Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC'en "stopper" etter windows login [løst]


Anbefalte innlegg

Hei

En PC i huset har vondt i vilja om dagen, håper noen kan hjelpe.

Beskrivelse av problemet:

PC'en har fungert greit de siste årene, men ifjor høst/vinter ble den ved et uhell skrudd av mens windows update holdt på.

Da den ble skrudd på igjen kom det en feilmelding angående oppdateringen. Prøvde å fikse oppdateringen med windows update, men det virket ikke.

Når PC'en har vært i bruk etter dette har feilmeldingen bare vært oversett, og PC'en har vært brukt tilnærmet normalt til tross.

Men for noen dager siden ble det verre. Etter windows login vinduet (skriver inn passord og enter), så kommer kun bakgrunnsbildet til skrivebordet opp. Uten ikoner til programmer eller windows menyen. Det virker også som at skjermen endrer noe på lys instillingene og gir et raskt blink ca. hvert tiende sekund. Den responderer på ctrl+alt+del, og kan gå inn i " task manager". Men kommer ikke videre derfra.

 

Etter dette har jeg prøvd å følge en guide med mulige problemløsninger som i hovedsak har vært å gå inn i menyen som kommer fram når man holder inne shift og trykker på restart fra windows login...:

Startup repair

Start Windows with the Last Known Good Configuration.

Repair your Windows installation.

System Restore

Har også forsøkt å resete PC'en til fabrikk instillinger herfra. Da begynner den med det men etter en stund sier den at det har skjedd noe feil og at ingenting har blitt endret.

Noen som har noen forslag til hva jeg kan prøve nå? 

Specs hentet fra nett:

Lenovo IdeaCentre Y700 (90DF002UMW)
Grafikkort
Grafikkprosessor Nvidia GeForce GTX 960    
Grafikkminne    2 GB
Prosessor
Prosessorserie    Intel Core i5
Prosessormodell    6400
Prosessorhastighet    2.7 GHz
Prosessorkjerner    4 stk
Sokkel    1151
Minne/RAM
Installert minne    8 GB byttet til (16gb - Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8gb 2133Mhz) før problemene oppstod.
Maks minne    32 GB
Minnetype    DIMM (DDR4)
Minnehastighet    2133 MHz

Endret av rekk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Iterion skrev (Akkurat nå):

Ossen type hovedkort har du? Og du har skaffa deg riktig type minebrikker regner jeg med? Har du vært inne i BIOS og sjekka oppstartsalternativer? 

Usikker på hva hovedkortet heter. PC'en virket fint etter at det ble byttet minnebrikker, så tror ikke det er der feilen ligger. Har kommet inn i BIOS, men vet ikke helt hva jeg skal sjekke der.

Lenke til kommentar
53 minutes ago, LMH1 said:

prøv å skaff annen SSD disk og se om det hjelper, godt mulig windows filer er korrupte. eller prøv systemgjennoprettning.

SSD-enheter kan vare lenge, den kan godt være helt i orden.

Jeg ville heller ha gått for full re-instalasjon av Windows (husk å ta backup av viktige filer). Hvis detteikke hjelper, da tenker jeg det er på tide å se om det er noe feil med maskinvare et sted.

Lenke til kommentar
geir__hk skrev (3 minutter siden):

Jeg ville heller ha gått for full re-instalasjon av Windows (husk å ta backup av viktige filer). Hvis detteikke hjelper, da tenker jeg det er på tide å se om det er noe feil med maskinvare et sted.

Jeg merker en del problemer med oppdateringer av apper gir at filmer ikke spilles av epost ikke kan sendes, særlig microsoft er spessielt dårlig her. Så det er tydligvis viktig å reinstallere eller rydde opp på pcen etter noen år.

Har man backup eller ikke trenger det kan jo bare ta full formattering, men hvis ikke greit å ta backup først.

Feilmeldingene trenger ikke å si noe om det er noe feil, får selv bluescreen etter det hender det video og spill må lastes ned på nytt, så vært ups på data kan bli korrupt. Så ville sjekke det nøye for det kan være flere ting som virus\spyware.

Lenke til kommentar

Takk for alle svar og innspill! 

Var litt rusten på hvordan jeg skulle reinstallere windows 10, uten å gå igjennom menyen (som i dette tilfelle ikke virket). Men fikk det til i går ved hjelp av "installasjonsmedie" opprettet på en minnepinne. PC'en ser ut til å fungere fint nå, snart ferdig med å få inn alle windows oppdateringene og oppdatere drivere etter reinstallasjon. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...