Gå til innhold

Koronaviruset og fotball (datoer i førstepost)


Snikpellik

Anbefalte innlegg

Siste fra England:

Dårlige nyheter, i tråd med den øverste tweeten fra Mirror som Danielzu postet over her. The Times skriver at det fort kan bli utsettelser siden verken spillere eller managere er fornøyde med svarene de foreløpig har fått.

Onsdag skal to separate videomøter blitt holdt av Premier League, som var representert av Mark Gillett, James Calder og Jonathan Van-Tam, alle fra den medisinske avdelingen av Premier League.

De 20 managerne og én spiller fra hver klubb skal på disse møtene ha blitt presentert for sikkerhetsprotokollene for å få i gang igjen treningene før en eventuell Premier League-oppstart. Premier League-representantene skal ha vært mottakelige for bekymringene fra spillerne og managerne.

June 12 restart for Premier League at risk as managers ask for more time
The Premier League’s Project Restart plans were facing major delays last night amid serious concerns from managers and players. https://www.thetimes.co.uk/article/june-12-restart-for-premier-league-at-risk-as-managers-ask-for-more-time-z6vxzvvrj

Det er en plussartikkel som vanlig på Times, men United.no har gjengitt den på norsk. Her er utdrag, har uthevet det som er mest interessant/problematisk i forhold til oppstart eller ikke:

Sitat

Managerne ble på slutten av sitt møte med Premier League-representantene bedt om å komme med sine synspunkt, og mange spørsmål handlet om den begrensede tiden de har til å forberede spillerne sine etter den lange pausen.

De føler ifølge artikkelen at myndighetspress tvinger dem til å returnere før de egentlig er klar.

Jürgen Klopp skal ha spurt om de kunne rekruttere ungdomslagspillere i tilfelle en får mange skader eller eventuelt coronavirussmitte.

Managere skal også ha stilt spørsmål rundt hvem som sitter med ansvaret om noen blir alvorlige syke på grunn av coronaviruset, og klubbene er usikre på om de vil få juridisk klarsignal til å kunne gå med på protokollene innen mandag.

Også spillerne skal, i lys av potensiell skadeproblematikk, være skeptiske til forberedelsene en får før en eventuell oppstart.

Ikke bare når det gjelder tid, men også når det gjelder type.

De (spillerne) mener nemlig at en trenger minst fire uker med full «kontaktstrening». Foreløpig har de kun blitt presentert for protokoller som handler om trening hvor spillerne ikke har kontakt, og de ønsker ikke å signere skjemaer der de erklærer at de er fornøyde med protokollene før de har sett de andre protokollene som involverer at en returner til full kontaktstrening.

I tillegg føler spillerne at en del spørsmål fortsatt står ubesvart, og da spesielt når det gjelder sikkerhet, så at de føler at de trenger kontakttrening før oppstarten, betyr ikke nødvendigvis at de mener at det bør åpnes opp for dette allerede nå.

Watfords Troy Deeney skal ha spurt om hvordan han kan holde familien sin trygg etter å ha deltatt i full kontaktstrening eller kamp. Etter å ha blitt fortalt at det ville være tryggere enn å dra til supermarkedet på grunn av testing, så svarte Deeney at han kunne velge om han skulle til supermarkedet. West Hams Mark Noble skal ha spurt om etikken rundt det å sette i gang igjen i sesongen når noen NHS-arbeidere har liten tilgang til personlig verneutstyr.

Et annet spørsmål spillerne ikke følte de fikk svar på, var om det vil være en Premier League-oppstart vil være av større risiko for svarte, asiater og andre etniske minoriteter. Nasjonal statistikk skal ha vist at svarte menn og kvinner har en nesten dobbelt så høy dødsrisiko om de får coronaviruset enn det hvite har.

  • Det blir tidligst trening fra og med tirsdag. Klubbene vil bli bedt om å signere sine godkjenninger til protokollene på mandag.
  • Noen managere har fått rapporter fra managere i Bundesliga om at spillere har slitt fysisk i treningskamper.
  • En manager skal ha sagt følgende: – Jeg tror fortsatt det største hinderet er å overbevise spillerne om at det er trygt å returnere til full kontakttrening. Frem til vi kommer til det stadiet hvor vi ber dem om å gjøre det, så kan vi ikke være sikker på hvordan de vil reagere. Men de vil også ønske å være i riktig tilstand for å kunne spille kamper igjen, og etter min mening har 12. juni-datoen allerede begynt å se litt ambisiøst ut.
  • Spillerne ble fortalt at treningsanleggene kom til å være blant de tryggeste plassene i landet.
  • Klubbene har blitt fortalt at de må begrense antallet folk som skal kontinuerlig testes til 40 personer. Dette vil tvinge managere til begrense antallet personer i støtteapparatet.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mer fra England:

Mirror hevder i en såkalt eksklusiv sak at blant andre Pep Guardiola, Frank Lampard, Nigel Pearson og Graham Potter skal ha vært de som uttrykte bekymring for å starte opp igjen for tidlig. Carlo Ancelotti skal være gira på å komme i gang, mens Jürgen Klopp vil vente til det er tryggere. 

De hevder at José Mourinho skal ha fortalt de andre managerne: "If you don’t want to play, stay home and watch the Bundlesliga!”.

(Litt artig å se for seg den videosamtalen ?)

Jose Mourinho expresses his desperation for football return with swipe at fellow bosses
EXCLUSIVE: Tottenham boss Jose Mourinho is ready to get back into the swing of things - and made it perfectly clear with a message to his fellow Premier League managers
https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/jose-mourinho-expresses-desperation-football-22025689


Tar også med at enda en spiller har gått ut mot å starte for tidlig.

"People are dying... So why are we rushing to start an unnecessary sport?"

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Litt trivelig 

 

 

https://www.liverpool.no/nyheter/2020/5/klubbene-truer-spillerne-med-permanente-loennskutt-om-sesongen-ikke-kommer-igang-igjen/

Daily Mail melder at Premier League-klubbene har advart sine spillere at de må belage seg på permanente lønnskutt dersom sesongen ikke blir fullført.

Noen klubber har til og med fortalt spillerne at deres kontrakter kan bli terminert som en følge av de alvorlige økonomiske konsekvensene det vil ha for klubbene om sesongen ikke kommer igang igjen.

Det er under diskusjoner med spillerne rundt Project Restart de siste dagene at klubbledere har gått hardt ut og forklart konsekvensene av at fotballen ikke starter opp igjen i sommer. Daily Mail melder at flere klubber i EFL er på konkursens rand

litt utrivelig

Lenke til kommentar

Hvis man skal vente til det er trygt å spille, er det bare å kansellere neste sesong også.. rart hvor lite samarbeidsvillige de er.. hjelper det å vente? kanskje er det værre utover sommeren og høsten..

 

Belgia stopper også serien, Club Brugge får tittelen, ny svak avgjørelse.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Golf'ern skrev (3 timer siden):


Belgia stopper også serien, Club Brugge får tittelen, ny svak avgjørelse.

Den belgiske serien ble i praksis avsluttet 2. april, da fotballen selv stemte for å stoppe den. 

All organisert idrett er forbudt i Belgia til tidligst 31. juli, så det er ikke en svak avgjørelse, det er en nødvendig avgjørelse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Golf'ern skrev (7 timer siden):

Hvis man skal vente til det er trygt å spille, er det bare å kansellere neste sesong også.. rart hvor lite samarbeidsvillige de er.. hjelper det å vente? kanskje er det værre utover sommeren og høsten..

Er det ikke trygt så er det ikke trygt. Man kan ikke forvare noe som er utrygt. Om sesongen *må* avlyses så må den avlyses. Fotball er ikke viktigere enn folk som dør. For å sette det i perspektiv, det er 5x Hillborough-ulykken som dør i UK - hver dag. Og selvom mange av disse er gamle mennesker så skiller man ikke på dette når man kommer til menneskeverd. 
 

Hvis så mye som én person blir smittet og som forårsaker et dødsfall (enten egen eller videre smitte) via fotballen, så er dette helt uakseptabelt, i mine øyne. 

Endret av bshagen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Stor dag i dag, med Bundesliga tilbake. Nå har det vært fryktelig lenge uten fotball på høyt nivå. 

Dagens matcher, som starter med revierderbyet:

Blir veldig spennende å se hvordan det går i Tyskland. At fotballen kanskje kan starte andre steder avhenger nok en del av at dette går bra.

Langli er inne på en ting som kan bli interessant fremover:

Men, det er fortsatt ikke rosenrødt i Tyskland og flertallet i spørreundersøkelser er fortsatt imot at fotballen skal starte nå, og det er større motstand nå enn i april. Hele 62% av de spurte ønsker at sesongen skal avsluttes:

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
kim_InnleggNO skrev (1 time siden):

Dør flere av influensa på full stadion, enn covid-19 på tom stadion, så Bundesliga er tryggere enn noen gang før.

Det er helt irrelevant og btw en slutning som du overhodet ikke har dekning for. Det handler ikke kun om 11 vs 11 spillere, men opplegget som total, da du ikke kommer i fra at fotballsirkuset blir en påkjenning for samfunnet rundt. Det faktumet at folk dør av influensa gjør det heller ikke fair at noen skal dø av en annen sykdom. Skjerp deg

Endret av bshagen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 minute ago, bshagen said:

Det er helt irrelevant og btw en slutning som du overhodet ikke har dekning for. Det handler ikke kun om 11 vs 11 spillere, men opplegget som total

Det var du som tok opp dødsfall. Har ikke dekning for det nei, men du har ikke dekning for det motsatte heller.. 80 000 sild i tønne kontra 200 spredd utover.. Selv med 10x dødelighet og samme R-verdi (langt lavere per dags dato) så tror jeg det blir et vanskelig regnestykke å påstå covid-19 utgjør flere dødsfall.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Handler heldigvis ikke bare om et regnestykke, men om hvorvidt det er trygt nok eller ei for koronasmitte. Helt enig med bshagen, hvis man hypotetisk hadde visst at man kunne unngått bare ett dødsfall ved å droppe sesongen så dropper man selvfølgelig sesongen. Det er ikke et spørsmål en gang.

Samfunnet må åpnes, men det er ikke en selvfølge at fotballen skal være forsøkskanin. Nå starter Bundesliga på bekostning av mye, for eksempel spillerne, trenerne og støtteapparatets frihet. Synes ikke det er rart at spørreundersøkelsene i Tyskland viser at de fleste er mot å starte opp allerede nå. Heldigvis virker det som de har veldig bra kontroll foreløpig.

Synes denne kommentaren var veldig god:

Skulle Bundesliga feile, kan konsekvensene bli enorme
https://www.nrk.no/sport/fotballens-forsokskanin-1.15018603

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...