Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronavirus: Hvordan forbereder du deg på evt. karantene, og hvilken mat kjøper du?


Anbefalte innlegg

47 minutes ago, Camlon said:

Du drikker ikke melk, spiser nesten ikke brød og har et lager med masse mat. Da forstår jeg hvordan du klarer det.

Men hva med en familie på 4 hvor det går 1 brød om dagen og 1 melk? Da tar det ikke mange dagene før det går tomt og da vil ta seg en tur til butikken.

 

Jeg/vi har forøvrig ikke et lager med masse mat, det er på et nivå som vi alltid har det som en familie på 3 mennesker. Men nå spiser vi så og si aldri på restaurant og belager oss på å ha nok mat hjemme til enhver tid.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • Gjest endret tittelen til Coronavirus: Hvordan forbereder du deg på evt. karantene, og hvilken mat kjøper du?

Har selv ikke tatt høyde for lengre perioder uten strøm eller vann, men har tappet en del vann i kanner, det tar bare noen minutter og er enkelt, samt har nødløsninger for strøm, men toppen for et par dager.

Har også alltid mat for minst en måned i skuffer, skap og fryseren, men har i dag i tillegg kjøpt en del ekstra hermetikk, pasta, ris, Toro-poser med ditt og datt, mel, tørrgjær, sukker, 60 egg (2 brett) osv. samt en del andre matvarer som holder i flere år, selv uten strøm.

Målet var å ha mest mulig som ikke krever melkeprodukter og annet som ikke holder så lenge, samt en del som ikke krever frysing, dersom strømmen skulle gå over noe tid, noe den neppe gjør, men man vet jo aldri?

Vi har nå mat for rundt 2-3 måneder dersom noe skulle hende, selv om det blir mye fiskeboller og spaghetti i en kjele over et gassbluss dersom det virkelig går til helvete.

Grave ned containere med mat for et par tiår overlater jeg til andre !

Lenke til kommentar
Gjest e9e04...fa1 skrev (23 minutter siden):

Spørsmål: Handler folk inn ekstra drikke/oppvarming i tilfelle forsyning av strøm og vann bryter ned? 

Anonymous poster hash: e9e04...fa1

Jeg bor på et område som ofte er utsatt for strømbrudd, så her er det alt fylt opp i skuffer og skap ift den biten. Hadde jeg ikke bodd her jeg bor, ville jeg nok fylt opp med vann o.l. Ville også sørget for at bilen var full med drivstoff, tilfellet noen duppedingser må nødlades.

Jeg har også walkietalkier og batterier til disse. Kunne sikkert aldri hatt nok batterier. Men sjansen er større for at man går tom for mat før vi evt mister strøm, om jeg skal tippe.

Lenke til kommentar
3 hours ago, tigerdyr said:

Kan anbefale Tine's Styrk fett-fri melk som holder seg et par måneder (!).  De kom nylig med en variant med vanilje og den er helt fantastisk å bruke til havregryn. 

Tine Laktose-fri melk har veldig lang holdbarhetstid. Tror det er over 1 måned.

Det samme gjelder disse alternative melkesortene som havremelk, rismelk, soyamelk, mandelmelk osv. Dvs. før man åpner de hvor holbarheten blir noen dager.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Jeg tenker at det ikke er verdens undergang om jeg går tom for melk. Vannet hos meg er tipp topp friskt og godt. Jeg har veldig lite reservevann på flaske og satser på at vannforsyningen er trygg. Skulle det likevel knipe så kan jeg alltid smelte snø. Med de mengdene vi har nå så holder det sikkert til midten av mai.

Strøm tar jeg også for gitt. Det er sjeldent lange strømbrudd og de vet å prioritere ut folk til sånt. Skulle det likevel knipe kan jeg alltids fyre i peisen. Men jeg unngår det i det lengste pga noe feil med pipa og fyringsforbud.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Samme her.

Jeg er ikke avhengig av melk på noen som helst måte (mer som tips til andre) og klarer meg fint med vann. Jeg hadde 20 stk 1,5l tomme blå Farris flasker som jeg ikke har fått pantet og skylte disse og fylte med springvann som et lite reservelager om det skulle bli nødvendig. De er plassert på et mørkt og kjølig kott med datomerking (tusj). Under slik lagring har de en forventet holdbarhet på 6mnd.

Jeg har en del stearin og telys i skap fra før av samt noen sekker med ved (alltid som beredskap for veldig kalde dager). Har en veldig effektiv jøtul smijernsovn som kan holde hele 2. etasjen god og varm hele dagen og natten (glør) på kun 1 kubbe. Den kan jeg i tillegg koke vann på om nødvendig.

Har ellers tatt en liten inventarliste sjekk på hva vi har av mat, medisiner og kosttilskudd (vitaminer og mineraler) i huset. Jeg fant da 2 extra store poser med havregryn som jeg ikke var klar over at jeg hadde ?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (17 minutter siden):

Jeg fant da 2 extra store poser med havregryn som jeg ikke var klar over at jeg hadde ?

Ved eventuell karantene er det nok mange som endelig får gjennomført rydding i matskapet (og kanskje resten av hjemmet), så noe positivt kommer jo ut av dette også ?

Lenke til kommentar
Theo343 skrev (1 time siden):

Samme her.

Jeg er ikke avhengig av melk på noen som helst måte (mer som tips til andre) og klarer meg fint med vann. Jeg hadde 20 stk 1,5l tomme blå Farris flasker som jeg ikke har fått pantet og skylte disse og fylte med springvann som et lite reservelager om det skulle bli nødvendig. De er plassert på et mørkt og kjølig kott med datomerking (tusj). Under slik lagring har de en forventet holdbarhet på 6mnd.
 

Finnes det noe særlig steder i Norge som ikke har elv eller tjern/sjø/vann lenger unna enn sykkel/gåavstand?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest e9e04...fa1
Mr_Spock skrev (Akkurat nå):

Finnes det noe særlig steder i Norge som ikke har elv eller tjern/sjø/vann lenger unna enn sykkel/gåavstand?

Vannet er jo ikke nødvendigvis så tiltalende... 

Anonymous poster hash: e9e04...fa1

Lenke til kommentar

Har ikkje forberedt for karantene, men har kjøpt litt ekstra sia slutten av januar slik at eg har mat for nesten 2 mnd. Stort sett havregryn, nødvendige bakevarer, tørrfor, hermetikk og kjøt/fisk i frysaren. Vann på flasker blir brukt og påfyllt i sirkulasjon slik at eg alltid har litt ekstra om straumen går. Kan og lage mat på vedovn ved behov. Elles batteri, førstehjelpsutstyr +++. Vurderer å fylle på litt ekstra av det eg har minst av slik at 2 mnd er garantert dekka. Tørka appelsin, eple og bananer er og greit å lage litt av slik at man har. Muligens kan eg tørke noko av kjøtet(det med minst fett) for lenger holdbarhet viss straumen går.

 

Tenker og at coronaviruset kan komme i fleire bølger viss norge ikkje får kontroll på smitte inn og ut av landet, spesiellt viss mutasjoner oppstår. Tenker difor å beholde 2 mnd behov dekka ved å bare forsette å handle som vanlig gjennom resten av året samt bruke det med dårligast dato først.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
Szeth skrev (Akkurat nå):

Dere er syke i hodet dere som hamstrer mat.

Jeg var innom butikken rett før kl 14, allerede da var det lange køer og en del tomme hyller. Kom meg raskt ut igjen, som flere her har jeg og min familie sikret oss for lenge siden for dette scenarioet, så mangler ikke noe viktig. Ingen overraskelse, men jeg hadde tippet at panikktiltakene til regjeringen skulle komme på mandag. Jeg er veldig glad for at de kom allerede i dag, for hvert minutt teller nå. Nå må vi alle gjøre vårt, og si fra når vi ser andre som ikke bidrar. Dette er en dugnad som vi alle må gjøre forsakelser for å dra i havn. Så får vi ta opp igjen kritikken mot regjering og helsemyndigheter når dette er over. For klart må dette få et etterspill. Hvis regjeringen hadde gjort bare brøkdel av dette i startfasen (karantene for innreisende), så hadde vi unngått å stenge ned deler av Norge nå. Merkostnadene for samfunnet av dette mistaket er formidable.

Lenke til kommentar
Fnix skrev (Akkurat nå):

Om man bor i en storby, ikke har noen rundt seg og har en relativt stor sjanse for å bli satt i karantene så er ikke hamstring så dumt. 

Jo det er dumt, hvis du handler opp all maten og sitter på 1 år forbruk, og jeg sitter på 3 dager.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...