Gå til innhold

Koronaviruset og fotball (datoer i førstepost)


Snikpellik

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sexylubb1 skrev (1 time siden):

Hvorfor ble den spilt om de hadde smitte? 

Fordi ingen andre testet positivt, og UEFA-protokollen tillater da at kampen kan spilles. 

Det er et litt risky regelverk siden sannsynligheten er stor for at flere på laget er smittet. Tidligere har det jo vist seg at det dukker opp flere og flere smittede i lagene etterhvert som inkubasjonstiden går og de blir testet på nytt.

Lenke til kommentar

Regjeringen i Storbritannia legger frem planer for hvordan man skal gjenåpne nå, deriblant idretten.

Det de fleste er interessert i er når publikum kan returnere til eliteidrett som fotball, og dermed Premier League:

- Fra 17. mai kan 25% av stadion kan fylles, men aldri flere enn 10,000 tilskuere
- Dette blir da bare gjeldende for den siste runden i Premier League, som spilles 23. mai
- FA-cupfinalen spilles 15. mai og vil kanskje tillate publikum som en ny test event

Det betyr at det vil åpne for litt publikum i fotball-EM, hvor semifinalene og finalen skal spilles på Wembley. Det blir også publikum tillatt på andre store arrangementer som Wimbledon etc.

Hvis alt går bra er det publikum i Premier League fra første runde neste sesong.

En liten sjanse er det likevel for publikum i noen fotballkamper før 17. mai. Regjeringen vil organisere flere test events med bruk av hurtigtester og lignende fra april, for å se på eventuell smittespredning og hvilke tiltak som fungerer best. Det er ikke bekreftet ennå, men det er mulig FA-cupkamper eller ligacupfinalen vil brukes til dette.

https://www.thetimes.co.uk/article/up-to-10-000-fans-can-attend-sporting-events-from-may-17-rdzgltzxs

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
Golf'ern skrev (Akkurat nå):

For noe tull dette har blitt, enten får vi godkjenne toppidrett eller ikke, og siden toppidretten har tilnærmet null smitte, er det bare tull å la den lide.

Det er på grunn av forskjellige innreiseregler, ikke på grunn av smitte/smittefare. Norge er ikke alene om dette nå, men var tidligst ute i fjor høst på vi har de strengeste reglene i Europa på innreise. Jeg er forsåvidt enig, men sier man ja til alle fritak for én ting blir det politisk press på at man må si ja til andre ting også, og da blir det mange fritak etterhvert.

Lenke til kommentar

Bodø/Glimt reiser på treningsleir til Marbella, selv om Utenriksdepartementet på det sterkeste fraråder alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendig.

Det ser ut til at de skal ha strenge og gjennomtenkte tiltak på plass, men likevel er det kanskje ikke helt ukontroversielt at de som klubb velger å trosse myndighetenes råd.

 

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 time siden):

Bodø/Glimt reiser på treningsleir til Marbella, selv om Utenriksdepartementet på det sterkeste fraråder alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendig.

Det ser ut til at de skal ha strenge og gjennomtenkte tiltak på plass, men likevel er det kanskje ikke helt ukontroversielt at de som klubb velger å trosse myndighetenes råd.

 

Hva skal man si? Skal man le eller grine? At paradise gjengen gjør dette er ikke overraskende, men disse bør vite bedre. Sender også ett elendig signal nå som toppidretten sliter med strenge tiltak, når de ser folk gir faen som dette. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

COVID-19 PÅVIST I STABÆK

Sitat

Spilleren som har fått påvist covid-19, er Moussa Njie. Den tidligere Stabæk-spilleren var og trente med klubben tirsdag og onsdag denne uken.

Moussa sluttet seg til Stabæks kohort og treninger etter å ha avgitt en negativ covid-19-test. Denne ble tatt sist lørdag. Siden han tok testen har han bodd for seg selv på et oppholdssted Stabæk disponerer på Fornebu.

En person Moussa hadde vært i nærkontakt med forrige fredag, fikk påvist covid-19 onsdag denne uken, etter at Moussa var blitt en del av kohorten vår. Da tok han umiddelbart en ny test. Det positive prøvesvaret kom sent torsdag kveld.

- Spillere, trenere og øvrige personer i støtteapparatet rundt A-laget er nå i karantene i henhold til smittevernsprotokollen, forteller Erik Moen i Stabæks medisinske apparat.

https://www.stabak.no/nyheter/covid-19-pavist-i-stabaek

Lenke til kommentar
Golf'ern skrev (1 time siden):

Hva er vitsen med å utsette? kjør tomme tribuner evt. lite smitte i toppfotball. For alt vi vet kan situasjonen være enda værre i mai.

De har ikke fått lov til å spille treningskamper. Å utsette det en måned gir mer tid til det. Men det ser jo forsåvidt dårlig ut med tanke på de nye tiltakene...

Faen, nå er jeg lei...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

To Stabæk-spillere brøt karantene - fikk beskjed om å melde seg til politiet

Sitat

To Stabæk-spillere skal ha brutt karantenen etter at det brøt ut koronasmitte i Stabæks A-lag.

De to spillerne skal ha vært på en sammenkomst fredag kveld, da de egentlig skulle vært i karantene.

Begge skal ha fått oppfordring fra klubben om å melde seg selv til politiet, og det bekrefter Stabæk at de har gjort. Karantenebruddet skal ha resultert i at begge fikk en bot på 20.000 kroner hver.

– Vi angrer veldig på det som har skjedd, og skulle gjerne hatt det ugjort. Vi er lei oss, ikke minst for smittefaren vi har utsatt andre for. Vi er beredt på å ta straffen som måtte komme, sier spillerne i en felles uttalelse på Stabæks nettside.

Mandag opplyste Stabæk at syv spillere på A-laget hadde testet positivt for koronaviruset, etter omfattende testing igjennom helgen. Det er ikke bekreftet at de to spillerne som brøt karantene hadde testet positivt selv.

Totalt 43 personer i klubben har testet seg. Over 30 prøver hadde negativt svar, mens man mandag kveld fremdeles ventet på noen testsvar. Stabæk har ikke hatt koronatilfeller på A-laget tidligere.

– Jeg tror at dette var et tidspunkt som vi kan takle, fordi det er enda noen uker til seriestart. Og vi vet jo ikke enda om seriestarten blir 1. mai, sa klubblege Arne Røde til NRK mandag.

Den tidligere Stabæk-spilleren Moussa Njie, som har trent med laget i det siste, fikk påvist koronavirus allerede torsdag. I ettertid er det altså blitt oppdaget smitte hos seks andre spillere. Njie er ikke en av de to nevnte spillerne som brøt karantene.

https://www.nrk.no/sport/to-stabaek-spillere-brot-karantene---fikk-beskjed-om-a-melde-seg-til-politiet-1.15419992

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...