Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Hva med et statlig program for de som ønsker å bli smittet?


Anbefalte innlegg

Idéen om å skape immunitet er egentlig ikke så dum, men jeg tror dette er en mer teoretisk enn praktisk løsning.

Min teori om å skape immunitet: hvis man hadde åpnet alle skoler (barnehage, barne- og ungdomskole, videregående), så ville i utgangspunktet kun de yngste i samfunnet blitt eksponert for viruset i stort grad. Hvis de eldre da holdt seg isolert/karantene, så ville den yngre populasjonen blitt syke - så friske - og skapt immunitet. Når mange nok av den yngre del av befolkningen blir smittet og etterfølgende friske, vil motstanden mot viruset bli særdeles stor. De unge som har andre sykdommer, måtte da også isoleres for å unngå smitte.

Dette er jo et menneskelig eksperiment som ikke vil la seg gjennomføre, men jeg synes det er interessant. Enn så lenge må jo folket isolere seg, og håpe en vaksine produseres. Viruset ser ut til å være veldig immun-stimulerende, så en vaksine må man anta at kommer iløpet av kort tid og vil ha effekt.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
9 hours ago, AnnonymG said:

Viruset ser ut til å være veldig immun-stimulerende, så en vaksine må man anta at kommer iløpet av kort tid og vil ha effekt.

Tja, kort tid? Det er vel ingen som tror at noe vaksine kommer før om et år mer.

Lenke til kommentar

Nei det var vel om tidligst 12-18 måneder. Selv om vaksinen skulle blitt utviklet rekordraskt så trengs det flere måneders testing før den evt kan masseproduseres. Leste også at denne biten kan bli en utfordring, ettersom de fleste produsenter vil være forsiktige med å investere store beløp i en vaksine som potensielt er klar når på slutten av epidemien. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...