Gå til innhold

Oppgradere pc'en min!


Anbefalte innlegg

Halloi!

Jeg koblet opp pcen min igjen her om dagen og har ikke gamet på noen år. Derfor er mye av hardwaren min relativt utdatert. Jeg har egentlig mest lyst til å oppgradere, men lurer på om det er worth i det hele tatt.

Prosessor: Intel® Core™ i7-4770K Processor 3.5 Ghz

Skjermkort: MSI Radeon R9 290X

Motherboard: MSI z87-g45 (Gaming) (MS7821)

Oooooooogså har jeg vel 8GB med ddr3 ram, om jeg ikke husker helt feil.

Erfaringen min sålangt er vel at pcen skulle hatt mer RAM og et nytt skjermkort hvertfall. Sånn at jeg kan spille f.eks det nye COD uten å ha noe lag. Det jeg lurer på i første omgang er om det er noe skjermkort dere har å anbefale, eller om det bare er å gunne på med nytt hovedkort, ny prosessor og nytt skjermkort for å få noe ut av denne spillopplevelsen.

På forhånd takk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal du forsette å bruke PCen har du nok godt av mer RAM som du sier. 16 GB holder greit til neste oppdatering. Du bør også kjøpe inn SDD (SATA) / NVMe (om det støttes) om du ikke allerede bruker det. Hadde bare fortsatt å bruke maskinen litt til før jeg hadde byttet ut hele boksen. SSD kan kompensere for mer RAM. Du kan f.eks kjøpe flere og sette opp i RAID. Lettere å forsette og bruke når du shopper ny maskin.

Lenke til kommentar

Har en Z97-maskin med 16 GB RAM og 4790K CPU stående i kjellerstua som reserve/allemannseie gaming-maskin.

Har riktignok en 2070 GPU ombord nå, men den hang da med i svingene selv med et vanlig GTX 980 kort frem til jul på vanlig 27" IPS 1080 skjerm med 5 ms grå-grå.... No problem. Testet nye Half-Life Alyx i VR på 980 kortet i helga bare for moro, og det gikk smooth. 

Ditt R9 290X er i samme leia som mitt gamle 980... Tut og kjør enda i 1080 med mye moro....

Kan være litt uheldig nå å gå for de store oppgraderingene. I januar ble det varslet om å kunne forvente generell prisstigning på SSD (SATA/PCIe/M.2.) på opptil 40% i løpet av året. I disse koronatider har prisene på mange fler produkter skutt i været. 

Ytelsesmessig nå, vil jeg vel holde en knapp på AMD's produkter (CPU/MB) da de definitvt har bedre ytelse for krona enn hva Intel leverer i dag. Dessuten er jo PCIe gen 4 på full veg inn (Intel har ikke sluppet noe enda der), samt at noen hvisker om PCIe 5 allerede.

Hvis du er en svoren Intel-mann, ville jeg holdt litt tilbake, til vi får en endelig brekreftesle på hva den nye kommende arkitekturen har å skilte med. Da kan det være fordelaktig å "hamstre" det grommeste av eksisterende arkitektur (Z390/2066) siden det da har blitt rensket for barnesykdommer og har det beste av hva eksisterende arkitektur kan prestere. Å kjøpe gromme ting i første utgivelse av ny arkitektur, kan ofte være dårligere enn det siste fra foregående viser det seg gang på gang. Forløpig er det trygt å kjøpe Z390 med I7-9700/I9-9900 (med/uten K), men ankepunktet er ytelsesboosten som PCie4 gir for M.2./PCIe SSD samt for skjermkort i SLi.....

Tester viser fremdeles at Intel 900P/905P Optane disk er det råeste man kan putte i maskina si enten man har PCIe 3 eller 4..

 

Endret av Tangent
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...