Gå til innhold

Skal sjokolade være kjøleskapskald eller ikke?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ser en annen skriver det her også, men det er jo bare så veldig feil.

 

Men noen liker varm øl og kald rødvin også :)

Verden er subjektiv... Kverulant.

 

Noen liker norsk mat og, jeg syntes det er bare et møl av fett og salt. Uten et hint av balanse eller krydder.

 

Men igjen. Subjektivt.

 

PS: Skjokoladen varmes i munnen..

Endret av DirekteDemokrati
Lenke til kommentar

Verden er subjektiv... Kverulant.

 

Noen liker norsk mat og, jeg syntes det er bare et møl av fett og salt. Uten et hint av balanse eller krydder.

 

Men igjen. Subjektivt.

 

Nei, du er kverulanten - jeg gikk ut i fra det som er vanlig - og anbefalt.

 

Jeg tenkte kanskje ts , av en feil, hadde fått for seg at sjokolade bør lagres i kjøleskap.

Lenke til kommentar

Sjokolade lagrer du i stuetemp. ikke i kjøleskapet.

 

Tull og tøys, sjokolade hører hjemme i kjøleskapet hvor den er hard og kald når den skal nytes.

 

Jada jada, jeg er klar over at "sjokoladefiffen" insisterer på romtemperatur fordi smaken kommer best frem da. Men for meg og de fleste andre er smaken av kald sjokolade godkjent, mens konsistensen og tyggemotstanden oppleves som mye bedre. En bedre total. Men bare fortsett å nyt den romtempererte sjokoladen din du, bare ikke fortell meg og andre hva vi skal gjøre.

Endret av Kron
Lenke til kommentar

Tull og tøys, sjokolade hører hjemme i kjøleskapet hvor den er hard og kald når den skal nytes.

 

Jada jada, jeg er klar over at "sjokoladefiffen" insisterer på romtemperatur fordi smaken kommer best frem da. Men for meg og de fleste andre er smaken av kald sjokolade godkjent, mens konsistensen og tyggemotstanden oppleves som mye bedre. En bedre total. Men bare fortsett å nyt den romtempererte sjokoladen din du, bare ikke fortell meg og andre hva vi skal gjøre.

 

Den blir jo romtemperert i kjeften når man spiser ^^ Og for meg er det sånn at når den går fra kald til varm, da blir det mest smaksutvikling. Hvis det bare er varmt hele tiden, går man glipp av denne "reisen" ^^

Lenke til kommentar

Jeg har lært noe i denne tråden, og det er at en del liker å spise kjøleskapskall sjokolade! Det visste jeg ikke fra før, kjenner ingen og har heller aldri opplevd noen som gjør dette, har heller aldri sett en butikk/kiosk som har sjokolade i kjøleskap - ikke at jeg har leitet etter det heller.

 

Men nå vet jeg det. Samtidig har jeg fått med meg at disse som liker dette ikke er særlig hyggelige  :D

Lenke til kommentar

Jeg har lært noe i denne tråden, og det er at en del liker å spise kjøleskapskall sjokolade! Det visste jeg ikke fra før, kjenner ingen og har heller aldri opplevd noen som gjør dette, har heller aldri sett en butikk/kiosk som har sjokolade i kjøleskap - ikke at jeg har leitet etter det heller.

 

Men nå vet jeg det. Samtidig har jeg fått med meg at disse som liker dette ikke er særlig hyggelige :D

? Kjenner flere som også foretrekker å legge sjokoladen i fryseren før konsum. Tingen med å lagre sjokolade kaldt er at den får ett hvitt belegg på utsiden som kun er kosmetisk, men gjør at den ikke ser ut slik som produsenten ønsker at den skal. Og så dempes også smaken når den lagres kaldt. Så da lagres den jo selvfølgelig i romtemperatur i butikken. Så kan kjøperen velge om man vil ha den romtemperert eller kald ?

 

Jeg har alltid ment at jeg er en hyggelig person, men kanskje det bare er en fantasi jeg lever i ?

Endret av Kron
Lenke til kommentar

Romtemperert sjokolade har lang nok holdbarhet for butikkene så svinn er ikke et incentiv for å holde de kjølige i butikken. Kjølig oppbevaring koster butikken mer enn romtemperert. Kjøledisker koster mer enn paller, de forbruker strøm og trenger service av og til. Derfor har de incentiv til å lagre sjokoladene romtemperert.

 

Videre så kan jeg tenke meg en fordel ved å spise kald sjokolade:

- Det tar lengre tid å smelte den i munnen så den varer lengre.

 

og to ulemper:

- Smaken fordeles over mer tid, altså mindre intensiv sjokoladesmak

- Nedkjøling av tunga svekker smaksløkene så smaken svekkes ytterligere

 

og en nøytral/smak og behag:

- Balansen mellom primærsmakene endres, så sjokoladen smaker allernedes.

Endret av Simen1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
Gjest Slettet+234981
Taurean skrev (På 9.10.2019 den 9.54):

 

Den blir jo romtemperert i kjeften når man spiser 

Enten er rommet ditt ganske varmt eller kjeften din ganske kald. 

Jeg stemmer for romtemperert sjokolade pga mest smak.

Lenke til kommentar
Gadden skrev (20 minutter siden):

Enten er rommet ditt ganske varmt eller kjeften din ganske kald. 

Jeg stemmer for romtemperert sjokolade pga mest smak.

Enig. Sjokolade nytes best romtemperert, så smaker den så mye som mulig. Det gjelder særlig litt mørkere sjokolader. Melkesjokolade spiller ikke så stor rolle, der er det uansett ikke smaken som teller. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+234981
Taurean skrev (13 minutter siden):

Før'u får svælja'n tipper jeg'n ikke er mer enn romtemperert hvis'n var kjøleskapskald før'u heiv'n innpå.

Hehe. Den skal smelte 100% i munnen, ikke lov å svelge biter. Det er uutnyttet sjokolade som forsvinner ned i magan da. Hver kvadratmillimeter av munnhulen skal impregneres med sjokko. Viktige ting dette her. 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...