Gå til innhold

Olje- og energidepartementet: Ikke godt nok grunnlag for konsesjonsbehandling av Northconnect


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

TIna Bru valgte den eneste løsningen som åpner for at NorthConnect en gang blir realisert (Stortinget ville ellers avvist NorthConnect en gang for alltid). Det norske folks og Norges interesser kommer i bakgrunnen når hun står opp for kraftprodusentenes interesser og går for høyere globale CO2-utslipp (en følge av realisering av NorthConnect).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Speielt tragisk for klimaet, men òg for norsk økonomi at norsk oljeindustri og russiske nett-troll har lukkast med kampanjane sine.   Dei mest ekstremistiske klimafornektarane har til og med spreidd historiar om at kabelen vil auke klimagassutsleppa, fordi skotsk vindkraft og norsk vasskraft skal ha høgare CO2-utslepp enn skotsk kol- og gasskraft, og det finst utruleg nok folk som er so lite kjeldekritiske at dei går på denslags.

Endret av Sturle S
  • Liker 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, Ketill Jacobsen said:

går for høyere globale CO2-utslipp (en følge av realisering av NorthConnect).

Kvifor trur du framleis på trolla etter at eg har sendt deg utrekning på utrekning som syner at det er feil?   Du kan ikkje auke CO2-utsleppa ved å erstatte kraftproduksjon med høgt CO2-utslepp med kraftproduksjon med lågare CO2-utslepp.  Det er ikkje mogeleg.  Jobbar du for norsk gassindustri eller russarane?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Samtidig med at denne kabel eventuelt blir lagt til Skottland så vil Skottland fase ut fire av sine atomreaktorer på 4x500MW (dette skjer omtrent rundt år 2024). Dette er samme galskap som i Tyskland hvor Tyskland skal fase ut 7 atomkraftverk før utgangen av 2022 (som gir ca 50TWh pr år). Samtidig med at det legges nye kabler fra Norge til både Tyskland og Skottland så skal disse land legge ned flere CO2-frie atomkraftverk. Skulle det bli noe strøm til overs fra Norge er det veldig stor sannsylighet for at denne strøm havner i datasentre ifbm Det Digitale Skifte. Dette har veldig lite med Det Grønne Skifte å gjøre (altså å fase ut atomkraftverk og bygge strømslukende datasentre).

Lenke til kommentar
33 minutes ago, Lab Roy said:

Samtidig med at denne kabel eventuelt blir lagt til Skottland så vil Skottland fase ut fire av sine atomreaktorer på 4x500MW (dette skjer omtrent rundt år 2024). Dette er samme galskap som i Tyskland hvor Tyskland skal fase ut 7 atomkraftverk før utgangen av 2022 (som gir ca 50TWh pr år). Samtidig med at det legges nye kabler fra Norge til både Tyskland og Skottland så skal disse land legge ned flere CO2-frie atomkraftverk.

Er det betre å erstatte produksjonen frå desse kjernekraftverka med til dømes gasskraft enn kombinasjonen norsk vasskraft og skotsk vindkraft?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...