Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Hva med et statlig program for de som ønsker å bli smittet?


Anbefalte innlegg

Nå vet jeg ikke om dette er gjennomførbart og det er sikkert ikke en ny ide, men tanken er som følger:

Så lenge man er frisk og under en viss alder, så kan man registrere seg for frivillig smitte og karantene. Deretter kommer det noen og smitter deg og de du bor med. Deretter er det lovpålagt karantene i 3-4 uker. Deretter får man et korona immunitetsbevis.

Dette kan for eksempel gjøres i bolker der man tar kritiske personell som helsefagarbeidere etc og gir dem incentiver (dobbel månedslønn?) for å gjennomføre dette. Det skal kanskje veldig mye til for å få til noe immunitet i befolkningen, men man får i hvert fall arbeidere som kan være ute uten å risikere å smitte de som er i risikogruppen. Og om immunitet blir den eneste måten å stoppe viruset på, så er vi kanskje godt på vei når en vaksine en gang dukker opp.

Det er riktignok to store spørsmål som jeg kan se som må besvares først:
Hvor stor andel av de unge og friske vil trenge helsehjelp som følger av smitten? 
Hvor lenger varer immuniteten?

For at dette skal kunne utføres så må helsevesenet ha god kapasitet. Med andre ord, vil det være viktig å få full kontroll på den ukontrollerte spredningen som foregår nå. Mao. er tiltakene staten har satt igang nå helt nødvendig. Samtidig trenger vi så mye informasjon som mulig om viruset før vi velger rute. Det kan ta lang tid før vi har nok informasjon, men det er dyrt å vente også.

Noen som har noen innspill på dette? Vær gjerne saklig selv om dere synes ideen er helt idiotisk. ;)

Endret av Zappy1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ideen er jo ikke idiotisk. Ideen er jo akkurat slike en vaksine fungerer.

Bare at vi vet nøyaktig hva som er i en vaksine(kan ikke mutere), og ikke nødvendigvis hva som er eller skjer om vi smitter menneske til menneske mtp mutasjoner osv.

Immunitet vet vi ikke enda. Man kan jo gjette at covid er kommet for å bli og man bli smittet hvert år?

Vi vet bare at covid19 IKKE er som vanlig influensa. Vi vet heller ikke langtids skadene dette viruset har gitt/kan gi.

Det kan godt være at den rammer, kommer til å ramme yngre befolkning.
 

Endret av Szeth
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så lenge det er rapportert med at personar blir smitta på nytt så tyder det på at ein ikkje utvikler (varig) immunitet, derfor vil ikkje denne framgangsmåten være hensiktsmessig. 

Dette viruset er ikkje som vannkoppar der ein ikkje blir alvorleg sjuk om ein blir smitta som barn, og at dei som har hatt sjukdommen ikkje får den igjen. 

Lenke til kommentar
8 minutes ago, The Avatar said:

Så lenge det er rapportert med at personar blir smitta på nytt så tyder det på at ein ikkje utvikler (varig) immunitet, derfor vil ikkje denne framgangsmåten være hensiktsmessig. 

Vi vet ikke om det stemmer. Vi må ha alle fakta på bordet først. 

Video fra Wasim Zahid fra i dag på mulige forklaringer: 

 

Lenke til kommentar
15 minutes ago, Szeth said:

Ideen er jo ikke idiotisk. Ideen er jo akkurat slike en vaksine fungerer.

Joda, men hele opplegget rundt at staten skal sette igang noe slikt er sikkert ikke smertefritt. Regner med noe lignende aldri har vært gjennomført tidligere. 

Lenke til kommentar
Håvard skrev (58 minutter siden):

Først må vi vel få bekreftet at man blir immun?

Jepp, og covid 19 kan mutere. Sannsynligvis flere ganger også..

 

ilpostino skrev (8 minutter siden):

er det ikke dette som også går under navnet "vaksine"?

Er vel det, immunitet bygges opp med vaksine.

Lenke til kommentar

Jeg har også hatt samme tanke og hadde ikke helt fattet hvorfor dette ikke var løsningen med en gang. Infiser alle som ikke er risikogruppe kontrollert og isolert dem.

Da fjerner man lenker mellom mennesker i risikogruppene og man fjerner antall ganger samme variasjon får smittet og dermed anledning til å mutere.

Men så var det noen som påpekte at man kan bli smittet igjen... Men så begynner mitt amatørhode å jobbe; virus går vel ikke bort av seg selv. Virus er jo aktivt i kroppen inntil kroppen utvikler et motangrep. Først da går det bort. Ergo skulle man vel være immun mot den spesifikke varianten. Så jeg begynner jo å tenke "var det virkelig Corona to ganger, eller var det en influensa, så en Corona - eller var det to varianter av Corona?"

Man får jo influensa igjen og igjen, men hver gang er det en ny variasjon da det smitter så fort at det muterer tilsvarende og kommer stadig tilbake i ny versjon.

 

Men så har jo jeg veldig lite peiling på dette og drar teorier ut av røva :)

Lenke til kommentar
2 hours ago, Skandinav said:

og som har mulighet for å finansiere det selv.

Hvorfor skal noen betale for det selv? Det ville aldri fungert. Å ikke gjøre dette vil jo trolig koste samfunnet langt mer uansett. Dette er en kost alle bør ta sammen.

Lenke til kommentar
knipsolini skrev (17 minutter siden):

Er det ikke heller at noen vaksiner gir immunitet for en begrenset periode? Eksempelvis at man må ta hvert tiende år for å beholde immunitet.

Jeg måtte ta samme vaksine 3 ganger før jeg ble immun, som de sa var vanlig, og etter 3. gang tar de blodprøve for å se om en er immun
Husker ikke mot hva, men det var i forbindelse med Hep B "multivaksine"

Lenke til kommentar
Dubious skrev (8 minutter siden):

Jeg måtte ta samme vaksine 3 ganger før jeg ble immun, som de sa var vanlig, og etter 3. gang tar de blodprøve for å se om en er immun
Husker ikke mot hva, men det var i forbindelse med Hep B "multivaksine"

Stemmer. Hepatittvaksine må som oftest ta flere ganger for å bygge immunitet.

Lenke til kommentar

En artikkel bak betalingsmur (som jeg ikke har lest) der FHI hvertfall sier at det ikke er en god ide å bli syk for å bli immun. Kan være verdt å lese for de som har tilgang.
https://www.aftenposten.no/norge/i/kJOn8B/fhi-overlege-det-gir-ikke-en-fordel-aa-gjennomgaa-koronainfeksjonen

I tillegg, to ting jeg har vurdert siden jeg postet denne posten:

1. Det er god andel også under 50 som blir veldig syke, så selv om vi kun hadde gjort dette med unge mennesker, så hadde det trolig vært for stor påkjenning for helsevesenet. Hovedpoenget her må jo være å nå "herd immunity". MEN si vi skal klare 20% immunitet i befolkningen i norge ila. året, så må vi gjøre godt over 100 000 personer syke hver måned. Det vil fort ta knekken på helsenorge, uavhengig av hvor friske vi er fra før. Rimelig sikker på at det ville vært katastrofalt.


2. Om vi ser på det scenarioet over lang tid, så er en langt bedre mulighet vi har, er å få kontroll på smitten innad i land, mens det fokuseres enormt på å produsere test kits verden over. Om noen måneder så har vi kanskje mulighet til å teste alle som trenger det. Da kan vi fort få isolert de gjenværende tilfellene. Da kan norge åpnes opp igjen, og vi kan begynne å kontrollere alle som kommer inn fra reise i utlandet. Andre land må trolig ha lignende tilnærminger. Alt handler om informasjon og kontroll. 

På sikt så er det selvfølgelig vaksine som er målet.

Så jeg slår denne ideen fra meg, med mindre noen kan overbevise meg igjen. ;)

Endret av Zappy1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...