarer.

Er du rask med å starte kuren, vil du bare bli litt syk en dag eller få timer. Start med saltvannskylling straks du merker feber, gjenta hver 8 time. Ikke spis når du har feber, drikk varm honning ol. Hold deg i ro og tilfør kroppen varme, så kroppen kan bruke all energi på å bygge feber og immunforsvar. Kuren har ingen kjente bivirkninger, og kan avsluttes etter 3-4 hele feberfrie dager. Lykke til!

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Et av problemene vi ser at det er er amatører som kjører løpet. Når jeg ser hva regjering og NHO har kokt i hop så blir jeg bekymret. Skjønner de ikke at hvis bare en smittet person slipper inn, så er løpet kjørt og vi starter på dag 0 igjen i området?

 

Når det gjelder organisering av nedstengingen, så burde man engasjere forsvaret. De har tross alt noe erfaring med disse tingene. De skjønner jo at man må frakte varer inn og ut.

 

Endret av dahln
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå må radaktøren ta seg sammen og bruke hodet til å tenke med.

 

Det er ikke teknologiske løsninger vi trenger. Vi trenger et planverk for pandemier. Det er jo helt åpenbart at løpet fra FHI og regjering er stort sett kjørt etter innfallsmetoden.

 

En basal teknikk i smittevern er å dele området inn i smittefrie og smitttesoner. Man sluser folk inn og ut av disse for å unngå at smitten sprer seg. Så deler man smitteområdene opp slik at man kan hindre intern smitte som følge av reising.

Når man har slike soner har kommunene noe de kan forholde seg til i sitt smittevern.

 

Og man må få ut fingeren og sørge for at den kompetansen som Forsvaret har på planlegging og organisering blir tatt i bruk.

 

Som sagt, det vi ser fra regjering of FHI er amatørmessig.

Endret av dahln
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg mistenker at lysstoff-rør dreper virus lettere enn led og glødepærer, det fordi det er ultrafiolett i lysstoffrørene. Siden det er en glemt egenskap som går bort, og bør erstattes med ultrafiolett-led som dreper virus.

Saft med sukker og kullsyrevann hjelper veldig. Og det kjennes veldig lett på kroppen. Og det er godt å lukte på antibac når er rene etter antibac. Bra for lungene.

Lenke til kommentar

Styresmaktene er i en uoversiktlig situasjon hvor forsøket på å redde x antall syke og gamle fra corona kan resultere i større og verre (vanskelig målbare) langsiktige skadevirkninger på samfunnet. Og på mennesker. Bedrifter går konkurs. Vi får mange langtidsledige og tragiske menneske og familieskjebner. Karantene og stengte skoler tvinger folk til mangel på normalt sosialt liv og det kan skape angst og usikkerhet hos både voksne og barn. Barn og ungdom som var på stø kurs til å lykkes i livet rives ned av hesten og finner ikke tilbake til trygghet og konsentrasjon. (ikke målbart). Selvmordsraten vil øke hos de som har mistet livsgrunnlaget. Skilsmisser øker. Vold mot ektefelle og barn øker. Kriminalitet vil øke. Vi står også ovenfor et ukjent antall dødsfall hos andre pasientgrupper som normalt ville fått diagnose og behandling, men nå møter "stengte" sykehus. (Kom igjen når forholdene har normalisert seg..) Det er kortsiktig "snillisme" satt opp mot kynisk realisme.

Likevel er jeg rimelig sikker på at selv om det kunne bevises at dagens tiltak mot Corona leder Norge inn i uopprettelig økonomisk katastrofe og enorme personlige tragedier. Mye større konsekvenser enn hvis coronaepidemien fikk gå sin gang i et samfunn i normal drift. Så ville likevel Erna velge å stenge ned landet; Hun vil forsøke å redde flest mulig liv i nuet. Og håpe på at resten løser seg etterhvert.

Er så "langtidsskadevirkninger" en tankemåte som deles av mange?...Nei - det ser ikke slik ut. ...Jeg leser daglig på nyhetene at svært mange land gjør som Norge. Og man møter et engasjement i nærmiljøet, ofte på grensen til lynsjesteming, hvis man ikke tar "utryddelsen av corona" på alvor og eksempelvis ikke spritvasker hendene før man går inn og ut av en butikk.

Jeg innser (til min overraskelse) at jeg er en avviker i denne saken. Jeg tror at eneste veg forbi corona er at flokkimmunitet oppnås. Man må hoppe i det, og bli ferdig med det. Dette kan være en situasjon hvor et tragiske offer i nuet må foretas for å unngå en potensiell framtidig nasjonal katastrofe. Men, jeg tar kanskje feil?. Så jeg spritvasker mine hender overalt hvor jeg møter på en dispenser. Ikke så mye for egen del, men for å unngå sure blikk.

Personlig ønsker jeg at jeg og min familie blir snarlig smittet av corona. At vi får et mildt sykdomsforløp. (Som det sies at de fleste får.) At vi etterpå får utdelt en passerseddel hvor det står at vi nå er immune og ufarlige og igjen kan jobbe og bevege oss fritt i samfunnet.

 

Endret av CXSUB4BA
ulogisk resonement
Lenke til kommentar
55GE57GD skrev (11 timer siden):

Ved neste utbrudd – for det kommer – bør vi snarest stenge flytrafikk til og fra smittestedet. Finnes norske turister på disse stedene, bør de hentes ut og settes i 14 dagers karantene. Slike tiltak vil i det minste sinke massespredningen, så vi får tid til å tenke oss om og kanskje utvikle vaksine. På den måten redder vi menneskeliv, men ikke bare det: Antagelig slipper vi også massestengningen, massearbeidsløsheten og masseovervåkningen vi opplever nå.

Pål Jensen

Mye bra du skriver her. Det holder for så vidt å sjekke folk på flyplassen for symptomene. Ikkje slippe fulle fly med turister frå pandemi-senter (Italia fly til Tromsø). 
Ellers er eg enig med deg. Sjekk alle som kommer inn i landet, sett alle mistenkelig i karantene og sjekk alle de har vert i kontakt med. Preventative arbeid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...