Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Rørlegger sendte meg høyere pris i faktura enn avtalt


Anbefalte innlegg

Hei allesammen, 

Jeg hadde avtale med et rørlegger firma for rørleggerarbeid(fjerne gammel rør og legge nytt, sveisemembran). Vi snakket alt i begynnelse og han skulle gi meg kontrakt neste dag etter han får betaling. Avtalen var 20+20+15 og i totalt 55000,-. Alt er skriftlig ved sms. Jeg betalte kontant første delen men drt var ikke kkntrakt. Jeg trengte rørlegger med en gang og hans tilbud rimelig. Jeg måtte gjøre på hans måte. Etterpå lagt de også membran og det tok så lang tid. I slutten fikk jeg garanti papirer for 5 år og en faktura som viser at jeg må betale 65000,-. Tidligere da betalte jeg til ham siste delen han bekreftet ved sms at det var ok. Ingen rest igjen. Etterpå spurte jeg ham hva dette var og han sa at jeg må betale membran. Det er ikke rørlegger arbeid og det er ekstra. Jeg hadde aldri hørt at det skulle bli ekstra. Jeg spurte ham hele pakke og jeg fikk dette tilbudet. Ingen steder står at membran er ekstra og det 6000,-  i faktura har han lagt rør arbeid og ikke inkl. Membran. Hva burde jeg gjøre? Jeg har alt skriftlig men i sms. Fra begynnelse ville jeg å ha kontrakt men han ga meg aldri til siste dagen. 

Takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmmm ja, har var det nyanser.

Så dette er betalt svart? Eller har du betalt en regning fra han fra bankkontoen din?

Hvis du har betalt svart, så regner jeg med at du ikke har krav på noe hjelp fra statlig finansierte hjelpeinstitusjoner. Likevel kan du ta en telefon til Forbrukerrådet og spørre om hva som gjelder. Bare en interessetelefon.

Har du betalt hvitt, så har du rett til å klage.

Personlig .. så er jeg usikker på hva jeg ville gjort. Du ba klart og tydelig om en fast pris før jobben, men hadde svært dårlig tid. Rørleggeren stilte jo opp på kort tid, noe som bør verdsettes. Det kan hende det var vanskelig for rørlegger å gi en klar fast pris på så kort varsel. Kanskje han bare rett og slett glemte det. Samtidig er det jo i sin klarhet et avtalebrudd, du fikk -ikke- en fast pris. Det kom materialer og montering av det i etterkant.

Jeg ville -kanskje- veid opp det at han stilte opp på så kort varsel, mot denne ekstrakostnaden, som jo ikke virker som noe lureri direkte. Det er jo en reell kostnad. Det er ikke snakk om at han sendte deg en regning på 10 000 kr for kjøring til og fra jobb, liksom. Og det er ikke snakk om 50 000 kr ekstra. Da hadde jeg reagért sterkere.

Men likevel, jeg ville kanskje også tatt en telefon til Forbrukerrådet bare for å høre. De er veldig flinke og har skikkelig peiling, i hvert fall de fleste jeg har vært borti der (4 forskjellige).

Ring Forbrukerrådet i morgen tidlig. Basért på hvilket svar du får, så må du velge om du skal spørre rørleggeren om det er mulig å få prisavslag, siden prisen ikke var som dere originalt avtalte.

Og ja, én ting til du kan gjøre, er å faktisk ringe et profesjonelt rørleggerfirma (ettersom dette kanskje virker useriøst), og be om en konsultasjonstime. Betale 500-1000 kr for en konsultasjon, for å avdekke hva et profesjonelt firma ville tatt for jobben. Husk å ta med at dette var en kort varsel-jobb. Da finner du ut for godt om det er en pris som er fullstendig på vidda.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...