Gå til innhold

Tips/Hjelp - Kjøp av ny bærbar pc


Anbefalte innlegg

Hei! :)

Jeg har lyst til å etter hvert kjøpe meg ny bærbar pc, da den jeg har begynner å bli tid for å oppgradere. Ettersom det er nesten utallige mange forskjellige modeller å velge mellom, tyr jeg til hjelp og tips her for å gjøre det litt lettere for meg selv. 

Jeg ønsker selvfølgelig at maskinen skal være rask, og klare å kjøre det jeg måtte ønske. Kommer nok ikke til å drive med noe video-redigering eller hardcore gaming på denne maskinen, da jeg har en annen maskin til det, så den trenger ikke å være noe beist av en maskin sånn sett. Jeg studerer data og it, og vil derfor programmere en del på den. Gjennom studiet bruker vi veldig mye forskjellige programmer til ulike formål og trenger at den klarer å kjøre slikt enkelt. Noe lett gaming hadde dog vært fint å kunne gjort på den, typ Minecraft eller Sim-city og den slags.

Jeg er også den typen person som ofte lar maaaaange vinduer og chrome-faner stå oppe på en gang, noe jeg også ønsker å kunne fortsette med.

Som laptop-er er ment for så kommer den til å bli tatt med meg rundt omkring, og ønsker derfor en lett og gjerne litt tynn pc med nokså god batteritid. Jeg ønsker meg ikke noe gigantisk "gamer"-laptop.

Tenker at 15'' er en passelig størrelse for skjerm, men vil gjerne høre deres erfaringer her og. Har sett mange i klassen min ha 2-in-1 laptop og bruke tablet-funksjonen med touch-penn til å skrive notater i matte, noe som ser veldig gunstig ut. 2in1 eller ikke så tror jeg at jeg ønsker touch-skjerm men er ikke et absolutt krav. Tror jeg ønsker meg oppløsning over 1080p, uansett ønsker jeg meg en god skjerm da man tross alt skal se på skjermen hele tiden pcen brukes. 

Blir å skrive en god del på maskinen, så hadde vært fint om tastaturet var godt og backlit, selv om det er vanskelig å vite noe om uten å teste selv / lese en test. 

Budsjett så tenker jeg et sted mellom 10 og 15 tusen, litt rund i kantene. Skulle ikke være noe sjokk at jeg ser litt etter "Biggest bang for the buck", og kanskje litt over dette igjen så jeg kan ha laptoppen en god stund.

Føler jeg kom med veldig mange krav her, men håper at noen har noe hjelp å komme med. På forhånd takk til alle som levner et svar her :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...