Gå til innhold

Hjelp til nytt skjermkort - budsjettklasse


Anbefalte innlegg

Heisann godtfolk!

Vurderer en oppgradering av skjermkort, da mitt stakkars GTX 1050 kommer litt til kort på nyere titler.

Jeg har ingen behov for 4k gaming, VR og annet råflotteri, og det plager meg ikke nevneverdig å ikke kunne spille på "ultra" grafikkinstillinger. (Jeg hadde min "storhetstid" for drøye 15 år siden, så mine grafikk-krav er ganske lave), men det hadde jo vært ålreit å kunne spille nyere titler på 1080 High, kanskje?

Uansett, så går det lite tid til spilling, men jeg liker å kunne spille det jeg har lyst til når jeg har tiden til det, derfor ønsket om å bruke noen kroner på oppgradering, men ikke for mye.

De to kortene jeg har sett meg ut, som jeg får inntrykk av er ganske ålreite kort til prisen, og som jeg tror vil gi meg den oppgraderingen i ytelse jeg trenger, er Radeon RX 5500 XT 8GB og GTX 1660 Super. Spørsmålet er om det er noen merkbar forskjell i ytelse på disse to kortene, sånn generelt sett? (Virker som det er litt variasjoner fra spill til spill om AMD eller Nvidia kommer best ut). Evt andre åpenbare grunner til å velge det ene fremfor det andre? Eventuelt om et prishopp på 1000kr er verdt det for RX 5600 XT / RTX 2060 for mitt begrensede behov?

PC for øvrig er nylig oppgradert til i5-9500F på B360 Chipset og 2x8GB 2666MHz DDR4. Skjermen er 32" 1440p 144Hz, men uten FreeSync eller Gsync. Ønsker ikke å kjøpe brukt.

Håper noen har noe vettugt å komme med, for skjermkortkrigen merker jeg at jeg ikke er så veldig oppdatert på for tiden :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som Svein M sier, ville gått for GTX 1660 Super eller Ti. Vis du ikke har noe i mot å handle brukt, så ligger RTX 2060 Super fra 3,5k på Finn.no. For meg så stod det mellom å handle nytt RTX 2070 Super eller Brukt RTX 2080, gikk for siste. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...