Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronavirus: Hvordan forbereder du deg på evt. karantene, og hvilken mat kjøper du?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Simen1 skrev (51 minutter siden):

I dagens senterpartisterke politiske miljø så er det også ganske politisk usmakelig å ha kunstig høye priser på norske matvarer for å subsidiere de utenlandske matvarene.

Vi tar det igjen med toll på matvarer fra utlandet og subsidier til norske bønder ? Blir vel fortsatt dyrere for forbrukerne, men..

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324
Theo343 skrev (2 timer siden):

De unnskylder det med at importvarer blir dyrere, da får de øke prisen på importvarene, ikke på alle varer. Om Brie fra frankrike blir dobbelt så dyrt får så være så lenge jeg kan kjøpe norskprodusert Brie til samme pris.

De driter vel i om vi må betale mer , de vil jo tjene penger ,så enkelt er det

Fuck etikk , dessuten hiver butikkene en masse som er fullt spisbart

Lenke til kommentar
frohmage skrev (21 minutter siden):

Vi tar det igjen med toll på matvarer fra utlandet og subsidier til norske bønder ? Blir vel fortsatt dyrere for forbrukerne, men..

Toll på matvarer er i NOK/kg. Dvs. vi ikke "tar igjen" noe valutaendring med tollendring. Hadde tollen vært f.eks €/kg eller % av prisen i €/kg så hadde tollen fulgt prisene lineært oppover.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke vært noe i butikken siden begynnelsen av mars, det tar den som ikke har vært syk seg av. 

Men jeg hører at butikkene fortsatt er tomme for varer, og såpass at jeg fikk beskjed om å være forsiktig med pålegg osv. Stemmer dette? Er folk fortsatt nuts på hamstringen?

Lenke til kommentar
7 hours ago, Theo343 said:

Jeg har ikke vært noe i butikken siden begynnelsen av mars, det tar den som ikke har vært syk seg av. 

Men jeg hører at butikkene fortsatt er tomme for varer, og såpass at jeg fikk beskjed om å være forsiktig med pålegg osv. Stemmer dette? Er folk fortsatt nuts på hamstringen?

Var tomt for fiskegrateng og joikakaker men en overflod av pålegg og alt annet på min butikk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ingen tegn på tomme matbutikker her i tr.heim. Vil heller si de er packed med stort sett det meste, og ekstra mye av det som ble hamstret sist uke. Store paller havregryn og dasspapir. Det er ikke der slaget står fremover, men det blir spennende å se hvordan det går med importerte varer fra land som sliter. Om det blir mindre mozzarella, chorizo e.l. (I-landsproblemer altså)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Her i Oslo rundt hvor jeg bor er det veldig tett med matbutikker. Den jeg går på, en stor KIWI, var tomt for egg, dopapir, havregryn og Tine-melk. Q-melk var det rikelig av. Også det meste av glutenfrie produkter var borte, samt melkesjokolade av alle ting. Har bare vært der én gang siden dommedagen forrige torsdag, og jeg var der veldig tidlig på dagen. 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
49 minutes ago, Snikpellik said:

Her i Oslo rundt hvor jeg bor er det veldig tett med matbutikker. Den jeg går på, en stor KIWI, var tomt for egg, dopapir, havregryn og Tine-melk. Q-melk var det rikelig av. Også det meste av glutenfrie produkter var borte, samt melkesjokolade av alle ting. Har bare vært der én gang siden dommedagen forrige torsdag, og jeg var der veldig tidlig på dagen. 

Merkelig at det fortsatt skal tømmes med enkelte varer.

En annen ting, de som vanligvis spiser på restaurant og takeaways må vel nå handle det meste i butikken?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Sexylubb1 skrev (1 time siden):

Takeaway er jo fortsatt åpent? 

Langt fra alt. Det er mye som er stengt av take-away rundt her jeg bor såvidt jeg har skjønt (Grünerløkka bydel, veldig stor bydel). 

Jeg tror også flere handler mye mer fordi man bare er hjemme. Mat og varer er jo dagens høydepunkt ved siden av en gåtur for veldig mange nå. Vi kjøpte inn masse ekstra digge ting av den grunn her.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
On 3/11/2020 at 11:28 AM, Snikpellik said:

Her i huset har vi allerede en halv deal med venner om å komme med varer til hverandre om noen skulle havne i karantene. Ellers har man også Kolonial.no og lignende tjenester, selv om jeg vil tro Kolonial allerede opplever veldig stor pågang nå.

Vet ikke om det er så lurt. I virkelig krisescenario kan selv ens beste venner bli forrædere.

Lenke til kommentar

Man har jo følgende som vi ser:

- folk på hjemmekontor spiser ikke i kantina på jobb lenger. For mange er måltidet midt på dagen like stort eller større enn middagen i en travel hverdag.
- Mange smører også i tillegg matpakke fra kantina som de planlegger å spise ifb. med trening rett etter jobb.
- En del har i tillegg middagen på jobb med "overtidsmat", det er nok generelt mindre overtid på hjemmekontor enn på jobb og påfølgende bestilt overtidsmat fra restauranter/takeaways. Uansett spiser man da gjerne maten man har hjemme.
- De som spiser mye på restaurant og/eller veikroer må nå belage seg på å spise oftere hjemme.
- Mange som ofte spiser takeaway  etter jobb har ikke lenger de samme muligetene (ikke alle liker McDonald)
- Barn i barnehage som får mat på barnehagen må nå få mat hjemme
- De som kjøper mat på skole spiser eller går ut i langfri for å shoppe litt spiser nå hjemme
- Enkelte spiser også frokost på jobb (av tidshensyn), dette gjør de nå hjemme.
- Kjedespising. Ikke alle er like flinke til å organisere arbeidshverdagen hjemme og spiser derfor mer som en måte å kjede seg mindre på. Noen bruker også mat og godteri  (utsolgt for sjokolade) som et middel for å "roe" de masete barna.
- Gamle og utsatte grupper som ikke like lett kommer seg i butikken må ha mer mat hjemme
- Mange kjøper inn mer mat av flere årsaker, de trenger mer mat hjemme av overstående årsaker samt hamstrer for usikre tider.

Har matvareindustrien sørget for å være forberedt på dette? Etter Rema1000 Reitan sitt intervju i går kveld så kom det som et stort sjokk at inntjeningen økte med 70% på onsdag forrige uke. Ok? Hvorfor var det ett sjokk og hvorfor er det fortsatt ett sjokk?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Jeg er nordmann bosatt i Sverige, ansatt i et norsk firma som reisemontør i bygg og anleggsbransjen. Jeg skal jobbe i gamlelandet til uken som kommer. Jeg har forstått at de som bor i Sverige men jobber i Norge, får slippe inn i Norge men slipper unna karantene så lenge man har et gyldig dokumentasjon fra arbeidsgiver pluss et pass å vise til. I tolletatens hjemmeside står det følgende:

" En norsk borger som henter varer i Sverige vil per definisjon være reisende under 24 timer. Da gjelder verdigrense på 3000 kr. Vedkommende vil da bli pålagt 14 dagers karantene ved retur fra Sverige"

Jeg er usikker på dette regelverket og hvordan jeg skal tolke dette. Jeg skal jobbe i Norge for 2 uker framover og har tenkt å ta med mat hjemmefra, fra mitt eget kjøleskap, mat som allerede er kjøpt i Sverige. Hvis jeg blir stoppet på grensen, havner jeg i karantene?

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...