Gå til innhold

Kan noen hjelpe å jekke ned dommedagstankene mine?


Venerable

Anbefalte innlegg

Jeg har ikke peiling på verken privatøkonomi eller globaløkonomi. Alt jeg ser er i avisene er "blodrødt", "ekstremt", "krise". Og har et inntrykk at ingen har kontroll på noen ting. Etter årevis med mange post-apokalyptiske filmer bak meg begynner fantasien å kjøre. Må hamstre hermetikkbønner for å ha mat i 2021 liksom, full dust bowl opplegg. Men hva er egentlig realistisk worst case her?

Endret av Venerable
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Før eller siden finner noen en vaksine, og problemet er løst. Før det kan det tenkes at folk og samfunn rett og slett blir lei av hele opplegget, siden det er invaderende og plagsomt. Eneste konsekvens av korona for den "vanlige" borger er en forkjølelse, alternativt en lett influensafølelse. Bare se på hyttefolket nå. Hyler om menneskerettigheter, påskeferie og trivielle ting som komfort på hytta på fjellet. 

Så kanskje man ender opp i mai hvor den generelle nordmann gir f***, siden det ikke er så farlig uansett, og livet på hytta, shopping og sosiale aktiviteter er viktigere enn en og annen gammel mann med underliggende sykdom som uansett skal dø av noe annet. Presiserer at jeg ikke er så kynisk drittsekk som beskrevet over, men folk er innerst inne egoistiske når det går ut over egen komfort og levestandard. Bare tenk tilbake på Holmenkollen-helgen hvor folk prioriterte årets viktigste fest fremfor helsemyndighetene og Oslo kommune.

Var inne i Oslo tidligere i uka, og det var fascinerende sted å være. Nesten folketomt. Fikk nesten Walking Dead-følelse (uten slemme zombier da). 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...