Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Er Land Cruiser en driftsikker bil?


Adrax

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Generelt driftsikker ja. Men på en 20 år gammel bil er man uansett helt avhengig av forrige eierers nivå på stell. Er den ikke så godt stelt kan du få deg seriøst mye jobb og store utgifter. Er den godt stelt kan du få deg en god bil som bare krever endel mer stell enn en tilsvarende gammel personbil. Det er mye "leamikk" på slike biler, og ofte får de mer juling enn en personbil, så det er all grunn til å gå særs nøye over bilen før du sier ja. Som minimum må du sjekke oljekvalitet på motor og gir, har du mulighet bør du få sjekket oljen på differ og overføringskasse. Dette er ofte neglisjert, og kan medføre store kostnader når de ryker.
Ellers er rust en gjenganger på omtrent alt av SUV fra Japan, så sjekk godt for dette også. Den SKAL være antirustbehandlet innvendig i rammen, ellers er det bare å styre unna. Drivstofftank mener jeg er i stål på disse, den bør og sjekkes godt.
Teknisk er de driftsikre, men ikke glem at slike biler har mye mer følere, aktuatorer o.a. enn du finner på en personbil, så tilsvarende mer som vil gå i stykker.
Du bør/må kunne skru selv, å ta alt på verksted er svinedyrt. Originaldeler har svimlende priser, men der lages mye bra ettermarkedsdeler, og egne entusiastforum for disse, som gjerne hjelper til med tips og triks.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...