Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset - Gode nyheter og positive effekter


Anbefalte innlegg

Det aller meste er dritt med Coronaviruset og Covid-19.  

Men ikke alt.

Her kan vi samle gode nyheter for å lyse opp en ellers nitrist strøm av kjipe og skremmende nyheter.

(!) De kjipe nyhetene er dog de viktigste. Følg med i hovedtråden her: http://www.diskusjon.no/topic/1865076-covid19-nyheter-og-diskusjon-rundt-coronaviruset/

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

VG:

Yrkesfagelever syr smittevernutstyr

– Jeg tenker at dette er kjempepositivt, og en fantastisk mulighet for elevene til å gjøre noe praktisk, sier faglærer på design og tekstil på Charlottenlund VGS Haldis Berg.

Vanligvis har elevene 17 timer programfag i uken, hvor mye er praktisk. Med stengt skole har det blitt mer teori enn vanlig, forteller både læreren og elev Ida.

– Responsen fra elevene var veldig positiv. De vil gjerne være med på dette, og er glade for å få en praktisk oppgave, sier Berg.

https://www.vg.no/spesial/c/stories/AdMenq?utm_source=vgfront&utm_content=row-1

  • Liker 3
Lenke til kommentar

TV2:

Ser oppsiktsvekkende krigseffekt på grunn av korona-krisen

De siste få dagene har minst tre væpnede konflikter blitt satt på pause på grunn av koronaepidemien. Forskere håper krisen kan gi en varig fredseffekt i verden.

  • På Filippinene, der president Rodrigo Duterte har erklært ensidig våpenhvile i den nesten 50 år lange krigen mot kommunistgeriljaen på øya.
  • I Libya, der begge parter i borgekrigen har blitt enige om å ta en pause.
  • I Afghanistan, der Taliban ikke har gått med på våpenhvile i krigen mot regjeringsstyrkene, men der bistandsarbeidere for første gang har fått fritt leide til i reise inn i områder kontrollert av geriljaen.

Mer: https://www.tv2.no/nyheter/11322609/

Lenke til kommentar

koronaviruset har drept ganske mange mennekser og jeg forstår mange land erklærer krig mot den. Dette er faktisk 3 verdenskrigen for min del, og ut ifra all elendigheten pleier helter å komme fram, og rørende historier om hva folk gjør for hverandre, det er nesten som om jeg ønsker at verden trenger flere global kriser

her er noen positive historier som jeg synes er nevneverdig i denne elendige krisen

  • taliban søker hjelp og lover å ikke skade helse arbeidere som kommer inn fra utlandet for å hjelpe til håndteringen av koronaviruset

https://www.independent.co.uk/news/world/coronavirus-spread-afghanistan-taliban-health-workers-world-health-organisation-a9409366.html

  • frankrikes president macron er motivert til å signere våpenhvile avtale med øst-lybia pga covid19

http://www.rfi.fr/en/international/20200310-france-libya-haftar-tells-macron-committed-ceasefire-if-gna-respects-militias

square enix benyttet coronakrise annledningen til å markedsføre seg selv ved å gi 2 gratis tomb raider spill

https://www.gamesradar.com/square-enix-gives-away-2-free-tomb-raider-games-on-steam-and-asks-us-to-stay-home-and-play/

 

 

 

Lenke til kommentar
Woff skrev (21 timer siden):

Et 2020 uten fotball! ?

Akkurat den svir for meg, som i tillegg til stor fotballinteresse hadde billetter og tur bestilt til fotball-EM! Er ikke en gang helt sikkert at det blir noe neste år ?

Sony spanderer PS4-spill

Det svært så smittsomme Covid 19-viruset har snudd opp ned på manges hverdagsliv, og for én gangs skyld kan du sitte inne og spille hele dagen uten at det burde gi deg et fnugg av dårlig samvittighet.

Uheldigvis er det også vår. Med sol og varme – i visse deler av landet, om ikke annet – kan vi forstå at det frister å gå ut og være sosial også.

For å bøte på dette, forsøker nå Sony seg på et «play at home»-initiativ. Målet for dette tiltaket er ganske enkelt å holde deg trygt plantet i sofaen foran TV-en. Dette gjør de i første omgang ved å forsyne deg med noe å spille – vel å merke dersom du har en PlayStation 4 å leke med.

I så fall kan du nå straks* sikre deg to nedlastbare spilltitler uten kostnader: Uncharted: The Nathan Drake Collection og Journey. Disse vil være gratis frem til 5. mai, og når du først har lagt dem til i ditt spillbibliotek, får du også beholde dem etter denne datoen.

Mer: https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/lAy0Vk/sony-spanderer-ps4-spill

Lenke til kommentar

Kraftig nedgang i kriminaliteten

Antall registrerte straffesaker i uke 11 til uke 15 går tilbake 25,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Det er straffesaker som omhandler seksuallovbrudd som har den største nedgangen, med 44,2 prosent. Også voldssaker, narkotikasaker og vinning har en stor nedgang.

Omfanget av faktisk begått kriminalitet er imidlertid usikkert. Politiet mener at det sannsynligvis er flere reelle saker som omhandler vold i nære relasjoner, til tross for at antall anmeldelser går ned.

(...)

Antall opprettede straffesaker for ordensforstyrrelser redusert med 51,5 prosentsammenlignet med samme periode i fjor.

– Dette har trolig sammenheng med at store deler av utelivsbransjen holder stengt og som følge av dette at langt færre berusede personer oppholder seg i det offentlige rom. Dette igjen fører til færre ordensforstyrrelser, sier Bjørnland.

Mer: https://www.tv2.no/nyheter/11388149/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...