Gå til innhold

Boligmarkedet nå


xrays

Anbefalte innlegg

kremt skrev (10 minutter siden):

Mange har hatt god tid i det siste med stengte skoler, arbeidsplasser, gjemmekontor osv. Det er fortsatt en god del nordmenn som sitter på en relativt frisk mengde penger, og nå er det mindre av andre ting å bruke det på. Grensehandel er stengt, reising er sterkt redusert. Noe vil folk alltids bruke pengene på. Og boligrente på 1.4 % er jo temmelig heftig i et historisk perspektiv. Bensin på bålet etter min mening. Denne krisen vil nok bli noe forsinket i realøkonomien og bedrifters regnskaper. Siste nedtur tok det ca 2 år før jeg personlig merket at det var mindre jobb. Det kan fort bli noe lignende denne ganger. 

Mye ligger her.

*Mange bedrifter har enda ordrereserver.
*Mange bedrifter sitter enda på gjerdet for å vente og se hva som skjer.

Det værste (økonomisk sett for verden) ligger nok enda foran oss, hvor ille det blir avhenger mye av hvordan corona utvikler seg på verdensbasis fremover, og om vi får en ny bølge til høsten her til lands også.

Men det er mange som kjøper nå fordi lånerenten er lav, de får ikke brukt penger på reising og har også tid til å evt pusse opp en ny bolig om nødvendig. Virker også som om det er flere som har "funnet kjærligheten" og/eller planlegger familieforøkelse i disse coronatider - en kraftig motivator for boligkjøp! ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
23 minutes ago, OC-Freak said:

Virker også som om det er flere som har "funnet kjærligheten" og/eller planlegger familieforøkelse i disse coronatider - en kraftig motivator for boligkjøp! 

Familieforøkelse kan være en konsekvens av korona, men jeg ville dog tro en slik effekt først blir synlig om nogen måneder.  En annen teori er at mange forhold ikke har taklet å være sammen 24/7 et par måneder og at den ene da flytter ut og må ha noe å bo i, som da medfører ny etterspørsel uten en større udbud.

Lenke til kommentar

Som jeg sa i forrige melding så er omsetningen ned henholdsvis 15% og 7,5% i OBOS og Eiendom Norge statistikkene i forhold til mai i fjor. Så det er færre salg til høyere priser. En mulig grunn kan være at en del har gått lei av å bo i leiligheter i sentrum og søker seg til villastrøk hvor man kan få litt hage og mer plass. Derav en økning i prisene.

Desverre så har Eiendom Norge sluttet å offentligjøre statistikk slik som tidligere hvor man kunne se hvordan salg av forskjellige boligtyper og regioner utviklet seg. Meglerene burde vært lovpålagt å levere slik informasjon til SSB som igjen burde publisere disse hver måned.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...