Gå til innhold

Toll/MVA ved bestilling av varer fra utlandet


Anbefalte innlegg

Har ikke bestillt noe etter 1 april,  siste var 27 mars ..... men det var nærmest verdiløse saker, så de betaler ikke jeg 149kr for  iallefall (da nekter jeg å ta imot).

Tror jeg venter litt til det er litt etablert. Men selgern må sette på merke med VAT NO merke / kode.  Blir fint det .... kanskje litt dumt å ikke vite totalsummen i handlevogna før du går til kassa  ... men +25% eller 1/4 burde jeg greie å plusse på i hode ;) 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 måneder senere...

https://www.posten.no/fortolling/motta-fra-utlandet

Inntil videre slepper du på pakker under 350NOK ..... (joda også fått noen småpakker)

Tenkte å bestill meg en Android TVbox fra aliexpress til 37USD ..... hm, det er på grensen, men vil ikke betale fortollingsGEBYR ihvertfall. Vel, man trenger ikke alt. Og alt jeg kjøpte på aliexpress eller ebay er uten MVA. Men kona kjøpte noe på ebay og da stå det at Norsk VAT er inkludert!

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Vil nok tror at pakker under 350kr fortsatt slipper gjennom, men er verdien høyere må du regne med at det kan tilkomme gebyr. Verst er det med Aliexpress! De informerer ikke selger om VOEC nummer og kjøper du en dyr vare risikerer du å betale norsk mva 2x !!!

Var en ELbil ladekabel til 120 USD jeg kjøpte i nov 2020. Kostet med $120 + $30 MVA + 272Nkr MVA + 165NKr UPS gebyr = 1950 NKr.

Jiiipt å må betale 437Nkr unødvendig, og at det er Aliexpress som ikke har vidreformidlet VOEC og Invoice med TAX til selger,  Og på Dispute så de bare NO - jævlige kinaputter! Vel, tilsvarende kabel koster nok over 2000kr i norge så den var billig likevel og nå orker jeg ikke klage mer. Kunne prøv UPS, skatteetaten bare skyver det videre til Aliexpress sitt ansvar.

Lenke til kommentar

9 av 9 pakker over kr 350 fra Banggood har sluppet igjennom siste år, 3 av 3 fra AliExpress og 1 av 1 fra Ebay. 126 av 126 pakker under kr 350 har også sluppet igjennom. Bruk standard shipping, ikke noen form for express (UPS, DHL etc). Mulig jeg har vært heldig, men jeg har ihvertfall ikke betalt en krone i gebyr eller toll på pakker fra Kina i 2020.

Edit:

Glemte en pakke jeg fikk gebyr og mva på fordi selgeren sendte express selv om jeg spesifikt ba om og betalte for standard shipping. Ble småirritert, men sparte fortsatt over kr 1500 i forhold til tilsvarende vare i Norge. Kontaktet selgeren og sa det var svært dumt av han, fordi jeg hadde planlagt å kjøpe en skjerm til av han. Da beklaget han og ga meg reduksjon i pris krone for krone på en skjerm til. Og sendte med standard shipping. 

Endret av Omnithunder
Skriveleif og tilleggsopplysning.
Lenke til kommentar

Omnithunder - da var du heldig, tror vi må si fra til tollvesenet - haha.

Alt under 350kr var det ikke toll på likevel fram til 1. april 2020, og etter det var det vel amnesti. Alt over 350kr/40USD kan du få krav. Posten er kanskje slapp, men får du en pakke via USP, FedX ovs følger det vel med regning og da slår disse selskaper til slik at de kan gribbe i seg 165 kr i gebyr :) + TAX.

 

Lenke til kommentar
52 minutes ago, ca119 said:

Alt under 350kr var det ikke toll på likevel fram til 1. april 2020, og etter det var det vel amnesti. Alt over 350kr/40USD kan du få krav. Posten er kanskje slapp, men får du en pakke via USP, FedX ovs følger det vel med regning og da slår disse selskaper til slik at de kan gribbe i seg 165 kr i gebyr :) + TAX.

Får du bare 165,- i gebyr er du heldig. Jeg har fått opp til ca. 500,- i gebyr. + TAX.

(200,- i fortollingsgebyr, 200,- i lagergebyr og 100,- i faktureringsgebyr)

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...