Gå til innhold

HMD Global lanserer Nokia 8.3 med 5G


Anbefalte innlegg

 

itemprop

 

HMD Global lanserer Nokia 8.3 med 5G

Den første smarttelefonen med 5G fra Nokia koster vesentlig mindre enn konkurrentene.

HMD Global er et finsk selskap med ekslusiv lisens til det kjente Nokia-brandet, som langsomt, men sikkert er på vei tilbake i forbrukernes bevissthet.

Inntil nå har finnene hovedsakelig satset på mobiler i lavprisklass og mellomklassen  for å gjenvinne Nokias tidligere dominerende fotfeste på markedet – bl.a. med modeller som Nokia 5.1 Plus, Nokia 8.1 og Nokia 9 Pureview – men i år det skal det være annerledes.

I 2020 blir 5G-nettverket aktivert i flere og flere land, og derfor er HMD nå klar med en 5G-mobil med spesifikasjoner i den høye enden.

Den nye mobilen har fått navnet Nokia 8.3 5G, og Nokia kaller selv produktet for den første ekte globale 5G smarttelefonen, da da den støtter samtlige 5G-frekvenser på markedet og dermed kan brukes overalt i verden.

«Det er en stor ære å kunne løfte sløret for våre lanseringer i dag, som kun er mulig takket være et godt samarbeid med våre partnere. Den nye 5G Nokia-smarttelefonen, Nokia 8.3 5G, er designet med tanke på brukervennlighet og teknologisk fremtidssikring, som ikke bare er støttet av Qualcomm 5G, men også det faktum at Nokia 8.3 5G har det høyeste antall av 5Gs nye radiobånd fra 600 MHz helt opptil 3,8 Ghz. Med andre ord er det snakk om et teknologisk løft med globale visjoner bak,» sier Chief Product Officer Juho Sarvikas fra HMD Global i forbindelse med lanseringen.»

Vesentlig billigere enn konkurrentene

Hvor bl.a. Samsungs nye 5G-modeller i Galaxy S20-serien koster minimum 10.000 kroner, satser HMD på at en vesentlig billigere pris skal få forbrukerne til å velge en Nokia-mobil. Med den veiledende utsalgspris på under 7.200 kroner for modellen med 6 GB RAM og 64 GB inngebygd lagring, og for de pengene får man Qualcomms Snapdragon 765 G-prosessor, en stor 6,81″ såkalt PureDisplay-skjerm med HDR samt et kamera med hele fire linser.

Alle linsene – et hovedkamera på 64 megapiksler, en ultradvidvinkel samt to linser til henholdsvis bokeh og makro – er fra Zeiss, som også har levert en del av kameraets funksjonalitet. Bl.a. Zeiss cinematic effects, som lar brukeren ta opp video 21:9-format med forskjellige typer kinematisk colorgrading.

Kameraet kan også ta opp HDR-video i 4K-oppløsning, likt som det også kommer med innebygd bildestabilisering – av HMD med navnet Action Cam mode.

 

Nokia 8.3 5G spiller en rolle i den kommende James Bond-film

Man skal ikke være i tvil om at HMD satser stort på Nokia 8.3 5G. For å promotere mobilen har finnene blitt offisiell partner til den 25. James Bond-filmen «No Time To Die», som kommer til kinoene senere på året.

 Det er godt mulig Blofeld ikke makter å ta livet av 007, men virus er han såvisst ikke immun mot...
data-srcset

«Teknologi og innovasjon spiller en stor rolle i «No Time To Die», so kommer til de nordiske kinoene i november. Filmen passer derfor perfekt til vårt brand. Telefonen er den eneste gadget man har bruk for – selv for en 00-agent. Tillit, sikkerhet og kvalitetsdesign er fundamentet for alle Nokia-telefoner, og vi gleder oss til å snart introdusere den nye teknologien til alle forbrukere,»  sier Juho Sarvikas, HMD Global Chief Product Officer.

Du kan se en reklamefilm, som promoterer Nokia og James Bond under.

 

Pris og tilgjengelighet

Nokia 8.3 5G blir tilgjengelig i butikkene til sommeren. Som sagt er den veiledende utsalgsprisen for modellen med 6 GB RAM og 64 GB innebygd lagring 7.199 kroner, mens den større modellen med 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring kommer til å koste 7.999 kroner. Mobilen leveres i fargen Polar Night.

Fakta

  • Operativsystem: Android 10
  • Skjerm: 6,81” FHD+ 20:9 Pure Display, 2400 x 1080
  • Prosessor: Snapdragon 765G
  • Minne: 6/8 GB RAM / 64/128 GB lager (+ microSD opptil 400 GB)
  • Kameraer: 64 Mp f/1.89 + 12 Mp f/2.2 + 2 Mp depth sensor + 2 Mp macro lens (primært) / 24 Mp f/2.0 (front)
  • Trådløst: 5G, 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GLONASS, BeiDou
  • Mål og vekt: 171,9 x 78,56 x 8,99 mm / 220 g
  • Batteri: 4500 mAh

https://www.lydogbilde.no/nyheter/mobil-nettbrett/hmd-global-lanserer-nokia-8-3-med-5g

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...
DiskusDød skrev (På 24.5.2020 den 9.50):

Blir dette en Android One telefon? 

Alt annet enn tilnærmet ren Android er søppel. 

Alt av tilnærmet "ren" Google Android er "søppel"* , ikke bare mangler det masse av tilpasningsmuligheter som andre skall har, men brukeren kan heller ikke fjerne overvåkningsbloat/crapware fra Google.

Problemet er at Googles lukkede programvaretjenester nå utgjør kjernen i "Android-telefon"-brukeropplevelsen, uten f.eks. Play Services får man ikke tilgang til mange apper og funksjoner.

* Android One er ikke tilnærmet ren Android, men Android + Googles overvåkning og tjenester:

https://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)#AOSP

Det har ikke blitt bedre siden 2018:

https://arstechnica.com/gadgets/2018/07/googles-iron-grip-on-android-controlling-open-source-by-any-means-necessary/4/

 

Endret av mandela
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Gleder meg til denne. Orker bare ikke tanken på en telefon der jeg ikke får sikkerhetsoppdateringer innen en måned og ny Android hvert år. Og min Nokia 6.1 er moden for utskiftning nå. Den funker fremdeles helt strålende, ladeporten inkludert, men det er rett og slett ikke nok internminne til min bruk, selv om jeg overfører så mye som mulig til minnekortet.

Min tankegang er: Enten er det Google eller så er det Kina som overvåker deg. Du kommer ikke unna uansett, med mindre du har Pinephone eller lignende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...