Gå til innhold

Hjelp til nytt PC-bygg 16000 +/- (AM4)


Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å bygge meg en ny pc for gaming og lurer litt på om det er noe kommentarer på følgende oppsett: Prisjakt liste

Et par spørsmål angående det jeg har satt opp. Har satt opp to forskjellige X570 kort. Forskjellen her er Wifi eller ikke. Jeg må nok benytte wifi og lurer på om det er lurest å gå for innebygd i kortet eller kjøpe til ekstra wifi-kort + antenne. Lurer også på om det er verd prisen å gå for X570 chipset for future proofing med PCIe 4.0? Eller kan jeg like gjerne spare litt penger å gå for B450 f.eks? Tenker også å overklokke litt men ikke noe ekstremt, regner med begge kortene fungerer greit til det? Må jeg legge til ekstra CPU kjøler også eller holder stock kjøleren på 3700X CPU'en til moderat overklokking? Lagt til 16GB RAM med 3600 MHz, bør vel være nok med 16gb for gaming enda?
Også ikke helt bestemt meg for om jeg skal gå for RTX 2070 eller 2080 enda, derfor lagt til begge i lista. Noen anbefaling på dette?
 

Tar ellers imot tips til andre ting som bør/kan endres. PSU og kabinett f.eks. Vil gjerne har nøytralt utseende på kabinett.

Takk på forhånd for hjelp :)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lista virker greit, bare at B450 og 3700X matches ikke så veldig bra. Du bør legge till budsjett for en god X570 kort for at CMOS holder kjølig. Det spørs om du trenger Ray Tracing, ellers kan du gjerne ta 2080S. PCI-E 3.0 blir aktuelt i de neste fem årene, det er ikke nødvendig. Du trenger heller ikke tenke på WIFI kort, prisforskjellen er lite. Det er egt greit ut bare hvis du bytter til en X570 på mitt synspunkt. ;D

Lenke til kommentar

Man kjøper x570 hvis man trenger funksjonaliteten hovedkortet tilbyr eller kvaliteten på VRM med tanke på CPU. ZEN 2 er såpass strømgjerring at b450 passer utmerket sammen med 3700x.  MSI b450 Tomahawk håndterer til og med en 3900x uten problemer så lenge man har litt luft flyt i kabinetet. 

Hvis du må spørre om PCIE 4.0 så trenger du det ikke nå og vil nok ikke trenge det til før neste gang du kjøper en helt ny PC.

Personlig hater jeg støy så jeg ville ha kjøpt en bedre kjøler. Bruker selv Noctua U12A og D15 til min 3700x og 3900x.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...