Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Bruke gammel maling?


Anbefalte innlegg

TheodorBjork skrev (15 timer siden):

Står en kode og "base 7" eller noe på, + en kode, så er vel mulig å få tak i lik. Men fant to spann til. Alle åpnet (alle knapt brukt). I det andre spannet var malingen også skilt, men hadde ikke noe svarte flekker i. Er det fremdeles ubrukelig pga alder?

Tipper at "base 7" tyder på at det er glans 07, altså særdeles matt (og lite vaskbar). Brukes typisk på vegger i stuen. Dette er ofte den rimeligste malingen du får kjøpt.

Endret av Professor Balthazar
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
TheodorBjork skrev (10 minutter siden):

Og hvor mye maling trenger man vanligvis for et ca 25kvm rom?

Litt avhengig av sugeevnenn til underlaget dekker en liter maling 8-10 kvadratmeter.  For å regne ut hvor mange kvadratmeter vegg du har i et rom tar du kvadratroten av gulvflaten * 2,4 (høyden under taket) * 4 (antall vegger). Det var en huskeregel vi ofte brukte da jeg jobbet i malingsbutikk og den er ganske treffsikker for å regne ut hvor stor veggflate det er i et rom. Man må ta høyde for å trekke fra flate på vinduer og gulv i den grad det er det. 

I ditt tilfelle blir regnestykke: Kvadratroten av 25 * 2,4 * 4 = 48 kvadratmeter. Vanligvis bør en ha to strøk så du kan se for deg du skal ha maling til 96 kvadratmeter. 

Endret av ilpostino
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...