Gå til innhold

Koronaviruset og fotball (datoer i førstepost)


Snikpellik

Anbefalte innlegg

Heldigvis ikke lov med atmosfærelyd underveis i kampene i Tyskland. Falsk lyd, nei takk. Da må lyden isåfall komme live fra supportere på en eller annen måte, for eksempel gjennom den appen. 

Synes egentlig det er helt greit uten publikumslyd. Veldig fornøyd med at det er fotball i det hele tatt og storkoser meg med kampene!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Litt fra Spania og diverse spanske medier:

Mye tyder nå på at første seriekamp i La Liga etter oppstarten blir allerede den 12. juni, selv om noen klubber har vært i trening en del lenger enn andre. Spillerne/spillerforeningen AFE vil ha en litt lengre oppkjøring før de starter igjen fordi de frykter det blir for urettferdig, og i tillegg er de bekymret for skader og vil beskytte spillernes rettigheter.

Et annet problem det skrives om er temperaturen. AFE er bekymret for heteslag på treninger, og det kan ikke spilles kamper i Spania ved temperaturer over 32 grader: "In the event of the temperature exceeding 32 degrees, training sessions and games must be cancelled and rescheduled due to the extreme risk of heat stress disorders."

I for eksempel Sevilla som har to lag i ligaen er det allerede nå snart over 35 grader og utpå sommeren er det ofte over 40, som vil gjøre det vanskelig å få lov til å spille. I La Liga har kamper i mai og august som regel blitt spilt veldig sent på kvelden, når det er under 32 grader, men det er verre å få til midt i juli. Det snakkes om å trene grytidlig på morgenen og spille kamper på natta for å unngå den verste heten, men det er tvilsomt at noen går med på det, dessuten vil det gi lagene i nord en kjempefordel.

Siden det er hele 11 runder igjen i Spania vil det også bli tett med kamper. AFE vil derfor også ha inn en bestemmelse om at det minimum må være 72 timer mellom hver kamp for å unngå rovdrift og skader.

Ligger an til at første kampen blir Sevilla-derbyet hvis ting går i orden. Er ventet at det blir sluppet en terminliste 28. mai.

England:

 


Joshua King har forresten astma. Lurer på hva han tenker.
Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

England:

Nå har myndighetene i Storbritannia gitt grønt lys for fullkontakt-trening, altså det som kalles fase 2. Det er fortsatt ikke snakk om å trene 11 mot 11, men fullkontakt innenfor mindre grupper. Fotballen skal selv stemme over dette på onsdag før det eventuelt blir iverksatt på torsdag.

Det skal være enda et større møte om Premier League på torsdag, og der er det flere ting som vil bli tatt opp:

Daily Mail har en eksklusiv sak om at spill på nøytrale baner fortsatt er en mulighet som vurderes, selv om 14 av 20 klubber stemte mot de opprinnelige planene om nøytrale baner for et par uker siden. Forskjellen nå er at det snakkes om en kombinasjon av hjemmebaner og nøytrale baner ut fra behov.

Hvem som skal få hjemmebane vil muligens avgjøres av points-per-game, slik som er planen i EFL. Det er da snakk om at de fleste kampene vil spilles på de respektive hjemmebanene, men at "høyrisiko"-kamper blir flyttet til nøytrale baner. For eksempel kampen som avgjør ligagullet, eller et derby.

Neutral venues back on the agenda as Premier League clubs set to discuss using a combination of grounds to allay police concerns at crucial Project Restart meeting on Thursday

Sitat

The Premier League season could be completed using a combination of home grounds and neutral venues in a dramatic new twist to Project Restart. 

Sportsmail has learned that a proposal to use ‘home/away and/or neutral venues’ is on the agenda for the potentially decisive meeting of the 20 clubs this Thursday, when they will also be asked to provide approval in principle for the Premier League’s preferred resumption date, fixture list and plans for allocating league position in the event of curtailment. 

Sportsmail has been told that the Premier League are now considering a hybrid model in which a handful of fixtures could be moved to a neutral venue in order to allay any lingering public order and safety concerns. 

Whilst the majority of games would be staged on home grounds as planned certain high-risk matches could be switched to reduce the likelihood of fans congregating, and any potential flare-ups

Mer om det her: https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-8352995/Neutral-venues-agenda-Premier-League-clubs-ready-Project-Restart-meeting.html

På møtet torsdag skal det også stemmes over en dato for å gjenoppta sesongen, en løsning for tilbakebetaling av midler til tv-selskapene, det skal diskuteres straffer og bøter for brudd på smittevernregler og protokoller, og løsninger på å få sendt mer redningspenger til EFL-klubbene.

I morgen, tirsdag, skal det også holdes to møter. Et mellom PL og spillerne, og et mellom PL og managerne. Dette for å ta opp bekymringene rundt Project Restart, rundt helse, sikkerhet, testing og skader. 

Tidslinje denne uka i England:

I dag, mandag 25. mai:

  • Championship-lagene begynner trening i fase 1
  • Premier League begynner tredje runde med testing

Tirsdag 26. mai:

  • Møter mellom Premier League, spillerforeningen og managerforeningen
  • Premier League-spillerne begynner med videre blodprøver for å se etter antistoffer
  • Deadline for EFL-klubbene til å respondere på hvordan de vil avgjøre sesongen

Onsdag 27. mai:

  • Premier League-klubbene stemmer over å gå til fase 2, som er trening med fullkontakt i mindre grupper. Testene som gjøres i dag, mandag, er med på å avgjøre dette.
  • Et fem dagers vindu for EFL-klubbene til å stemme over å avslutte eller fortsette sesongen begynner

Torsdag 28. mai: 

  • Fase 2 trening begynner i Premier League, hvis det stemmes ja på onsdag
  • Nytt møte. Skal stemmes over en dato sesongen skal begynne igjen, straffer og bøter for brudd på regler, redningspakke til EFL og sikkert en rekke andre ting
Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165
Danielzu skrev (13 timer siden):
 

 

Fotballforbundet FA bekrefter mandag ettermiddag at sesongen er over i Women's Super League (WSL) og Women's Championship.

Sesongen blir ikke ferdigspilt, og nå skal styret finne ut hva som er beste løsning for hvordan tabellen blir avgjort. 

Merkelig at de konkluderer såpass annerledes for damene.

Største forskjellen er definitivt pengene...

Lenke til kommentar

Testing koster veldig mye penger og krever et stort apparat, så det er nok økonomi ja. Det er også sånn at en del kvinnelige spillere selv i eliteligaene har andre jobber ved siden av fotballen, som gjør det umulig å møte karantenebestemmelsene. Veldig synd. 

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Mens vi snakker om kvinnene i Norge, så får Toppserien (og OBOS-ligaen) starte full trening denne uka, og sesongen kan starte første uka i juli.

Det er mange Toppserie-klubber som dette ikke er veldig enkelt for å få til foreløpig, med tanke på et liv som leves ved siden av fotballen. For eksempel i Strømmen hvor sju spillere jobber som lærere og må prioritere det, spesielt nå i denne situasjonen. For mange går det naturligvis ikke å følge smittevernskravene som er satt.

"– Av 25 spillere i stallen, er det åtte eller ni som sliter med å følge kravene. Det kan hende vi returnerer til trening uten dem. Samtidig jobber vi med å kjøpe de spillerne fri fra jobben, slik at de kan gå i karantene, fortsetter Pedersen." (trener i Grorud)

Får håpe klubbene overlever dette på en god måte. Kvinnefotballen har vært i bra utvikling de siste årene. Synes NFF har vært på ballen her, så det lover godt.

Artikkel i VG: https://www.vg.no/sport/fotball/i/b5VA1l/toppserien-og-obosligaen-har-faatt-klarsignal-vi-har-noen-problemer

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Spania:

Begynner å lekke ut mer om hva som er planen for restart, og nå melder flere spanske medier at første kamp vil bli Sevilla-derbyet allerede torsdag 11. juni kl. 22:00. 

Midtukekampene vil få avspark 19.30 og 21.30, mens helgekampene får avspark 17.00, 19.30 og 21.30. Klima og temperatur spiller inn, hvilket betyr at lag fra nord-Spania starter sine hjemmekamper tidligst mulig. 

Temperatur er fortsatt et problem som vil bli vanskeligere utover sommeren. Ifølge Petter Veland på Twitter:

"Avsparkstidspunktene er preliminære, den tid enkeltkamper kan utsettes med x antall timer dersom temperaturen overstiger en grense som er satt til 28 grader. Spesielt kan kampene i sør-Spania (Betis, Sevilla, Granada) bli utsatt pga varme, med 23:00 som et mulig alternativ."

Hva som skjer hvis temperaturen er over 28 grader etter kl. 23:00 vites ikke foreløpig. Det er fortsatt ventet at terminlisten vil slippes på torsdag denne uka. 

Det betyr at vi kan ha litt av hvert å glede oss til i slutten av juni! Sånn det ser ut nå kan vi altså få vite datoene for gjenoppstart både i Premier League og La Liga nå på torsdag.

England:

Pep Guardiola, som selv mistet sin egen mor til Covid-19 i april, hyller helsevesenet og snakker om hvordan situasjonen er nå:

 

Frankrike:

Crazy scenes see 400 fans launch pitch invasion during 'illegal' football match under lockdown in France as authorities slam those attending game branded as a potential 'virus bomb'

Sitat

Authorities in France were left stunned after up to 400 fans broke lockdown rules in the country to attend a local football match which led to a huge pitch invasion.  

The game which took place in Strasbourg in the eastern region of the country on Sunday comes with the area under strict lockdown rules in the wake of the coronavirus, with bans on mass gatherings of over 10 people.

It appears the pitch invasion came after a goal was scored in the game involving Neuhof and Hautepierre in the Bas-Rhin region of the country.

Mer: https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-8354935/Crazy-scenes-400-fans-launch-pitch-invasion-illegal-football-match-France.html

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
  • Gjest klistret denne emne
  • Jarmo fremhevet denne emne
  • Gjest fjernet fremhevingen av denne emne
  • Uderzo avklistret denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...