Gå til innhold

Norges Bank setter ned renten. La oss forhandle sammen!


Anbefalte innlegg

daruu skrev (1 minutt siden):

Lofavør førstehjemslån 1.6 nom, 1.68% effektiv fra 6 april. 

Lofavør boliglån ung 1,7/1,78%

Jeg forventer noe i samme baner som disse fra min bank. Jeg hadde 1,9% på det laveste før den begynte å stige igjen. Nå er vi på rekordlavt nivå, men ikke bare det: Norges Bank har helt andre fremtidsutsikter. Om renten skal noen vei ved neste rentemøte så skal den ned. NIBOR-rentene er også godt under 1% nå, så det er ikke tvil om at de fortsatt tjener penger ved 1,6-1,7

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nordea Direct ser ut til å ha sist oppdatert prisane 23. mars, og så kom det nytt kutt 24. mars som ikkje er lagt inn endå. Får sjå kva som dukkar opp der, men det er absolutt gode tider for å forhandle med banken sin, eventuelt flytte lånet til ein anna bank.

Prisane til Danske Bank er vel heller ikkje oppdatert etter siste endring? 

Lenke til kommentar

Danske Bank er lågaste for min del så langt. DNB har ikkje oppdatert lånet vårt etter siste endring, men tvilar på den slår 1.75%. På nettsidene står det 2.1% for BLU. Nordea har 2.15% for BLU før siste endring på inntil 0.5 prosentpoeng, så dei hamnar vel nedi same område. 

Lenke til kommentar

En liten detalj som kan være greit å få med seg. Selv om renten synker ganske betraktelig, så er det interessant å se hvor lite det utgjør i fast månedlig terminbeløp. Et lån på 5 mill nok med 2,7% renter koster deg ganske nøyaktig 23 000 i måneden over 25 år hvor det er ca 50/50 split mellom renter og avdrag ved første innbetaling. Det betyr en "sparing" eller nedbetaling av gjeld på ca 142 tusen første året.

En rentenedsettelse på 0,85% til 1,85% gjør at du sparer ca 2100 kroner i måneden i termingebyr, og i tillegg splitten mellom renter og avdrag i starten vil være hhvis rundt 37/63. Nedbetalt gjeld etter ett år med 1,85% rente vil utgjøre nesten 160 tusen, eller mer enn 15 tusen ekstra nedbetalt i tillegg til at du sparer 2100 kroner på lavere termingebyr.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Uderzo skrev (15 timer siden):

Det samme gjelder SPK, siden de må følge normrenten som utregnes av Skatteetaten. Den ble nettopp ferdigberegnet og som du nevner, så blir den ikke utregnet på nytt før 1.7. 

SPK har kontaktet kommunal- moderniseringsdepartementet som er ansvarlig for instruksen for boliglånsordningen i SPK. Håper de kommer til fornuften og fremskynder prosessen.

Håper dette også vil gjelde Husbanken. 

Svar fra Husbanken:

Husbankrenten fastsettes i samsvar med gjeldende forskrift om lån fra Husbanken, § 8-2. Forskriften gir ikke Husbanken mulighet til å endre rentene på andre tidspunkt.  Det vil være opp til myndighetene å avgjøre hvorvidt det skal gjøres endring i forskriften på grunn av gjeldende krisesituasjon.  På nåværende tidspunkt foreligger det ikke noen slik beslutning.

Beregningsmodellen gjør at det vil ta litt lenger tid før Husbanken har justert renten  i forhold til rentenedsettelser i markedet.  Beregningsmåten gjør imidlertid også at en senere oppjustering av renten vil ta lenger tid.  Etter det Husbanken er kjent med, er vår rente fortsatt konkurransedyktig sammenlignet med hva andre banker tilbyr.

Det siste er forsåvidt et poeng, men det er vel nå folk trenger de ekstra kronene og ikke om potensielt flere år.

Lenke til kommentar
BaronSlask skrev (1 minutt siden):

DNB senker mitt lån fra 2,99% til 2,14%. Ny effektiv rente på 2,16%.

Tror dere det er mye å hente på å forhandle eller høre med andre banker?

Jeg har ingen foreninger som jeg kan dra nytte av.

Sjekk https://www.finansportalen.no/bank/boliglan/ og eventuelt andre tilbod. Dei beste rentene for tida er gjennom avtalar, BLU og førstehjemslån.

Du veit ikkje om du har noko å hente før du prøver.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...